Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Clippersi bolji od Rocketsa, 76ersima i Minnesoti prvi porazi

S četiri utakmice na rasporedu započeo je drugi tjedan nove sezone NBA lige. Los Angeles Clippersi svladali su Rocketse u najzanimljivijem duelu večeri, dok su nakon savršenog početka 76ersi i Timberwolvesi upisali prve poraze. Za pobjedu još uvijek ne znaju Boston Celticsi, u sinoćnjem su dvoboju izgubili od Memphis Grizzliesa.

Nakon odličnog izdanja Minnesote protiv Knicksa i uvjerljive pobjede na gostovanju, bilo je očito kako je spomenuti dvoboj ostavio danak na jučerašnji nastup Timberwolvesa. Igrači Rick Adelmana na početku utakmice u obrani praktički nisu postojali, što je mlada i talentirana ekipa Cavaliersa odlično koristila. Predvođeni Kyre Irvingom bez većih su problema dolazili do laganih poena i rješavali individualne dvoboje. U nastavku su se gosti ipak uspjeli sabrati i poprilično zakomplicirali susret, ali dvije sekunde do kraja utakmice Kevin Love promašio je šut za tri poena i propustio priliku donijeti ekipi četvrtu pobjedu. Važnu rolu u pobjedi Clevelanda imao je C.J. Miles, koji je u 19 minuta na terenu postigao 19 poena i predvodio Cavse. Veseli i sve veća minutaža Andrew Bynuma, jučerašnji je dvoboj završio s deset poena i četiri skoka, dok prvi izbor drafta Anthony Bennett još uvijek ne zna za koš iz igre i trenutno s pedeset minuta na terenu ima šut nula od 15. Kod Minnesote najviše je pokazao Kevin Martin s 23 poena i pet zabijenih trice, što su ujedno jedini ubačaji van linije 7.25, ostali igrači nisu uspjeli pogoditi niti jedan od 20 pokušaja.

Philadelphia 76ersi upisali su prvi poraz, nakon odličnog početka godine i tri prilično neočekivane pobjede. Uvjerljivi su u Welles Fargo Centru bili Golde State Warriorsi, a koban za 76erse bio je bivši igrač momčadi Andre Iguodala s 32 poena i sedam trica u utakmici, što mu je ujedno i rekord. Ništa lošiji nastup iza sebe nema ni Stephen Curry s 18 poena, 12 asistencija i deset skokova, David Lee dodao je 18, a Klay Thompson 15. Sixerse su predvodili Michael Carter- Williams i Evan Turner s 18 poena, a Tony Wroten postigao je 14. Od samog početka Warriorsi su pokazali da neće dozvoliti iznenađenje te ostvarili 24 poena prednosti na poluvremenu, a u jednom trenutku vodili i ogromnih 39 poena razlike.

Niti u četvrtom ovogodišnjem nastupu i trećem gostovanju Boston Celticsi nisu uspjeli doći do pobjede. Bolji su ovaj puta bili Memphis Grizzliesi rezultatom 95:88. Memphis je s ovom pobjedom došao do omjera dvije pobjede i dva poraza, a s 15 poena predvodili su ih Zach Randolph, Mike Conley i Jerryd Bayless. Bayless je imao važnu ulogu u pobjedi jer je sve poene postigao u zadnjem periodu i pomogao ekipi da nadoknade šest poena minusa. Celticse je s 22 poena predvodio Jeff Green, a novi trener Brad Stevens iznio je nezadovoljstvo igrom momčadi i razočaranje u brojnim segmentima igre. Prije svega to se odnosi na izgubljene lopte. Bez glavnog igrača i nositelja napada Rajona Ronda, Boston je izgubio 21 loptu, što je ujedno ovogodišnji prosjek.

118 zabijenih poena Huston Rocketsa bilo je dovoljno tek za poraz od 19 poena razlike. Utakmicu s velikim brojem poena odigrali su Los Angeles Clippersi i Rocketsi a završila je rezultatom 137:118. Clippersi su u prvom poluvremenu postigli 78 poena, što je najviše od preseljenja u Los Angeles. Bila je to prilika da po prvi puta gledamo Dwight Howarda u Staples Centru, dočekan je s brojnim zvižducima i odigrao je prilično skroman susret s tek 13 poena i devet skokova. Najbolji kod Rocketsa bio je Omri Caspi, koji je odlično iskoristio priliku s klupe te postigao 19 poena i sakupio devet skokova četiri asistencije. Kod Clippersa Chris Paul nastavlja pružati odlične partije, a u sinoćnjem dvoboju postigao je 23 poena i podijelio 17 asistencija. Slično Chris Paulu, J.J.Redick ima odličan start sezone, a Houstonu je ubacio 26 poena.

NBA rezultati, 5.11.2013:
Cleveland Cavaliers – Minnesota Timberwolves 93:92
Philadelphia 76ers – Golden State Warriors 90:110
Memphis Grizzlies – Boston Celtics 95:88
Los Angeles Clippers – Houston Rockets 137:118

Latest Posts

NE PROPUSTITE