Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Clippersi kod Minnesote, Warriorsi dočekuju Grizzliese

Nakon što smo od početka tjedna svaku večer gledali samo nekoliko utakmica, danas će većina NBA ekipa biti u akciji. Na rasporedu je 13 susreta, a od zanimljivijih dvoboja možemo istaknuti one Pacersa protiv Knicksa, Timberwolvesa protiv Clippersa, Mavericksa protiv Rocketsa te Warriorsa protiv Grizzliesa.

Charlotte Bobcats (5-6) Brooklyn Nets (3-7) 01.00

Zanimljiv susret će se večeras odigrati u Time Warner Cable Areni. Akteri su Brooklyn, koji je tek prije 4 dana pobijedio prvu utakmicu u gostima, i Charlotte koji je odlično krenuo kod kuće s dvije pobjede, a zatim  izgubio 3 utakmice u nizu protiv 3 jača protivnika – New Yorka, Atlante i Miamija. Charlotte je dobro namučio Chicago Bullse prošlu utakmicu u kojoj su se posebno isticali Jeff Taylor s 20 koševa i Gerald Henderson sa 16 koševa, 8 skokova i 6 asistencija. Brooklynu se večeras vraća Deron Williams, dok Brook Lopez i Andrei Kirilenko ponovno neće igrati. Protiv Portlanda je utakmica bila veoma izjednačena do kraja treće četvrtine kada ih je poprilično dobro išao šut, no u posljednjih 12 minuta kao da je ponestalo snage Kevinu Garnetu i Paul Pierceu i to je Portland dobro iskoristio.

Ovo će biti zanimljiva utakmica u kojoj utakmica može otići na obje strane, a laganu prednost ćemo dati Brooklynu zbog vraćanja Derona Williamsa.

New York Knicks (3 – 7)  – Indiana Pacers (9 – 1) 01.00

Nakon neočekivanog poraza od Detroit Pistonsa, Knicksima večeras u Madison Square Garden dolazi Indiana koja je imala 3 dana odmora nakon prvog poraza ove godine od Chicaga. Protiv Detroita očekivano je bio najbolji Carmelo Anthony koji je jedini na pravoj razini. Glavni problem kod New Yorka je što igraju jako loše obranu, koja je bez Tysona Chandlera previše propusna. Kod New Yorka danas zbog ozljede neće nastupiti Tyson Chandler, a upitni su Metta World Peace i Raymond Felton. Indiana protiv Chicaga nije bila na pravoj razini i to je rezultiralo prvim porazom ove godine. Nitko se nije isticao u igri, svi su bili oko granice od 13 koševa. Kod Indiane su večeras upitni Danny Granger i Lance Stephenson.

Ovo će biti zanimljiva utakmica, a kao pobjednika vidimo Indianu jer igra bolju obranu i imali su više vremena od New Yorka za pripremiti se za ovu utakmicu.

Orlando Magic (4-6) – Miami Heat (8-3) 01.00

Orlando Magic je domaćinska ekipa koja još ove godine ne zna za pobjedu u gostima. Večeraš im dolazi Miami Heat, jako težak protivnik kojeg će teško poraziti i puno jače ekipe od Orlanda. Miami nema problema s ozljedama, večeras im se vraća Dwyane Wade, koji će u početnih nekoliko mjeseci sezone propuštati back-to-back utakmice, a jučer je propustio susret protiv Atlante. Kod Orlanda neće igrati Glen Davis, a upitni su Tobias Harris i Kyle O’Quinn. Protiv Dallasa je ponovno dominirao Arron Afflalo s 25 koševa, a dobar je bio i Nikola Vučević sa 16 koševa uz 8 skokova. Ponekad se Miami zna opustiti i bez volje i motivacije ući u susret protiv nešto lakših protivnika, što bi se moglo dogoditi i danas, i upravo će u toj činjenici Orlando tražiti svoju šansu večeras.

Iako je Orlando domaćinska ekipa prednost ćemo dati prvacima iz Miamija koji su daleko kvalitetnija momčad.

Philadelphia 76ers (5 – 7) – Toronto Raptors (4 – 7)  01.00

Nitko nije mogao zamisliti da će nakon desetak odigranih utakmica baš ove dvije ekipe zauzimati prva dva mjesta u diviziji Atlantic. Moramo reći kako one ipak nisu došle do vrha pretjeranom dobrom igrom već ponajviše zahvaljujući katastrofalnom startu dviju njujorških ekipa,ujedno i favorita ove divizije. Nijedna ekipa ne ulazi s pretjerano dobrim raspoloženjem u ovu utakmicu. Sixersi se vraćaju kući nakon 3 gostujuća poraza te će najviše nada polagati u Evana Turnera koji je s 22 poena u prosjeku njihov najbolji strijelac. Turner je u zadnjoj utakmici, porazu protiv Dallasa, ubacio 26 poena te podijelio 7 asistencija. Osim njega najraspoloženiji je bio Tony Wrotten s 19 poena. Raptorsi dolaze u Philadelphiju s mislima na nedjeljni poraz kod kuće od Portlanda. Iako su sredinom 4.četvrtine bili u dvocifrenom zaostatku ipak su uspjeli izboriti produžetak polaganjem Rudyja Gaya sa zvukom sirene. U produžetku su Blazersi pokazali da su bolja momčad te su zasluženo slavili. Rudy Gay i DeMar Derozan kombinirano su postigli 59 poena ali uz poprilično šut 23-54. U prilog Raptorsima ne ide ni činjenica da su izgubili 7 od posljednjih 9 utakmica protiv Philadelphije. U redovima Sixersa možda neće biti sjajnog rookieja Michael Carter-Williamsa čiji je nastup večeras pod znakom upitnika.

Očekuje nas zanimljiva utakmica,malu prednost dajemo Philadelphiji zbog domaćeg terena.

Cleveland Cavaliers (4-7) – Washington Wizards (3-7) 01.00

Nakon što su jučer prekinuli niz od 4 poraza Wizardsi danas idu na gostovanje u Cleveland gdje ih očekuju Cavaliersi s omjerom 3-1 na domaćem terenu. Inače. ovo je repriza utakmice od prije tri dana sa zamjenjenim domaćinstvom. Tada su Cavaliersi odnijeli pobjedu od 103:96 nakon produžetaka. Na toj utakmici se posebno istaknuo Kyle Irving s 41 poenom i 5 asistencija, a s druge strane zapaženu ulogu su odigrali Bradley Beal s 28 i Nene s 24 poena. Nakon te utakmice Wizardsi su odigrali još jednu domaću utakmicu u kojoj su uspjeli iznenaditi favorizirane Timberwolvese s 104:100. U toj utakmici opet su se istaknuli Beal s 25 i Nene s 20 poena. U ovoj utakmici za Wizardsi neće zaigrati Trevor Ariza (tetiva), Al Harrington (koljeno), Otto Porter (kuk) i Chris Singleton (stopalo). S druge strane domaćini neće moći računati na Tylera Zellera (zglob).

U ovom dvoboju prednost dajemo Caveliersima koji imaju manje problema s ozljedama i dobro igraju na domaćem terenu.

Atlanta Hawks (6 – 5) – Detroit Pistons (4 – 6)  01.30

Hawksi su već godinama prosječna ekipa te se čini da će to biti slučaj i ove sezone. Večeras im u goste dolazi Detroit koji je s nešto većim ambicijama nego prošlih godina krenuo u ovu sezonu. Jedan od razloga za to je dovođenje Josha Smitha,bivšeg igrača Hawksa kojemu će ovo biti prvi povratak u Atlantu. Smith je nedavno izjavio kako Hawksi nisu pokazali želju za njegovim ostankom u ekipi te ne sumnjamo da će večeras biti posebno motiviran da im pokaže koliko vrijedi. Obje ekipe su igrale sinoć. Hawksi su bez ispaljenog metka pali protiv aktualnog prvaka. Mike Scott se jedini iskazao s 15 poena i 10 skokova. Vrijedi spomenuti kako je Kyle Korver s 84 utakmice zaredom s barem jednom zabijenom tricom još u utrci za rekordom Dane Barrosa koji je to uspio uraditi 89 puta zaredom. Pistonsi su sinoć svladali ošamućene New York Knickse dozvolivši im samo 86 poena. 6 igrača je zabilo dvoznamenkasti broj poena a predvodi ih Rodney Stuckey s 21. Ogromna prednost u visini je došla do izražaja, Greg Monroe i Andre Drummond su uhvatili po 11 skokova svaki. Detroit je izgubio zadnjih 9 utakmica u Atlanti, posljednju pobjedu su ostvarili u veljači davne 2008. godine. Atlanta će možda morati igrati bez krilnog centra Paula Millsapa čiji je nastup upitan.

Atlanta je bolja ekipa te očekujemo da to i pokažu večeras pred domaćom publikom.

Milwaukee Bucks (2-7) – Portland Trail Blazers (9-2) 02.00

Ovo je susret ekipa u potpuno drugačijem raspoloženju. Dok Bucksi imaju 5 poraza za redom i tek jednu domaću pobjedu cijele sezone, Trail Blazersi igraju odličnu košarku i trenutno imaju 7 pobjeda u nizu, i omjer od 5-1 u gostima. U zadnja 4 međusobna nastupa Bucksi su odnijeli 4 pobjede ali teško mogu nastaviti taj niz protiv ove sezone sjajnih Trail Blazersa. Blazerse i ove sezone nose LaMarcus Aldridge i Damian Lillard. Upravo su oni bili najbolji u zadnjoj utakmici protiv Netsa, Aldridge je u pobjedi od 108:98 pridonio s 27 poena i 8 skokova, a Lillard s 19 poena i 9 asistencija, dok se osim njih dvojice istaknuo i Wesley Matthews s 24 poena. S druge strane Bucksi su u posljednjem susretu poraženi na domaćem terenu od Oklahoma City Thundera s 92:79, a jedini vrijedan spomena u toj utakmici je bio O.J. Mayo s 22 poena. Bukcsima u korist ne ide ni lista ozljeđenih te će tako utakmicu propustiti čak sedmorica domaćih igrača od kojih su sva sedmorica vrlo važni igraći domaćina. Caron Butler (rame), Carlos Delfino (stopalo), Ersan Ilyasova (zglob), Brandon Knight (tetiva), Gary Neal (stopalo), Zaza Pachulia (bolest), Larry Sanders (šaka), s druge strane gostima ne dostaje jedino C.J. McCollum (stopalo).

Unatoč nizu od 4 pobjede zaredom Bucksa protiv Blazersa, sve osim sigurne pobjede gostiju bi bilo veliko iznenađenje.

Minnesota Timberwolves (7-5) – Los Angeles Clippers (7-4) 02.00

Možda i najzanimljiviji susret večeri odigrat će u Target centru Timberwolvesi i Clippersi, ekipe koje puno očekuju od ove sezone. Ovo će biti već drugi susret ove dvije ekipe ove sezone, prvi su dobili Clippersi na domaćem terenu prije 8 dana rezultatom 109:107. U ovu utakmicu domaći Timberwolvesi ulaze nakon poraza u gostima kod Wizardsa 104:100, a u toj utakmici najbolji pojedinac Timberwolvesa je opet bio Kevin Love s 25 poena i 11 skokova. Love igra sezonu života i nosi ekipu Timberwolvesa na svojim leđima, a slično se očekuje i danas. S druge strane Clippersi ulaze u utakmicu nakon domaćeg poraza od Grizzliesa 102:106, taj poraz prekinuo je niz od 4 pobjede i Clippersi traže povratak na pobjedničke staze. Na utakmici protiv Grizzliesa iskazali su se Blake Griffin s 23 poena i 11 skokova te Chris Paul koje je ubilježio 18 poena i 11 asistencija i tako izjednačio rekord Magica Johnsona od 11 utakmica zaredom s više od 10 poena i asistencija na početku sezone i danas će pokušati prestići i legendarnog razigravača L.A. Lakersa. Što je tiče izostanaka gostima nedostaje samo Matt Barnes (oko), a s druge strane domaćinima fale Chase Budinger (koljeno), Shabazz Muhammad i Ronny Turiaf (lakat).

Prema svemu viđenome ove sezone očekujemo utakmicu s puno poena, a laganu prednost dajemo Timberwolvesima zbog domaćeg terena.

New Orleans Pelicans (4 – 6) – Utah Jazz (1 – 11) 2.00

Utah Jazz, momčad sa samo jednom pobjedom gostuje kod mladih Pelicansa. Jedna stvar ipak ide u korist Jazzu, naime, tu su pobjedu upisali upravo protiv današnjeg protivnika. Inače jako slab napad Jazza nije imao problema s postizanjem 111 poena protiv New Orleansa prošlu srijedu. Vjetar u leđa Uti mogao bi donijeti i debi devetog izbora drafta, Treya Burkea, od kojeg se mnogo očekuje. Sumnjamo da će prvu utakmicu nakon ozljede odmah briljirati, ali, bar psihološki trebao bi imati velik utjecaj na momčad Jazza. Pelicansi se nadaju boljim predstavama skupog ovoljetnog pojačanja, Tyrekea Evansa, koji za sad postiže samo 9,6 poena po utakmici, što je daleko ispod razine kojoj se nadao general manager kada je Evansu dao 44 milijuna dolara ovo ljeto i predstavio ga kao veliki plus momčadi New Orleansa.

Iako Utah igra zaista loše ove godine, možda ima nešto u igri Pelicansa što im posebno odgovara, predviđamo gustu utakmicu, no ipak prednost na posljetku dajemo domaćinima.

San Antonio Spurs (9 – 1) – Boston Celtics (4 – 8) 2.30

Da se ova utakmica igra u sezoni 2012/2013 mogli bi smo je prozvati derbijem, no nažalost ove godine, to je susret najbolje momčadi lige i momčadi koja svjesno prolazi kroz rebuilding i igra bez svoj najboljeg igrača Rajona Ronda. Celticsi s omjerom 4-8, kao i sve ostale mlade momčadi ne pokazuju nikakvu konzistentnost u igri, i vežu poraz na poraz, ili rjeđe, pobjedu na pobjedu. Takvu igru sa zadovoljstvom će kazniti iskusni Spursi koji po ne znamo koji put dokazuju da su besmrtni. Igra koja najviše podsjeća na europsku košarku, kirurški precizan napad i staloženost Tonyja Parkera u organiziranju tog napada drže Spurse na vrhu većine power rankingsa ovaj tjedan. Jedina zabrinjavajuća činjenica je slaba igra Tima Duncana ove godine koji kao da još nije ušao u sezonu, no uzevši u obzir godine iskustva, navijači Spursa nemaju razloga za paniku.

Prednost dajemo puno kvalitetnijim Spursima. Spursi ako će biti koncentrirani, mogu utakmicu riješiti u ranoj fazi i odmarati igrače za neke teže dvoboje, ako ne, opet bi u četvrtoj četvrtini trebalo prevagnuti neosporno iskustvo.

Phoenix Suns (5 – 5) – Sacramento Kings (3 – 7) 03.00

U jučerašnjoj utakmici u Sacramentu Kingsi su u posljednju četvrtinu ušli sa 6 poena zaostatka, da bi na kraju završili utakmicu preokretom, te na krilima double-double učinka DeMarcusa Cousinsa i bekova Bena McLemorea i Isaiaha Thomasa završili utakmicu serijom 10-0 i pobijedili rezultatom 107:104. Cousins je upisao 27 poena uz 12 skokova, 2 blokade i 4 ukradene lopte, dok su McLemore i Thomas svaki pridodali po 19 poena. Sunsima nije pomogla niti činjenica da su imali čak 6 igrača s dvocifrenim brojem poena. Danas će Kingsi protiv istog protivnika tražiti prvu gostujuću pobjedu u ovoj sezoni. Sunsi su nakon odličnog ulaza u sezonu malo posustali te su izgubili posljednje tri utakmice. Danas je moguć povratak njihovog najbitnijeg igrača Erica Bledsoea koji je propustio posljednji susret u Sacramentu zbog ozljede potkoljenice, što bi puno značilo Phoenix Sunsima.

U večerašnjem susretu bit će najvažnije zaustaviti Cousinsa i ako Sunsi uspiju u toj namjeri, uz moguć povratak Bledsoea očekuje se njihova pobjeda.

Dallas Mavericks (7 – 4) – Houston Rockets (8 – 4) 03.30

Večeras uz mnoštvo utakmica, pozorno će se ispratiti i drugi ovogodišnji teksaški derbi između Dallas Mavericksa i Houston Rocketsa. Nakon prve utakmice u kojoj su Rocketsi u Houstonu više-manje uvjerljivo pobijedili, selimo se u American Airlines Centar. Obje momčadi su u naletu, te su u posljednjih 5 odigranih utakmica pobijedili u 4 navrata. U prošlom susretu ključnu ulogu odigrao je bek-šuter Rocketsa, James Harden, koji je ubilježio 34 poena, 4 skoka, 3 asistencije te tome pridodao 4 ukradene lopte. Dallasove zvijezde Dirk Nowitzki i Monta Ellis pružili su solidan otpor postignuvši respektabilnih 22 i 20 poena, no to im nije bilo dovoljno za pobjedu. Navijači neće biti zakinuti s obzirom na to da ni kod jedne momčadi nema ozbiljnijih ozljeda, a kod Rocketsa će igrati Patrick Beverley koji je propustio prvi susret zbog ozljede rebara.

Očekuje se utakmica brzog tempa i velikog broja poena, s obzirom na to da i jedna i druga momčad preferiraju run and gun igru. Laganu prednost dajemo Dallasu, čisto zbog domaćinskog statusa no u ovakvoj utakmici vrlo je nezahvalno bilo što prognozirati.

Golden State Warriors (8 – 3) – Memphis Grizzlies (6 – 5)  04.30

Možda i najzanimljivija utakmica večeri. Ovo je dvoboj dva potpuno različita stila košarke. Warriorsi vole igrati brzu košarku te im je šut za tri poena jedno od najjačih oružja. S druge strane,Grizzliesi vole igrati čvrsto,s malim brojem poena te igru grade oko dvojice sjajnih visokih igrača,Marca Gasola i Zacha Randolpha. Iako su poznati kao napadačka ekipa za sjajan start ekipe iz Oaklanda zaslužna je i vrlo dobra obrana koja dopušta protivnicima samo 96,3 poena po utakmici. Warriorsi u utakmicu ulaze s 4 pobjede zaredom. Posljednja žrtva im je bio Utah kojeg su svladali dva puta,jednom kod kuće,jednom u gostima. Najviše se istakao sjajni dvojac,Stephen Curry i Klay Thompson s 22,odnosno 17 poena. Grizzliesi također imaju razloga za optimizam. U zadnje 3 utakmice ne znaju za poraz a posebno im je draga pobjeda nad rivalima Clippersima u kojoj je briljirao Zach Randolph s 26 poena i 15 skokova. Pripomogli su mu Marc Gasol s 23 te Mike Conley s 15 poena. Valja spomenuti kako će obje ekipe biti oslabljene,Warriorsima neće nastupiti Stephen Curry zbog potresa mozga dok će Grizzliesi igrati bez svog najboljeg vanjskog braniča Tonya Allena koji je suspendiran zbog prekršaja nad Chrisom Paulom.

Warriorsi su neporaženi kod kuće te smatramo da će tako i ostati i nakon večerašnje utakmice.

Latest Posts

NE PROPUSTITE