Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Clippersi izborili polufinale, double double Zupca

Nikakvih problema Celticsi nisu imali na otvaranju druge runde doigravanja. Svoj posao protiv Raptorsa obavili su s lakoćom i uvjerljivo, rezultatom 112:94, a zanimljivo da je ovo bio prvi okršaj ovih momčadi u NBA doigravanjima. Već na početku susreta Boston je pokazao ozbiljnost, dok su igrači Toronta griješili i u startu se našli u rupi iz koje se neće izvući do kraja utakmice. Jaylen Brown je s nekoliko ubačaja krenuo sjajno, a s druge strane terena u potpunosti je zaustavio Pascala Siakama. Time su Kelti rano pobjegli na prednost od 15-ak poena koju će uz manje amplitude održavati i do samog završetka. Bilo je u jednom trenutku i +22, dok s druge strane kanadska ekipa nije niti jednom zaprijetila, a kamoli vodila. Po 21 poen kod pobjednika su ubacili Marcus Smart i Jayson Tatum, dok je Kemba Walker dodao 18 uz 10 dodavanja. Kod Raptorsa je 17 postigao Kyle Lowry, a dva poena manje veteran Serge Ibaka

U polufinale Zapadne konferencije ušli su Clippersi koji su ukupnim omjerom 4-2 eliminirali Dallas koji je u najvažnijim utakmicama sezone ostao bez Kristapsa Porzingisa. Šteta po Mavse, jer kompletni bi, uz ovako nadahnutog Luku Dončića, imali realnih izgleda izbaciti jednog od glavnih favorita za titulu. Slovenac je i u posljednjem ovosezonskom susretu bio odličan i jako blizu triple-doublea (38p-9s-9a), ali osim Doriana Finney-Smitha (16p-6s) nitko od njegovih suigrača nije uspio ubaciti više od 10 poena. S druge strane, blistao je Kawhi Leonard (33p-14s-7a-5ol), dok su drugo mjesto na listi strijelaca Clippersa podijelili Paul George (15p-9s-7a) i IVICA ZUBAC koji je utakmicu završio sa double double učinkom (15p-11s), uz realizaciju iz igre 6/8 (bacanja 3/3). Inače, ključnu prednost Clippersi su ostvarili na otvaranju drugog poluvremena u koje su ušli sa vodstvom 57-51. Nakon šest minuta igre i serije 20-3, na semaforu je stajalo 77-54. Stigli su Mavsi u posljednjoj dionici i do ‘minus 6’ (88-82), ali više od toga nisu mogli.

Nuggetsi su dobili i drugu utakmicu zaredom protiv Jazza čime su seriju izjednačili na 3-3. Nevjerojatnu formu i dalje uspijevaju zadržati Jamal Murray i Donovan Mitchell pa je njihovo nadmetanje i ovaj put zasjenilo sve ostale aktere ovog susreta. Ovaj dvoboj definitivno će ući i u povijesne knjige NBA doigravanja jer je Kanađanin još jednom, već drugi put u ovoj seriji, stigao do okruglog broja od 50 postignutih poena, dok se Mitchell ovaj put zadržao na ‘samo’ 44. Murray je iz igre šutirao odličnih 17/24, a izvan linije za tri poena fantastičnih 9/12. Na kraju sjajno odigranog susreta čekao ga je još jedan težak zadatak, svladati gomilu nakupljenih emocija. Tek nijansu manje precizan bio je Jamalov suparnik. Iz igre je Mitchell šutirao14/25, a za također 9 pogođenih trica trebao mu je samo jedan pokušaj više od Murraya (9/13). Mike Conley (21p) je bio drugi strijelac Jazza, a Nikola Jokić (22p-9a) Nuggetsa. Zanimljivo je da su obje momčadi tricu gađale s 50% uspješnosti i s jednakim brojem ispucanih lopti (18/36). Ukoliko Denver dobije sedmu utakmicu, bit će tek 12. momčad u povijesti koja je slavila u nekoj seriji doigravanja nakon zaostatka od 1-3. Zadnji put je to uspjelo Cavsima protiv Warriorsa u velikom finalu 2016. godine.

Latest Posts

NE PROPUSTITE