Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Clippersi doèekuju Oklahomu, Orlando traži izlaz iz krize

U veèerašnjih devet ogleda vidjet æemo par izravnih dvoboja konkurenata za playoff. Sixersi doèekuju Magic koji tone sve dublje dok æe Memphis ugostiti San Antonio u nadi da æe prekinuti niz od tri poraza. Svakako æe biti zanimljivo i u onim kasnim ogledima. Utah doèekuje Portland a Oklahoma Clipperse u poslastici veèeri.

Philadelphia 76ers – Orlando Magic  01.00

Sixersi (14-6) su i u subotu nastavili s pobjeðivanjem. Pregazili su na svome parketu Pistonse s 21 poenom razlike i prešlo im je u rutinu veæ pobijediti lakše suparnike. Veèeras im dolazi u goste ipak malo jaèi suparnik no jako slabe forme i trebalo bi biti zanimljivo. Doug Collins je po tko zna koji puta mogao odmoriti kljuène igraèe i dati priliku onima koji manje igraju. Treba izdvojit Iguodalu koji je imao triple-double uèinak i to na svoj roðendan. I dalje su Hawes i Vuèeviæ jedini problem što se sastava tièe, dok Stan Van Gundy ima sasvim drugaèijih problema. Ozljede ih zasad toliko ne brinu, nedostaje im jedino Nelson. Forma je to što ih muèi. Imaju tri poraza za redom i èak 5 u zadnjih 7 utakmica. Juèer su doživili još jedan šamar ali ovaj puta na svome parketu. Dobili su ih Pacersi 21 razlike. Na poluvrijeme su otišli sa sitnom prednošæu no u drugome je igrala samo jedna ekipa dok su domaæini promatrali. Howard je opet bio najbolji igraè svoje ekipe s 24 poena i 13 skokova no imao je i loših strana, kao što je 5 izgubljenih lopti i 4-15 šut za slobodna bacanja.

Philadelphia je nakon svega favorit u ovoj utakmici i i ako odigraju kao i dosad trebali bi doæi do pobjede. Howarda æe jedino teško zaustaviti pa bi on mogao zabiti velik broj koševa.

Washington Wizards – Chicago Bulls  01.00

Wizardsi (4-16) više ne tabore na samom dnu lige. To mjesto su prepustili Pistonsima i Bobcatsima. I upravo su potonje pobijedili u neizvjesnoj utakmica prije dva dana. Napokon je Rashard Lewis odigrao dobru utakmica. Imao je 22 poena, 10 skokova i 5 blokada. Podsjetio je na stare dane iz Orlanda i pokazao kako još uvijek može biti koristan, kad hoæe, naravno. Veèeras æe biti potrebna i njegova dobra igra ali i ostatka momèadi pošto im u goste dolazi najbolja ekipa Istoène konferencije. Bullsi su juèer pružili sjajan otpor Heatu unatoè izostanku kljuènog igraèa. Na kraju su bili jako blizu pobjede no Roseu je zadrhtala ruka kada je bilo najpotrebnije i na kraju su upisali poraz. Rose je upisao 34 poena (11-28 šut) i imao po 6 asistencija i skokova. Hamilton je napravio ogroman posao u obrani izludivši Wadea i pokazao još jednom da æe biti veliko pojaèanje ove sezone. Veèeras bi takoðer trebali izostati Watson i Deng.

Chicago bi trebao pobijediti jer su puno kvalitetnija momèad od domaæina. Rose i ekipa sigurno neæe dozvoliti da dožive drugi uzastopni poraz.

Miami Heat – New Orleans Hornets  01.30

Miami (15-5) je juèerašnjom pobjedom pokazao Bullsima kako im neæe biti lako u borbi za najbolju momèad Istoka. Iako su juèer kontrolirali cijelu utakmicu došli su pred sam kraj u situaciju da ju mogu izgubiti. Par kardinalnih pogrešaka pojedinih igraèa i sve se moglo okrenuti u korist protivnika. LeBron James je odigrao još jednu fantastiènu utakmicu (35 poena, 11 skokova, 5 asistencija) no baš on je mogao na kraju ispasti tragièar s promašivanjem kljuènih slobodnih bacanja, i dva upropaštena napada u zadnjim minutama. Opet je imao veliku podršku od strane Bosha (24 poena, 12 skokova) koji ove sezone igra veoma kvalitetno i vidi se ogroman napredak. Dolaze im slabašni Hornetsi (4-16) koji su se opet vratili porazima. Ovaj put su ih dobili Hawksi, na njihovom parketu i na kraju su završili u minusu od 22 poena. Kamana planiraju trejdati pa on trenutno nije u sastavu, dok je Gordon i dalje izvan pogona radi ozljede.

Sve osim pobjede Miamija bi bilo prvoklasno iznenaðenje.

Milwaukee Bucks – Detroit Pistons  02.00

Bucksi (8-11) su odliènom pobjedom u subotu kod kuæe protiv favoriziranih Lakersa pokazali kako æe se i bez Boguta boriti do posljednje minute u svakoj utakmici. Sjajno ga je zamijenio veteran Drew Gooden sa 23 poena i 8 skokova a uèinkoviti su bili i igraèi sa klupe, Ilyasova i Dunleavy sa po 15 poena. Za veèerašnji dvoboj im se vraæa Jackson koji je odradio jednu utakmicu suspenzije radi svaðe sa sucima. Sigurno æe im biti od velike momèadi jer Bucksi imaju u planu izboriti makar zadnje playoff mjesto. Gosti iz Detroita (4-17) to sigurno nemaju, a i ako su imali na to su ubrzo lošim igrama i zaboravili. Ekipa Lawrencea Franka je veæ na novom nizu poraza, zasad na brojci 4 a pošto im u sljedeæa tri dana slijede èak tri gostovanja mogli bi i na veæi niz. Imaju uvjerljivo najslabiji napad lige sa samo 85 poena u prosjeku i to æe ih izgleda muèiti cijele sezone.

U ovom susretu prednost æemo dati domaæinu radi momèadske igre sa kojom se gosti nikako ne mogu pohvaliti.

Memphis Grizzlies – San Antonio Spurs  02.00

Grizzliesi (10-9) se vraæaju kuæi nakon 4 gostujuæa ogleda. Prvi su pobijedili ali su preostala tri izgubili i ponovo se nalaze ispod zone koja vodi u playoff. Dolaze im Spursi koji su im izravan konkurent u toj borbi. Može ih veseliti jedino podatak da na svome parketu igraju odlièno i rijetko koja ekipa æe se u Memphisu provesti ugodno. S Randolphom bi sigurno bili na par pobjeda više ali njega neæe biti još neko vrijeme pa se moraju snalaziti. Slièna stvar je i sa Spursima (12-9) koji igraju jako promjenjivo. Izostanak Ginobilija se na poèetku nije osjetio no kako sezona odmièe sve je izraženiji. Pogotovo na gostujuæim parketima. Tamo su na 2-8 omjeru i Popovich æe morati na tome sa svojom ekipom poraditi jer im se uskoro bližu velika gostujuæa turneja.

Pošto je Memphis sjajan na domaæem parketu a San Antonio oèajan na gostujuæem nema nam druge nego prognozirati pobjedu domaæina. Sigurno æe imati i motiv više pošto im dolazi izravan konkurent.

Houston Rockets  –  Minnesota  Timberwolves  02.00

Houston Rocketsi (12-8) su subotu  ugostili New York Knickse i stigli do devete pobjede u zadnjih deset utakmica rezultatom 97:84, ponajviše zahvaljujuæi fantastiènoj igri igraèa s klupe koji su ubacili èak 61 koš.  Najbolji su  bili Chase Budinger s 21 košem, Goran Dragiæ je zabio 16 koševa i Jordan Hill 14. Minnesota Timberwolvesi (9-11) su noæas u svojoj dvorani izgubili do Los Angeles Lakersa 101:106. Gosti su dobili prvo poluvrijeme dobili 51:45, a u treæoj èetvrtini poveæali svoju prednost na 18 koševa razlike i tu je pobjednik bio riješen. Kevin Love je bio najbolji strijelac Minnesote sa 33 koša (13/22) i 13 skokova, dok je oporavljenik Beasley upisao double-double uèinak od 18 koševa i 13 skokova.

Houston je u vrlo dobroj formi i još k tome igra kod kuæe, te bi trebao doæi do pobjede.

Utah Jazz  –  Portland Trail Blazers  03.00

Utah (11-7) je zadnju utakmicu igrao kod kuæe protiv Sacramento Kingsa i upisao pobjedu 96:93. Bila je to utakmica u kojoj je Utah stalno vodio, a pred sam kraj gosti da su bili malo koncentriraniji, su mogli doæi do pobjede. Mladi Gordon Hayward je predvodio domaæine sa 21 košem, a odmah do njega je bio C.J.Miles sa 20 koševa. Danas im u goste stižu neugodni Portland Trail Blazersi (12-8) koji su u svojoj zadnjoj utakmici razbili Phoenix Sunse sa 109:71. Nakon izjednaèene prve èetvrtine Portland je samo poveæavao svoju prednost, koja je najviše iznosila  42 koša. Najbolji je bio LaMarcus Aldridge sa 23 koša, a treba izdvojiti raritet Marcusa Cambya koji je zabio 0 koševa  ali upisao 20 skokova.  Dosad u gostima nisu igrali previše uvjerljivo (3-7) i biti æe zanimljivo kako æe odigrati protiv jednog od ugodnih iznenaðenja ove sezone.

Vrlo teška utakmica za prognoziranje, ali ipak malu prednost dajemo jaèim gostima koji imaju više kvalitetnih igraèa na rosteru.

Phoenix Suns  –  Dallas Mavericks  03.00

Phoenix (7-12) je zadnju utakmicu ugostio Memphis Grizzliese i pobijedio sa 86:84. Iako nisu bili favoriti, kontrolirali su utakmicu otpoèetka. Ta je pobjeda vrijednija time što su iz igre gaðali samo 36%, a najviše su zabili Steve Nash s 21 i Jared Dudley s 20 koševa. Danas im u goste dolaze aktualni prvaci Dallas Mavericksi (13-8). Oni su noæas igra kod kuæe sa San Antonio Spursima i upisali pobjedu 101:100 nakon produžetka. Iako su u jednom trenutku vodili +18, igraèi Dallasa su  pobjedu morali upisati tek u produžetku. Povratnik Dirk Nowitzki je zabio samo 10 koševa (5-14), dok je najbolji uèinak ostvario Jason Terry koji je zabio 34 koša. Dallas æe ovu utakmicu igrati bez ozlijeðenog Jasona Kidda.

Prednost dajemo gostima koji ipak imaju jaèi roster i trebali bi upisati pobjedu. Dirk Nowitzki teško može imati lošiji šut od juèer pa možemo oèekivati njegovu dobru partiju.

Los Angeles Clippers  – Oklahoma City Thunder  04.30

Los Angeles Clippersi (11-6) su noæas pobijedili na teškom gostovanju kod Denver Nuggetsa 105:109. Domaæini su nakon tri èetvrtine vodili 83:77  ali se Clippersi nisu predavali te na kraju slave. Chauncey Billups je bio najraspoloženiji kod gostiju s 32 koša, Chris Paul je zabio 25, dok je Blake Griffin upisao 17 koševa i 13 skokova. Clippersi nakon utakmice s Thunderom putuju u Salt Lake gdje igraju s Jazzerima u srijedu, a dan poslije igraju doma ponovno s Nuggetsima. Nakon toga zapoèinju turneju od šest uzastopnih utakmica u gostima koje æe odigrati u 10 dana. Momèad Oklahoma City Thundera (15-3) je u petak pobijedila na gostovanju kod Golden State Warriorsa. Ponovo je najbolji strijelac bio Kevin Durant koji je postigao 37 koševa, od kojih je 15 stiglo u zadnjoj èetvrtini, Russell Westbrook je ubilježio 28 koševa, 11 asistencija i èak 7 ukradenih lopti, a Serge Ibaka je zabio 20 poena uz 12 skokova.

Mala prednost gostima zbog dosadašnjih predstava, no ni pobjeda domaæina ne bi bila iznenaðenje. Najbolje je ovu utakmicu izbjeæi i u miru ju pogledati  jer æe biti puna atraktivnih poteza.

Latest Posts

NE PROPUSTITE