Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Clippersi i Hawksi traže pobjede u pretposljednjem danu regularne sezone

Večeras će se odigrati samo dvije utakmice. Trebale su biti tri, ali utakmica Bostona i Indiane je otkazana zbog bombaškog napada u Bostonu. U prvom susretu dana susrest će se Atlanta i Toronto, a nakon njih na parket će Clippersi i Blazersi.

Atlanta Hawks (44-36) – Toronto Raptors (32-48) 02.00

Hawksi su trenutno peta momčad Istočne konferencije, premda im Chicago s utakmicom više (ali i porazom više) opasno puše za vratom. Atlanta svejedno svoju sudbinu playoff pozicije kroji samostalno budući da do kraja regularnog dijela sezone ima dvije utakmice odigrati, s Raptorsima kod kuće, i s Knicksima koji odmaraju svoje glavne zvijezde, u New Yorku. Nema sumnje da će u obje utakmice željeti pobijediti jer bi time izbjegli Indianu i okršaj s njima u prvoj rundi doigravanja, a ukoliko ostanu peti, u prvoj rudni ih čeka Brooklyn. U posljednjoj svojoj utakmici Hawksi su kod kuće svladali Buckse 109:104. Poluvrijeme utakmice nije upućivalo na to da će Atlanta na kraju slaviti budući da su gubili četrnaest poena razlike, a ta prednost je u drugom poluvremenu narasla na devetnaest poena prednosti za Buckse. Ipak, Hawksi su drugo poluvrijeme odigrali maestralno, ubacili 69 poena, a primili samo 40 i na taj način slavili. U važnoj pobjedi istaknuli su se Josh Smith i Jeff Teague s 24 poena, Devin Harris je ubacio 19, a Al Horford 18 uz 17 skokova i 6 asistencija. Raptorsi ove sezone neće vidjeti playoff, ali su zato uspjeli zagorčati život Chicago Bullsima svladavši ih dva puta u tri dana i tako im narušili šanse da se domognu pete pozicije. Osim Bullsa, svladali su Raptorsi još jednu ekipu koja će u doigravanje, Brooklyn Netse. U toj posljednjoj utakmici koju su igrali, Raptorsi su slavili u Torontu 93:87. Tada je jednu od boljih utakmica ove sezone odigrao DeMar DeRozan postigavši 36 poena uz 5 skokova, a njemu se priključio Rudy Gay s 26 poena i 10 skokova. Dva puta su ove sezone igrali Hawksi i Raptorsi, obje pobjede su odnijeli Hawksi.

Raptorsi su očito u dobroj formi i barem trenutno im odgovaraju playoff ekipe, ali motiv je na strani Atlante i zato prednost dajemo domaćinima.

Los Angeles Clippers (54-26) – Portland Trail Blazers (33-47) 04.30

Zanimljiviji dvoboj dana, s atraktivnijim protivnicima, ali favorit je i više nego očito. Clippersi igraju svoju posljednju domaću utakmicu regularnog dijela sezone i sigurno će se htjeti “oprostiti” s pobjedom. Naravno da to nije oproštaj jer će igrati još i u doigravanju, ali motiva im neće nedostajati. Jedan od razloga je i borba za domaćim parketom. Memphsi ima jednu pobjedu više, tako da bi oni imali prednost domaćeg terena u njihovom međusobnom susretu, ali danas i sutra se situacija još može promijeniti. Clippersi trenutno imaju 5 uzastopnih pobjeda, a u tom nizu najvažnija je bila posljednja, upravo protiv Memphisa rezultatom 91:87. Tom pobjedom su osigurali prednost u međusobnim susretima, tako da ako budu imali izjednačen omjer pobjeda i poraza, Clippersi će imati prednost. Nisu imali posebno raspoloženog igrača na utakmici, ali treba izdvojiti DeAndrea Jordana sa 16 poena i 12 skokova, dok je Chris Paul ubacio 13, a Blake Griffin 12 koševa. Blazersi imaju 11. uzastopnih poraza i jedva čekaju da završi sezona. Prije mjesec dana bili su još u igri za doigravanjem, ali ovaj negativan niz je pokopao sve njihove šanse. Prije dva dana izgubili su od Denvera rezultatom 118:109, a najbolji je po tko koji put ove sezone bio Damian Lillard s 30 poena, 6 asistencija i 5 skokova, a dobar je bio i J.J. Hickson s 19 poena i 9 skokova. Portland ima samo 11 pobjeda na gostujućim terenima i to je jedan od glavnih aspekata koje moraju popraviti ako se žele boriti za doigravanje u narednim sezonama.

Clippersi su u velikoj prednosti i trebali bi upisati pobjedu bez većih problema.

Latest Posts

NE PROPUSTITE