Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Cleveland: Sve oèi uperene u Irvinga

Cleveland praktièki ima posloženu momèad za nadolazeæu sezonu. Pod ugovorom su svi igraèi iz protekle sezone izuzevši nekada najboljeg košarkaša Europe, Anthonyja Parkera u dresu Maccabija.

Zaštiæeni:
/

Cavaliersi neæe u narednim danima imati poteškoæa u vezi zadržavanja zaštiæenih igraèa.

Nezaštiæeni:
Anthony Parker

Jedini tzv. free agent iz protekle sezone Clevelanda je Anthony Parker. Rijeè je o 36-godišnjem branièu koji je protekle sezone bio jedan od važnijih kotaèiæa u redovima Byrona Scotta. Mnogi lokalni mediji su prenijeli informacije kako Cavaliersi pokazuju sklonost k nuðenju novog ugovora Parkeru. Meðutim isto tako prièa se da ga u svojim redovima žele vidjeti i èelnici Knicksa.

Pod ugovorom:
Antawn Jamison, Baron Davis, Anderson Varejao, Daniel Gibson, Ramon Sessions, Ryan Hollins, Omri Casspi, Joey Graham, Christian Eyenga, Alonzo Gee, Samardo Samuels, Manny Harris, Semih Erden, Luke Harangody

Cavaliersi su nakon “Jamesove ere” definitivno krenuli u pomlaðivanje svojih redova. A u tom pomlaðivanju oèekuje se da ovogodišnji prvi izbor drafta, bivši razigravaè Dukea, Kyrie Irving uzme stvari u svoje ruke.

Tu je i èetvrti izbor, Tristan Thompson na poziciji krilnog centra, a svoju borbu za minutažu imat æe i  25-godišnji Ramon Sessions.

Od iskusnije garde ostaju Jamison i Varejao. Upitan je ostanak Barona Davisa, jer uz njegov previsok ugovor i draftiranje Irvinga tu je i Daniel Gibson. Od ostalih igraèa moramo spomenuti i dva internacionalna; Semiha Erdena kao backup centra, te prvu zamjenu za Jamisona Omrija Casspija.

Kandidat za otpis:
Baron Davis

Sve osim otpisa Barona Davisa bilo bi iznenaðujuæe. Rijeè je 32-godišnjem organizatoru igre koji više nije ni sjena onih dana kada je doslovce sam izbacio Dallas u doigravanju. U naredne dvije godine bi mu po trenutnoj situaciji Cleveland bio dužan isplatiti vjerovali ili ne velikih 29 milijuna dolara.

Latest Posts

NE PROPUSTITE