Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Clippersi gostuju kod Miamija, Lakersi kod Rocketsa

Samo su tri susreta večeras na rasporedu, no u sva tri se ima što za vidjeti. Najzanimljiviji će biti dvoboj Miami Heata i Los Angeles Clippersa, dok u susretu Rocketsa i Lakersa možemo očekivati run and gun susret s velikim brojem poena.

Miami Heat (3-2) – Los Angeles Clippers (3-2) 01.00

Poslastica večeri, dvoboj jednih od glavnih favorita za NBA naslov ove sezone. Miami će večeras pokušati po peti puta zaredom kao domaćin doći do pobjede protiv Clippersa, a u svim tim pobjedama Miami ih je pobjeđivao s ukupno 18.8 poena u prosjeku. Večeras bi se u momčad trebao vratiti Chris Bosh nakon ne igranja u posljednjoj utakmici protiv Toronto Raptorsa zbog rođenja svoje kćeri. U pobjedi Miamija protiv Raptorsa istaknuo se LeBron James s 35 koševa, 8 skokova i 8 asistencija,a pripomogao je Dwayne Wade s 20 koševa, 6 skokova i 5 asistencija. Treba istaknuti i Jamesov hvale vrijedan potez, točnije, u utakmici je došao do brojke od 500. utakmice zaredom u kojoj je zabio 10 ili više koševa. Na taj način se pridružio još četvorici igrača s 500 ili više utakmica zaredom kojima je to uspjelo. Clippersi su sinoć u gostima kod Orlando Magica iznenađujuće izgubili. Glavni razlog tome je njihov slab šut iz igre od 37.9 posto, pogođenih 3 od 19 trica, te ukupno 20 asistencija. No, bez obzira na to četvorica igrača su zabila 14 ili više koševa, a treba istaknuti Blakea Griffina s 23 koša i 16 skokova i Chrisa Paula s učinkom od 18 koševa i 10 asistencija.

Prednost u ovoj utakmici dajemo domaćinima koji su uvijek igrali dobro protiv Clippersa te bi i večeras trebali odnijeti pobjedu.

Denver Nuggets (0-3) – Atlanta Hawks (2-2) 03.00

Večerašnji domaćini još uvijek ne znaju za pobjedu, a večeras bi napokon trebali dobiti priliku i za prvo slavlje ukoliko ne žele zabilježiti najgori start još od lockout sezone 1998./99. Na ruku im ide i 7 pobjeda zaredom protiv Hawksa kao domaćini, a taj niz traje još od 2006. godine. Obje momčadi su svoje posljednje utakmice igrali u utorak, Nuggetsi su ugostili San Antonio Spurse koji su odnijeli pobjedu. Ty Lawson se već odavno nametnuo kao nositelj igre rudara, a u porazu je zabilježio brojke od 20 koševa i 8 asistencija. Kenneth Faried je pridodao 15 koševa i 8 skokova. Gostima je ovo posljednja od 3 utakmice u gostima, a za sada su na polovičnom učinku. U posljednjoj utakmici Hawksi su u gostima kod Sacramento Kingsa odnijeli pobjedu. Posebno je bio raspoložen centarski dvojac Paul Millsap Al Horford koji je kombinirano ubacio 52 koša uz 21 skok, a priključio im se Jeff Teague s 18 ubačaja i 10 asistencija.

Teška utakmica za prognoziranje, no malu ćemo prednost dati gostima koji su za sada pokazali bolju igru. Ne treba otpisati niti Denver koji će večeras biti posebno motivirani s obzirom na sve poraze do sada.

Houston Rockets (4-1) – Los Angeles Lakers (2-3) 03.30

I posljednji dvoboj večeri, derbi koji  se ne može tako nazvati s obzirom na izostanak Kobea Bryanta. Rocketsi bi se večeras trebali ponovno osloniti na ponajbolji NBA dvojac James Harden Dwight Howard, a posebice na Hardena koji je u posljednja dva dvoboja protiv Lakersa ubacio 61 koš uz 14 skokova i 12 asistencija. U posljednjoj utakmici Rocketsi su u gostima pobjedili neugodne Portland Trail Blazerse, a već spomenuti dvojac vodio je glavnu riječ. Harden je zabio 33 koša uz 5 skokova, a Howard je ubacio 29 uz 13 skokova, a treba spomenuti i 54 posto šuta iz igre što je uvelike pridonijelo pobjedi Houstona. Lakersi su poraženi u gostima kod Dallas Mavericksa. Večerašnjim gostima je već ušlo u naviku da klupa gura cijelu momčad  te je tako bilo i u ovoj utakmici. Prva petorka je ubacila 32 koša dok je klupa ukupno zabila 72. U porazu se istaknuo Nick Young s 21 košem, a pridružio mu se Pau Gasol s 11 ubačaja i 8 skokova.

Prednost dajemo domaćinima koji bi trebali odnijeti pobjedu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE