Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Cleveland svladao Oklahomu, novi poraz Knicksa

Košarkaši Minnesote bez Kevina Lovea koji je izostao zbog bolnih leða poraženi su od LA Lakersa na svom parketu 105:102, a pred kraj je susret zbog možda ozbiljnije ozljede napustio i Ricky Rubio.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Chris Paul (36)
  • Asistencije: Jeremy Lin (13)
  • Skokovi: Kris Humphries (15)
  • Ukradene lopte: Ivan Johnson (5)
  • Blokade: Serge Ibaka (6)

Loveu su ukliještila leða pa nije mogao pripomoæi svojim suigraèima u utakmici s Lakersima, no unatoè tom velikom hendikepu Minnesota je odigrala vrlo dobar susret, te na kraju tijesno poražena od “jezerèana“ predvoðenih Kobeom Bryantom (34 koša). No, vrlo loša vijest za navijaèe Timberwolvesa, ali i španjolske košarkaške reprezentacije, ozljeda je lijevog koljena koju je 16 sekundi prije kraja dvoboja èuvajuæi Bryanta zaradio Ricky Rubio. Iznesen je s terena, a sumnja se da je došlo do ozbiljnije ozljede. Inaèe, kod domaæih se uèinkom istaknuo Crnogorac Nikola Pekoviæ s 25 poena i 13 skokova, te drugi pick lanjskog drafta Derrick Williams s 22 koša i 10 skokova. Ipak, pokušaj Williamsa da izbori produžetak 16 sekundi prije kraja blokirao je Pau Gasol. Uz Bryanta momèad iz Los Angelesa je imala raspoloženog centra Bynuma koji je ubilježio 26 poena i 10 uhvaæenih lopti.

Celticsi su se na domaæem parketu s po 22 koša Piercea i Allena lako obraèunali s Portlandom, dok je slièno bilo i u ogledu New Jerseya i najlošijeg sastava lige Charlottea u kojoj su gostujuæi Netsi uz 20 koševa i 15 skokova Humphriesa nadigrali Bobcatse 83:74.

Iznenaðenje je priredio Cleveland koji je u gostima bio bolji od vodeæe momèadi Zapadne konferencije Oklahoma Cityja. Jamison je s 21 košem bio prvo ime Cavsa koji su u zadnje tri minute slomili Thunder bez obzira što su Durant i Westbrook odradili svoj dio posla kombinirano ubacivši 42 poena. Bio je ovo prvi domaæi poraz Oklahoma Cityja nakon pobjednièkog niza od 14 utakmica.

Nakon pregleda snimke zadnjeg napada u kojem je Josh Smith sa zvukom sirene poentirao za Atlantu suci su ipak odluèili da je koš postignut nakon isteka vremena pa su Pistonsi slavili s “pola koša“ 86:85. Kod domaæeg Detroita Monroe je ubilježio 20 koševa i sedam skokova, a istaknuo se i Maxiell s 19 koševa i 12 uhvaæenih lopti.

Thaddeus Young je jednu propuštenu utakmicu zbog problema s dišnim sustavom naplatio protiv Utaha ubacivši za Philadelphiju 21 koš u domaæoj pobjedi nad Jazzom 104:91.

Bucksi su pobjedom nad Knicksima u izravnom dvoboju smanjili zaostatak za osmoplasiranim sastavom Istoka na dvije utakmice. Unatoè odliènoj predstavi trija Anthony, Stoudemire i Lin, koji su redom postigli preko 20, još bolji je bio trojac Milwaukeeja Ilyasova (26), Jennings (25) i Dunleavy (25). Knicksima je ovo èetvrti poraz u nizu.

Clippersi su nakon 17 uzastopnih poraza u San Antoniju osjetili slast gostujuæe pobjede nad Spursima, a to ponajprije mogu zahvaliti Chrisu Paulu koji je ubacio 36 poena podijelivši usput 11 asista, te èovjeku s klupe Mou Williamsu koji je ubacio rekord sezone, 33 koša.

I naposljetku, aktualni prvaci su poraženi kod Kingsa koji su okonèali negativan niz s Mavericksima od 10 poraza.

Latest Posts

NE PROPUSTITE