Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Clippersi i Netsi žele nastaviti pobjednički niz domaćina

Večeras se samo dva dvoboja igraju u NBA doigravanju. U prva dva dana, odnosno prvih osam susreta, sve pobjede su ostvarili domaćini, a taj niz pokušat će večeras nastaviti Netsi i Clippersi protiv Bullsa, odnosno Grizzliesa.

Brooklyn Nets (1-0) – Chicago Bulls (0-1) 02.00

Večeras u Barclays Centru započinje novi zanimljivi dvoboj ovih dvaju klubova. Prvi njihov dvoboj u playoffu je završio neočekivano laganom pobjedom Brooklyn Netsa rezultatom 106:89. Netsi su kroz gotovo cijelo prvo poluvrijeme povećavali i kontrolirali rezultat što govori podatak o 25 koševa prednosti na poluvremenu. Chicago su u prve 24 minute igre potpuno slomili i nisu im dopustili nikakav priključak, te je na Netsima ostalo samo da susret mirno privedu kraju. Poraz Bullsa je bio neizbježan s obzirom na to da nitko osim Carlosa Boozera i Natea Robinsona nije bio raspoložen,odnosno na razini koja se očekuje u playoff utakmicama. Boozer je predvodio Bullse s učinkom od 25 koševa, 8 skokova i 4 asistencije, a Robinson je dodao 17 koševa za 20 minuta provedenih na parketu. S druge strane, Netsi su imali čak 6 igrača s dvoznamenkastim učinkom koševa, i uz to, 58,8 posto šuta iz igre. Treba istaknuti Derona Williamsa s učinkom od 22 koša i 7 asistencija, Brooka Lopeza s 21 ubačajem, te Joea Johnsona sa 16 ubačaja.

Prednost u ovoj utakmici ipak dajemo Bullsima, bez obzira na slabiju igru prethodnu utakmicu. Mišljenja smo kako bi uz veću minutažu oporavljenog Joakima Noaha igra Bullsa i njihova obrana trebali bili puno kvalitetniji.

Los Angeles Clippers (1-0) – Memphis Grizzlies (0-1) 04.30

Clippersi su na krilima Chrisa Paula (23 poena i 7 asistencija) došli do važne pobjede u prvoj utakmici protiv Memphisa, rezultat je bio 112:91. Veliku požrtvovnost za ekipu iskazao je Blake Griffin (10 poena i 5 skokova) koji je zanemario svoju statistiku zbog obrambenih zadaća, točnije posvetio se čuvanju/zaustavljanju Zacha Randolpha. Nažalost, suci nisu dopustili borbu između njih dvojice te je tako Griffin isključen zbog šest prekršaja nakon 25 minuta, dok je Randolph odigrao samo 25 minuta i većinu vremena je morao prosjediti na klupi zbog problema s osobnim greškama. Clippersi su dobili pomoć od svih igrača u momčadi, a čak sedmorica su imali dvoznamenkasti broj poena. Istaknut ćemo Erica Bledsoea s 15 poena uz šut 7/7, 6 skokova i 4 asistencije, te Chaunceyja Billupsa s 14 poena i Jamala Crawforda s 13 poena. Kod Grizzliesa su najbolji bili Marc Gasol sa 16 poena i 7 asistencija, a jako dobro s klupe je reagirao Jerryd Bayless s 19 poena, te je on bio najbolji strijelac svoje ekipe. Ekipa Clippersa je preokrenula utakmica zahvaljujući fenomenalnoj zadnjoj četvrtini koju su pobijedili 37:22 i šutirali su 15/22 u tom periodu, te su nadskakali Grizzliese s 15:5 u posljednjoj četvrtini. Osim problema s prekršajima, najveći uzrok poraza Grizzliesa je slabo zatvaranje obrambenog skoka jer su Clippersima dozvolili čak 14 drugih napada. Pozitivno kod Grizzliesa je to što još imaju mjesta na napredak jer su u ovoj utakmici jako loše reagirali Randolph (problemi s osobnim greškama), Tony Allen (nije donio iskru u obrani) i Mike Conley (napadački nije bio na razini).

Očekujemo odličnu i neizvjesnu utakmicu, a malu prednost ćemo dati Clippersima, premda nas ne bi iznenadila pobjeda Grizzliesa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE