Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Clippersi i Spursi brane domaći teren protiv Bullsa i Nuggetsa

U neuobièajenom, ali Europljanima pristupaènom terminu, od 18.30 susret æe odigrati Boston Celticsi i Toronto Raptorsi. Ostali NBA susreti igraju se nakon ponoæi a vrijedi izdvojiti dvoboje Spursa protiv Nuggetsa te Clippersa protiv Bullsa.

Boston Celtics (5-4) – Toronto Raptors (2-6) 18.30

Celticsi su prošlu utakmicu poraženi kod Netsa rezultatom 102:97. Najbolji je bio Paul Pierce s 22 poena i 7 skokova. Prvu je utakmicu ove sezone propustio Rajon Rondo zbog uganuæa gležnja. Trener Doc Rivers je rekao da neæe forsirati njegov nastup dok on ne bude spreman, jer bi im velike probleme donijela obnova te ozljede. Raptorsi i dalje igraju bez Kylea Lowryja. Niz od èetiri poraza su prekinuli pobjedom protiv Indiane u gostima (74:72). Najbolji su bili DeMar DeRozan (15 poena i 5 skokova) i Jose Calderon koji je upisao triple-double (13 poena, 10 skokova i 10 asistencija). DeRozan je rekao da su bili iscrpljeni nakon maratonske utakmice protiv Utaha (tri produžetka), te da je ova pobjeda rezultat psihièke snage i srèane igre. Domaæoj ekipi uz vjerojatno neigranje Ronda neæe nastupiti ni Avery Bradley. Ni veèeras neæe nastupiti Lowry, a neæe igrati ni Alan Anderson i Landry Fields.

Prednost dajemo Celticsima jer su kvalitetniji.

Washington Wizards (0-7) – Utah Jazz (4-6) 01.00

Wizardsi su jedina ekipa bez pobjede u dosadašnjem dijelu sezone. Ne igraju im glavne zvijezde John Wall i Nene što je velik hendikep za njih. Sedmi poraz su im nanijeli Mavsi (107:101). Najbolji je bio Jordan Crawford s 21 poenom i 7 asistencija. Istaknuo se i Kevin Seraphin sa 16 poena, 5 skokova i 5 asistencija. Cartier Martin je rekao da dosadašnji rezultat ne pokazuje kvalitetu koju imaju, te æe se nastaviti boriti. Jazzeri su do sada igrali sedam utakmica u gostima iz kojih su izišli samo jednom kao pobjednici. U prošloj su im utakmici poraz nanijeli Sixersi na svom terenu (99:93). Najbolji je bio Paul Millsap s 22 poena i 7 skokova. Standardno je dobar bio i Al Jefferson s 15 poena i 9 skokova uz šut od 35%. Trener Tyron Corbin je rekao da nije nikad sumnjao u ponos koji ima njegova ekipa. Za veèeras im je upitan nastup Earla Watsona.

Prednost dajemo gostima jer su do sada pokazali bolju igru.

Charlotte Bobcats (4-3) – Memphis Grizzlies (7-1) 01.30

Bobcatsi su vjerojatno najugodnije iznenaðenje ove sezone nakon što su prošle godine postavili rekord najgorim omjerom pobjeda i poraza. Mladu ekipu predvodi Kemba Walker, a tako je bilo  u prošloj utakmici u kojoj su pobijedili Wolvse (89:87). Walker je upisao 22 poena uz pet asistencija. Dobar je bio i Ramon Session koji je ubacio 18 koševa i 6 skokova. Realizacija šuta za tri poena im je ostala na tek 25%. Walker je rekao da je puno bolje uèiti u pobjedama i da æe morati uèiti odigravati dobre akcije. Grizzliesi su sinoæ prekinuli pobjednièki niz Knicksa pobjedom 105:95. Sinoæ je došao red na Marca Gasola da se istakne što je i uèinio upisavši 24 poena i 7 skokova. Odlièan je bio i Zach Randolph koji je upisao double-double (20 poena i 15 skokova). Rudy Gay je rekao da su uvijek imali povjerenja, a sada postaju sve bolji.

Prednost dajemo gostima koji su u odliènoj formi.

Cleveland Cavaliers (2-6) – Dallas Mavericks (5-5)  01.30

U Clevelandu se sastaju momèadi koje su malo upale u krizu rezultata i u zadnjih pet utakmica imaju èetiri poraza. Cleveland Cavaliersi su zadnji poraz doživjeli od Brooklyn Netsa koji su ih porazili sa 114:101. Presudna je bila druga èetvrtina koju su Netsi dobili s 35:12 i tako si stvorili nedostižnu prednost. Iako su izgubili vrhunske partije su odigrali Anderson Varejao koji je zabio 35 koševa i imao 18 skokova, te Kyrie Irving koji je zabio 34 koša. Dallas Mavericksi su sinoæ u Indianapolisu odigrali jednu vrlo lošu utakmicu. Iako su vodili na odmoru u nastavku su odigrali slabo te su domaæini slavili sa 103:83. Po obièaju najbolji je bio O.J.Mayo s 19 koševa. Darren Collison je protiv svojeg bivšeg kluba odigrao dosta lošu utakmicu i ubilježio 10 koševa i èetiri asistencije.

Malu prednost dajemo domaæinima koji su odmorniji od gostiju kojima je ovo back-to-back utakmica.

Milwaukee Bucks (5-2) – New Orleans Hornets (3-4)  02.30

Milwaukee je dosta dobro krenuo u sezonu i trenutno se nalazi na treæoj poziciji Istoka. Osovina Monta Ellis i Brandon Jennings radi vrlo dobro i uz nekoliko pomoænih kotaèiæa u momèadi djeluju dosta zrelo. Nakon pobjede u gostima protiv Philadelphije kod kuæe su lako svladali Indiana Pacerse s 99:85. Sada doèekuju momèad New Orleansa koja u zadnje èetiri utakmice ima tri poraza od kojih je juèerašnji od Oklahome vrlo neugodan. Iako je završilo samo 110:95 za Thunder treba napomenuti da se na odmor otišlo sa 66:37 za goste. New Orleans nije imao nijedno vodstvo tijekom utakmice dok su gosti imali i 34 koša prednosti. Ryan Anderson je s 15 koševa bio najefikasniji u porazu, dok je prvi pick drafta Anthony Davis imao vrlo lošu veèer sa 8 koševa uz šut 4-14. Veèeras ih oèekuje trka s neugodnim Bucksima koji imaju veliku prednost na vanjskim pozicijama.

Oèekujemo pobjedu Milwaukeeja jer gosti nemaju odgovor na Ellisa i Jenningsa.

San Antonio Spurs (7-2) – Denver Nuggets (4-5)  02.30

Domaæini su nakon tri gostujuæe pobjede kod kuæe doèekali tada još neporažene New York Knickse koji su ih porazili sa 104:100. Iako je San Antonio šest minuta prije kraja vodio s 89:77 gosti su tu prednost ipak dostigli i tako ostali neporaženi i nakon gostovanja u Teksasu. Tony Parker je upisao 19 koševa i 12 asistencija, dok je Tim Duncan zabio 14 koševa i ulovio 14 lopti. Danas ih oèekuje jedna run’n’gun utakmica u kojoj imaju prednost pod košem i tu bi trebali tražiti put do pobjede. Denver Nuggetsi  koji su poslije poraza od Phoenixa poraženi i kod kuæe od Miami Heata koji je igrao bez Dwyanea Wadea. Bila je to prva pobjeda Miamija u Coloradu nakon 10 godina. Kenneth Faried je bio jedina svjetla toèka u porazu, upisao je 16 koševa i èak 20 skokova. Ostatak momèadi je bio debelo ispod prosjeka. Recimo samo da je Ty Lawson iz igre gaðao 0-7, a Talijan Danilo Gallinari 4-10 uz nekoliko izgubljenih važnih lopti.

Teško da San Antonio može izgubiti dvije utakmice kod kuæe u nizu i oèekuje se njihova pobjeda.

Phoenix Suns (4-6) – Miami Heat (7-3) 03.00

Phoenix je sinoæ poražen u Los Angelesu kod rivala iz divizije, Lakersa. Sunsi nisu igrali loše, ali Lakersi su pokazali da su najgore igre iza njih i da je vrijeme za borbu za vrh. Ništa lakše im neæe biti ni veèeras, jer veèeras doèekuju ipak puno uigraniju momèad Miami Heata. Teško je oèekivati bilo kakvu neizvjesnost kada se uzme u obzir da su Gortat i ekipa primili barem 100 poena u 7 od posljednjih 8 utakmica, a u napadu nemaju takve adute da bi se mogli nadigravati s prvacima lige. U ogledu ovih dviju momèadi od prije 12 dana LeBron James je upisao 23 poena uz 11 skokova, kada je Miami svladao Sunse s 25 poena razlike. Iako igraju bez Dwyanea Wadea, Miami je u èetvrtak svladao Denver rezultatom 98:93 uz standardno dobru igru LeBrona Jamesa (27 poena, 12 asistencija, 7 skokova). Osim Jamesa za Heat dobre partije pruža i Chris Bosh koji u prosjeku zabija 19 poena i skuplja 7 skokova, a ako se veèeras vrati i Wade, Sunsi neæe imati skoro nikakve šanse protiv “velike trojke”.

Heat je jasan favorit u ovoj utakmici i trebali bi pobijediti bez veæih problema.

Los Angeles Clippers (6-2) – Chicago Bulls (5-3) 03.00

Clippersi su i ove sezone jedna od najatraktivnijih momèadi za gledati, a i kvaliteta igre je bolja nego ikad. Momèad ima širinu koju nisu imali do sad i sigurno æe ostati pri samom vrhu Zapada gdje se i sada nalaze. Chris Paul i Blake Griffin možda ne bilježe svoje najbolje statistièke brojke, ali to nije ni potrebno kada imaju Jamala Crawforda (najbolji strijelac ekipe), DeAndrea Jordana i ostale. Oni ulaze u ovu utakmicu na krilima pobjede nad Miami Heatom (107:100), pa se nadaju da mogu izbjeæi treæi uzastopni poraz od Bullsa na domaæem terenu. Bullsi su znatno slabiji nego prošle dvije-tri sezone, ali ni ne igraju toliko loše s obzirom na izostanak Derricka Rosea. U njegovom odsustvu u prvi je plan došao Joakim Noah koji igra na vrlo visokoj razini. On je u srijedu naveèer u pobjedi nakon produžetaka protiv Sunsa ubacio 21 poen, isto kao i Luol Deng, a najbolji u redovima Bullsa je bio Carlos Boozer s 28 koševa i 14 skokova. Bullsi se nadaju da bi mogli doæi do treæe pobjede u isto toliko utakmica u gostima ove sezone, a veæ je dosadašnjih 2-0 najbolji start u gostima za ekipu nakon sezone 1996/97 kada su pobijedili u prvih 6 gostujuæih utakmica.

Prednost u ovoj utakmici imaju Clippersi zbog domaæeg terena i osjetno boljeg rostera.

Latest Posts

NE PROPUSTITE