Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Clippersi i Bullsi iznenadili, Pelicansi ostali kratki u Houstonu

U ponedjeljak navečer na rasporedu je bilo šest NBA utakmica. U rapsodiji koševa Houston je slavio protiv New Orleansa, Boston je teško stradao na gostovanju u Chicagu, a iznenadili su i Clippersi koji su povezali dvije pobjede.

Chicago Bulls – Boston Celtics 108:85

Posljednja momčad Istočne konferencije – Chicago Bullsi, upisali su treću pobjedu u nizu, i to protiv vodeće ekipe Istoka Boston Celticsa. Momci Brada Stevensa bili su u prednosti do početka druge dionice, nakon čega Bullsi dodaju gas i do poluvremena već imaju 14 poena viška. Kelti, koji su igrali bez ozlijeđenih IrvingaMorrisa, nisu uspijevali smanjiti deficit, a domaćini u posljednjoj dionici dodatno povećavaju vodstvo i na kraju odnose veliku pobjedu nad izrazitim favoritima.

Bullse je vodio dvojac koji se na početku sezone potukao na treningu – Nikola Mirotić postigao je 24 poena uz osam skokova, dok je Bobby Portis zabio jedan koš manje. Celticse je s 15 koševa predvodio Al Horford, čiji je nastup bio pod upitnikom, a tri su igrača ubacila po 13 poena (BrownSmartRozier).

Houston Rockets – New Orleans Pelicans 130:123

Najatraktivniju utakmicu večeri, uz pregršt poena, odigrali su Rocketsi i Pelicansi, a pobjeda je na kraju otišla na stranu domaćina. Pelikani su igrali bez Anthonyja Davisa, a i tako oslabljeni bili su blizu pobjede nad vodećom momčadi lige. Veći dio susreta bili su u prednosti, koja je krajem treće dionice rasla do maksimalnih plus 13, no u posljednjih nekoliko minuta Houston se uspio trgnuti i preuzeti vodstvo. Više ga nisu ispuštali i na koncu su “ukrali” pobjedu i tako ostali na samo četiri poraza ove sezone.

Najučinkovitiji u redovima Houstona bio je Clint Capela s 28 poena, osam skokova i pet blokada, a jedan poen manje zabio je Eric GordonJames Harden opet je bio odličan s 26 poena, 17 dodavanja i čak šest ukradenih lopti, a iskazao se i Chris Paul s 20 poena i devet skokova. Pelicanse je drugi put zaredom vodio Jrue Holiday, ovaj put s 37 ubačaja, 36 koševa zabio je E’Twaun Moore, dok je DeMarcus Cousins susret završio s 24 koša, 14 skokova i osam asistencija. Rajon Rondo upisao je triple-double učinak s 13 poena, 12 skokova i isto toliko asistencija.

Los Angeles Clippers – Toronto Raptors 96:91

Košarkaši Doca Riversa upisali su drugu pobjedu nizu protiv jačeg protivnika i tako prekinuli niz Toronta od šest utakmica bez poraza. Raptorsi su gotovo cijeli susret bili u prednosti, osim prvih i posljednjih nekoliko minuta utakmice. Clippersi nisu dozvolili suparniku da tijekom dvoboja pobjegne na osjetniju razliku, što im se na kraju i isplatilo. Gosti su u završnici imali period od tri minute bez poena, što je domaći sastav znao iskoristiti i tako doći do desete pobjede sezone. Dodajmo da se Clippersima vratio Miloš Teodosić, koji se ozlijedio u drugoj utakmici sezone.

Kalifornijsku momčad su sa 17 poena vodili Lou WilliamsMontrezl Harrell, a 15 koševa postigao je Austin Rivers. U redovima Toronta odličnu utakmicu odigrao je Jonas Valanciunas s 23 poena i 15 skokova, uz šut iz igre 8/10, dok je DeMar DeRozan uz 17 koševa upisao i osam asistencija.

Golden State Warriors – Portland Trail Blazers 111:104

Trenutni prvaci NBA lige nastavljaju nizati pobjede i bez ozlijeđenog Stephena Curryja. Nakon egala u prvoj četvrtini, Warriorsi preuzimaju kontrolu nad utakmicom i dolaze do dvoznamenkaste prednosti prije velikog odmora. U nastavku još povećavaju vodstvo i prelaze granicu od 20 koševa razlike te tako rješavaju pitanje pobjednika. Blazersi su do isteka vremena uspjeli tek ublažiti poraz na pristojnih sedam koševa minusa. Golden State sada ima sedam pobjeda zaredom, dok je Portland upao u rezultatsku krizu – s pet poraza u nizu došli su do polovičnog učinka po broju pobjeda.

U pobjedi Golden Statea opet se iskazao Kevin Durant, koji je preuzeo ulogu vođe momčadi u odsustvu dvostrukog MVP-ja. Sinoć je postigao 28 poena, uz devet skokova i tri blokade, a veliku pomoć imao je u liku Klaya Thompsona, koji je zabio 24 koša. Kod Portlanda je najbolji bio sjajni Damian Lillard s 39 ubačaja, a uz njega je najbolji bio njegov bekovski partner CJ McCollum s 21 poenom.

Ostali rezultati:

Memphis Grizzlies – Miami Heat 82:107

Oklahoma City Thunder – Charlotte Hornets 103:116

Donosimo Vam i pregled deset najboljih akcija iz večeri bogate atraktivnim potezima:

Latest Posts

NE PROPUSTITE