Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Clippersi i Kingsi u ranijem terminu, Blazersi kod Warriorsa

Nakon 11 utakmica sinoć, večeras NBA liga nudi 10 utakmica. Jedna utakmica odigrat će se i “prijateljskom” terminu za europske gledatelje te ćemo od 21.30 moći pratiti susret Clippersa i Kingsa, dok će od ostalih dvoboja najzanimljiviji biti onaj između Rocketsa i Timberwolvesa.

Los Angeles Clippers (8-5) – Sacramento Kings (4-7) 21.30

U neuobičajeno ranom terminu za subotu, Los Angeles Clippersi će na svome terenu ugostiti Sacramento Kingse. Obje ekipe gaje napadačku košarku te možemo očekivati atraktivan susret, ali ne i previše neizvjestan budući da su Clippersi za razinu ili dvije kvalitetnija ekipa. Clippersi su prije dva dana izgubili od Oklahome rezultatom 105:91 te pokazali da su u ovoj fazi sezone puno bolja domaćinska nego gostujuća ekipa. Sjajno ove sezone igra Blake Griffin koji je Thunderima ubacio 27 poena uz 10 skokova, a “standardnu” double-double utakmicu odigrao je Chris Paul sa 17 poena i 10 asistencija. I Kingsi imaju sjajnog visokog igrača, a to je DeMarcus Cousins koji je ove sezone konačno postao prva opcija ekipe i za sada pruža igre kakve se očekuju od igrača njegovih talenata. U pobjedi nad Sunsima prije tri dana Cousins je ubacio 19 poena uz 12 skokova, a sjajan je bio Isaiah Thomas s 23 poena u 27 minuta s klupe. Ove dvije ekipe već su se sastale početkom mjeseca i tada su Clippersi slavili sa 110:101 uz 26 poena Chrisa Paula.

Clippersi su kvalitetnija momčad te očekujemo njihovu pobjedu bez većih problema.

Indiana Pacers (11-1) – Philadelphia 76ers (6-8) 01.00

Susret u kojem ne bi trebalo biti nikakve neizvjesnosti. Pacersi su uz Spurse jedina momčad lige sa samo jednim porazom, igraju sjajnu obranu kojom “melju” sve protivnike, dok u napadu Paul George rješava sve probleme koji im se ukažu. Sinoć su Pacersi svladali Celticse rezultatom 97:82 uz 27 poena Georgea i triple-double učinak Lancea Stephensona od 10 poena, 11 skokova i 10 asistencija. I Sixersi su sinoć igrali, oni su u produžetku svladali Buckse, nakon što je Spencer Hawes pogodio tricu sekundu prije kraja regularnog dijela za “produženje” utakmice za pet minuta. Evan Turner je ubacio 27, a Hawes 25 poena za Sixerse, dok je u drugoj utakmici nakon povratka od ozljede Michael Carter-Williams upisao 12 poena, 11 asistencija i 8 skokova i pokazao da će sigurno ove sezone upisati još nekoliko triple-double učinaka.

Indiana je veliki favorit u ovoj utakmici i sve osim njihove pobjede bilo bi iznenađenje.

Washington Wizards (4-8) – New York Knicks (3-8) 01.00

Zanimljiva utakmica očekuje nas u glavnom gradu SAD-a između Wizardsa i Knicksa. Wizardsi su na početku sezone imali velik broj gostujućih utakmica te kada krenu domaće nadaju se popraviti postojeći omjer i približiti se borbi za doigravanjem. Sinoć su izgubili od Raptorsa unatoč utakmici sezone Johna Walla koji je ubacio 37 poena uz sjajan šut iz igre od 15/21. Ponovno nije igrao Trevor Ariza, a vjerojatno će propustiti i večerašnji dvoboj. U goste im dolaze New York Knicksi koji imaju razočaravajuć start u sezonu s omjerom 3-8, a veliki problem predstavlja ozljeda Tysona Chandlera koji će još nekoliko tjedana izbivati s parketa. Pomake na bolje u igri pokazali su prije tri dana protiv Pacersa, ali opet su izgubili, ovoga puta u produžetku 103:96. 30 poena ubacio je Carmelo Anthony, 21 je zabio J.R. Smith, ali zakazao je Andrea Bargnani s 10 poena. Taj je susret propustio Raymond Felton koji je upitan i za večeras, dok bi Amare Stoudemire trebao ponovno biti na parketu.

Prednost dajemo Washingtonu koji nema lošu ekipu, ali zbog teškog rasporeda na početku nemaju zadovoljavajuć omjer pobjeda i poraza.

Atlanta Hawks (8-5) – Boston Celtics (4-10) 01.30

Atlanta, koja ove sezone igra jako dobro na svome terenu s omjerom 4-1, dočekuje Boston Celticse, ekipu od koje se očekuje velik broj poraza ove sezone, kako bi imali što veće šanse za visokim izborom drafta sljedeće sezone. Hawksi imaju četiri pobjede u zadnjih pet susreta (jedini poraz od Miamija), a sinoć su sa 96:89 svladali Detroit Pistonse. Ekipu je predvodio sve bolji Jeff Tague s 18 poena i 9 asistencija, a dobar je bio i Al Horford sa 17 poena i 11 skokova. Celticsi nemaju velikih očekivanja od ove sezone, no pokazuju znakove dobre igru u obrani, a kada se vrati Rajon Rondo nadaju se da će se i igra u napadu podići na novu razinu. Sinoć su izgubili od Pacersa sa 97:82, što im je šesti poraz u nizu. Dobre utakmice odigrali su Jordan Crawford (24 poena) i Jeff Green (20 poena), ali to nije bilo dovoljno za pobjedu protiv tako kvalitetnog protivnika.

Teško je za očekivati da Celticsi mogu prekinuti niz poraza protiv Hawksa u gostima, tako da prednost dajemo Atlanti koji su u ovom trenutku kvalitetnija momčad.

Miami Heat (9-3) – Orlando Magic (4-7) 01.30

Miami ove sezone ima problema s ozljedama, prvenstvo onom Dwyanea Wadea, ali sve dok je LeBrona Jamesa na parketu, njihovi navijači ne moraju previše brinuti. Trenutno su na omjeru 9-3, a od toga je 6 pobjeda ostvareno na domaćem parketu. Trenutno imaju niz od pet pobjeda, a posljednje slavlje stiglo je upravo protiv Orlanda, na gostujućem parketu rezultatom 120:92. LeBron je susret završio s 21 poenom, 7 asistencija i 6 skokova, a dobar je bio i Chris Bosh sa 17 poena. Kod Orlanda je najviše pokazao Arron Afflalo s 30 poena, a vrlo dobar bio je i Victor Oladipo s 20 poena, no Orlando nema u ekipi dovoljno kvalitetnih igrača da se može nositi s ekipom Miamija. Nakon dvije propuštene utakmice, večeras bi se u sastav Miamija trebao vratiti Dwyane Wade.

I prije tri dana je Miami uvjerljivo svladao Orlando, a isti razvoj događaja očekujemo i večeras.

Houston Rockets (8-5) – Minnesota Timberwolves (8-6) 02.00

Zanimljiva i atraktivna utakmica očekuje nas u Toyota centru gdje Houston Rocketsi dočekuju Minnesota Timberwolvese. Rocketsi su vrlo dobri na svome terenu s omjerom 5-2, dok imaju problema u gostima, no možemo s vremenom očekivati da će popraviti i taj dio igre i igrati onako kako se očekuje s obzirom na njihov sjajan roster. Prije tri dana izgubili su od Dallasa rezultatom 123:120, a utakmicu sezone odigrao je Dwight Howard s 33 poena i 11 skokova. Dobar je bio i James Harden s 23 poena i 8 asistencija, a nije zaostajao ni Chandler Parsons s 21 poenom i 11 asistencija. Minnesota je jedna od ekipa koja igra oku ugodnu košarku s velikim brojem poena, nešto slično poput Houstona, tako da nas sigurno očekuje atraktivan dvoboj. Wolvesi su sinoć lakoćom svladali ozljedama izmučene Brooklyn Netse rezultatom 111:81, tako da ne bi trebali biti umorni za ovaj susret. Kevin Love ubacio je 17 poena i uhvatio 16 skokova, a 17 je ubacio i Kevin Martin. Njih su dvojica glavne udarne igre ekipe ove sezone, a kada im se priključi Ricky Rubio ili Nikola Peković, jako ih je teško zaustaviti.

Malu prednost dat ćemo Rocketsima zbog domaćeg terena, ali očekujemo neizvjesnu utakmicu koja može otići na obje strane.

Milwaukee Bucks (2-9) – Charlotte Bobcats (6-7) 02.30

Bucksi su jedna od ekipa koja ima najviše problema s ozljedama igrača pa ni ne čudi da su trenutno s omjerom 2-9 druga najgora momčad lige, iza Utah Jazzera. Trenutno imaju 7 uzastopnih poraza, a posljednji je stigao sinoć protiv Philadelphije nakon produžetka. Odlično je za Buckse odigrao Caron Butler s 38 poena, ali bez prave pomoći suigrača nije mogao. Bobcatsi pak igraju vrlo dobro ove sezone te su trenutno na omjeru od 5 pobjeda i 7 poraza. Sinoć su na svome terenu poraženi od Phoenix Sunsa rezultatom 98:91, a razočarao je Al Jefferson sa samo 9 postignutih poena te se puno više očekuje od njega u sljedećim utakmicama.

Utakmica bi mogla otići na obje strane, a malu prednost dat ćemo Bobcatsima jer Milwaukee igra jako slabo u zadnjih dva tjedna.

San Antonio Spurs (11-1) – Cleveland Cavaliers (4-9) 02.30

Odlični Spursi večeras dočekuju Cavalierse koji su s obzirom na njihove mogućnosti i očekivanja vrlo loše startali u sezoni. Spursi će večeras pokušati produljiti pobjednički niz na 10 pobjeda, a u sinoć odigranoj utakmici protiv Memphis Grizzliesa ostvarili su najbolji start franšize u povijesti. Jedini poraz do sada doživjeli su protiv iznenađujuće dobrih Portland Trail Blazersa još u prvim danima sezone. Također, zanimljiv je podatak kako su u posljednjih 7 utakmica protivnike pobjeđivali s 15.6 koševa u prosjeku, što samo govori koliko su nadmoćni u ovome trenutku. U jučerašnjoj pobjedi nad Grizzliesima istaknuo se Tony Parker s 20 ubačaja , a Kawhi Leonard i Tiago Splitter kombinirano su postigli 29 koševa uz 16 skokova. Manu Ginobili je s klupe pružio vrlo dobru partiju uz učinak od 15 koševa i 7 asistencija. Cavaliersi su sinoć na gostovanju kod New Orleans Pelicansa nakon vrlo izjednačene utakmice ipak poraženi, a nije im pomogao niti vrlo dobar postotak šuta od 53 posto. Presudna im je bila trica Erica Gordona u posljednjoj minuti susreta. Kyrie Irving je u porazu ostvario učinak od 22 koša, a Jarrett Jack je s klupe ubacio 19 koševa.

Prednost u ovoj utakmici dajemo Spursima koji će večeras sigurno nastaviti svoj niz pobjeda.

Denver Nuggets (5-6) – Dallas Mavericks (9-4) 03.00

Nakon lošeg starta na početku sezone i 2 početna poraza kod kuće, najbolja domaćinska momčad prošle sezone (38-3 kod kuće),Denver Nuggetsi, napokon su pohvatali konce svoje igre te će večeras tražiti petu uzastopnu pobjedu kod kuće ove sezone. No, čeka ih težak zadatak protiv Mavericksa koji imaju 4 pobjede u nizu i drže sam vrh zapadne konferencije. Nuggetsi su u svojoj posljednjoj utakmici igranoj u četvrtak pobijedili Bullse koje su zadržali na 38 posto šuta iz igre. Šestorica iz momčadi Denvera imala su dvoznamenkasti broj koševa,  a u pobjedi se istaknuo Jordan Hamilton koji je s klupe ubacio 17 koševa uz 6 skokova. Ty Lawson je pridodao 10 koševa i 7 asistencija, a J.J. Hickson 14 koševa uz 9 skokova. Dallas na krilima Dirka Nowitzkog i Monte Ellisa za sada igra jako dobro što ih trenutno svrstava na 5. mjesto zapada. U jučerašnjoj utakmici protiv vrlo slabog Utah Jazza odnijeli su novu vrijednu pobjedu.  Ellis je predvodio momčad s 26 ubačaja i 6 asistencija, a Nowitzki i Samuel Dalembert kombinirano su zabili 36 koševa uz 19 skokova.

U utakmici u kojoj možemo očekivati puno koševa, malu prednost ćemo dati Mavericksima zbog trenutno bolje igre.

Golden State Warriors (8-5) – Portland Trail Blazers (11-2) 04.30

Warriorsi večeras dočekuju trenutno iznenađujuće dobre Blazerse koji bilježe najbolji start u posljednjih 14 godina. Domaćinima večeras ide na ruku uvijek dobra igra protiv Blazersa što nam govori podatak o 15 pobjeda u posljednjih 17 utakmica protiv večerašnjih gostiju, no taj bi se loš niz mogao večeras malo popraviti ukoliko Stephen Curry i Andre Iguodala zbog ozljeda neće igrati. Warriorsi su sinoć poraženi od Los Angeles Lakersa, a dodatnu sol na ranu im je zadala ozljeda Iguodale koji se ozlijedio tijekom utakmice. U porazu se istaknuo David Lee s 21 ubačajem i 13 skokova, a Harrison Barnes je pridodao 20 koševa. Blazersi su odnijeli pobjedu protiv Chicago Bullsa nakon što su na poluvremenu zaostajali 14 koševa razlike, a presudna je bila 3. četvrtina koja su momci iz Oregona dobili rezultatom 34-12. Koliko Blazersi ovise o prvoj momčadi nam govori podatak od samo 8 koševa klupe dok je 90 koševa zabila prva petorka. Wesley Matthews je odigrao najbolju utakmicu do sada s učinkom od 28 koševa, a upravo je njegov odličan učinak bio putokaz prema pobjedi. Damian Lillard je pridodao 20 koševa i 6 asistencija, a Nicolas Batum 17 koševa i 8 skokova.

Prednost ćemo dati Blazersima zbog mogućih izostanaka Curryja i Iguodale.

Latest Posts

NE PROPUSTITE