Wednesday, December 7, 2022

ZADNJE OBJAVE

Clippersi i Celticsi u pregovorima oko razmjene Garnetta

Tijekom All-Star vikenda svi igrači, čelnici ekipa i agenti nalaze se na jednom mjestu, ove godine u Houstonu, koji je poprište brojnih međusobnih razgovora navedenih osoba. Razgovori se odnose i na pregovore o razmjenama igrača, a jedan takav razgovor održali su čelnici Clippersa i Celticsa na temu Kevina Garnetta.

- Advertisement -

Clippersi su svjesni da su jedni od kandidata za osvajanje naslova te žele povećati svoje šanse dovođenjem iskusnog pojačanja. Budući da imaju možda i najširu klupu u cijeloj ligi, imaju brojne igrače koje mogu ponuditi ako se pokaže prilika za dovođenjem potrebnog pojačanja.

Jedna takva prilika otvorila se u Bostonu, gdje su Rajon Rondo, Jared Sullinger i Leandro Barbosa zbog ozljeda okončali ovu sezonu te su šanse Celticsa za osvajanjem naslova pale na minimum. Čelnici Clippersa nadaju se kako će vodstvo Bostona donijeti odluku o rebuildingu momčadi te da će se htjeti rastati od svoje legende, Kevina Garnetta. Za njega Clippersi nude Erica Bledsoea i DeAndrea Jordana, dvojicu mladih igrača koji imaju potencijal postati sjajni NBA košarkaši.

Priča o razmjeni Garnetta spominje se nekoliko tjedana, a bitna stavka je da on u svome ugovora ima opciju kojom može spriječiti da ga Celticsi razmijene. Već je u jednom intervjuu spomenuo da neće iskoristiti tu opciju samo ako bude mijenjan u neku ekipu koja ima realne šanse za osvajanje naslova, što Clippersi sigurno jesu, a s njime u svojim redovima bi im se šanse i dodatno povećale.

- Advertisement -

Garnettu je ovo već 18. sezona na NBA parketima i s 36 godina na leđima polako se približava kraju svoje karijere, tako da je jasno zašto želi igrati samo u ekipi koja bi se borila za naslov prvaka. Tijekom jednog od brojnih razgovora s medijima u Houstonu ovih dana izjavio je da će igrati u ligi sve dok bude mogao pružati igre kakve sada pruža. Kada vidi da više ne može davati sve od sebe i pomagati svojoj ekipi, tada će reći konačno zbogom košarci. Ove sezone prosječno postiže 15,1 poen i 7,7 skokova te je izabran od strane navijača u prvu petorku Istoka na All-Star susretu.

Bledsoe je 23-godišnjak koji ima fantastične atletske predispozicije te ove sezone prosječno bilježi 9,6 poena i 3,3 asistencije po susretu, a u igru ulazi s klupe kada treba odmoriti Chrisa Paula. Jordan je godinu dana stariji centar s također impresivnim atletskim sposobnostima te ove sezone bilježi najbolje brojke karijere, 9 poena i 7,3 skoka po utakmici za 24,6 minuta prosječno provedenih na parketu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE