Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Clippersi nastavljaju s dobrim igrama, Durant sredio Chicago

Oklahoma City Thunder slavila je u noæi s èetvrtka na petak na gostujuæem parketu Chicago Bullsa 97:91. Košarkaše Thundera je do pobjede s 24 poena predvodio Kevin Durant.

U utakmici u kojoj nijedna momèad nije stekla znaèajniju prednost prevagnula je individualna kvaliteta Kevina Duranta, koji je s dva vezana šuta i dva ubaèena slobodna bacanja osigurao svojoj momèadi “mirnu” završnicu”.

Durantula je 46 sekundi prije kraja zabio za 91:87, a napad nakon toga i za 93:89. Na drugoj je strani Noah smanjio na 93:91, a Durant s dva slobodna bacanja, svega 13 sekundi prije kraja, potvrdio pobjedu “gromova”.

Možda bi utakmica ušla i u mirniju završnicu, gledano iz perspektive Thundera, da lopta nije bila toliko u rukama Russella Westbrooka. Naime, iako je upisao 12 asistencija, razigravaè Oklahome potrošio je èak 22 lopte za svega 16 poena! Šutirao je 6-15 za dvicu, 1-7 za tricu i 1-1 s crte slobodnog bacanja. Samo za usporedbu Durant je potrošio tri lopte manje, a ubacio osam poena više.

Drugi najbolji igraè u gostujuæim redovima bio je sjajni Španjolac Serge Ibaka, koji je upisao 21 poen, devet skokova i èetiri blokade.

Kod domaæina je Luol Deng bio najefikasniji s 27 poena, a njemu se, što se ubaèaja tièe, pridružio samo Richard Hamilton s 20 koševa. Osim spomenute dvojice još je jedino Kirk Hinrich bio dvoznamenkasti s 12 poena, što je svakako premalo da bi Bullsi svladali sjajnu momèad Oklahome.

U drugoj utakmici veèeri Los Angeles Clippersi upisali su laganu pobjedu kod Portland Trail Blazersa 103:90. Momèad iz Los Angelesa vodila je i preko 20 koševa razlike u prvom poluvremenu, ali je u nastavku malo posustala i dopustila domaæinu da se približi èak i na svega èetiri koša zaostatka (86:82).

Meðutim, Clippersi nakon toga rade seriju 14-3 i dvije minute prije kraja odlaze na nedostižnih 15 koševa razlike, te upisuju èetvrtu pobjedu u sezoni. Najbolji su u redovima gostiju bili Jamal Crawford s 25 poena, te DeAndre Jordan i Chris Paul s po 21. Portland je s 23 poena predvodio Nicolas Batum, dok su LaMarcus Aldridge i Wesley Matthews u potpunosti podbacili šutiravši kombinirano iz igre 11-29.

Latest Posts

NE PROPUSTITE