Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Clippersi ne staju, Oklahomi produžetak protiv Dallasa

Košarkaši Los Angeles Clippersa savladali su u Staples Centeru Boston Celticse s uvjerljivih 106:77 i tako postali prva momčad u NBA ligi koja je vezala 15 uzastopnih pobjeda nakon četiri godine.

Posljednji kojima je to uspjelo bili su upravo Celticsi koji su sezone 2008/09 vezali 19 uzastopnih pobjeda.

Matt Barnes predvodio je Clipperse ubacivši 21 koš s klupe, dok je drugi najefikasniji igrač momčadi bio još jedan rezervni igrač Jamal Crawford koji je ubacio 17 koševa. Blake Griffin zabio je 15 koševa, Caron Butler 14, a Chris Paul je uz 8 koševa podijelio i 11 asistencija. Clippersi su sada na najboljem omjeru NBA lige 23-6.

S druge strane, Bostonu je ovo bio peti poraz u zadnjih sedam utakmica. U redovima “Kelta” 16 je koševa zabio Kevin Garnett, dok su po 12 ubacili Paul Pierce i Jeff Green.

U drugoj odigranoj utakmici večeri Oklahoma City je na domaćem parketu savladala Dallas Maverickse 111:105 nakon produžetka. Iako je Thunder zaostajao veći dio utakmice, na kraju je došao do pobjede predvođen Kevinom Durantom koji je ubacio 40 koševa, uz 8 skokova, 5 asistencija i 3 blokade. Međutim Durant je ostao bez koša u produžetku, kada je stvari u svoje ruke preuzeo Russell Westbrook. Playmaker Thundera ubacio je 8 od svojih 16 koševa ukupno u dodanom vremenu, uključujući šest uzastopnih od zaostatka 101:104.

“Samo pokušavam imati utjecaja na utakmicu. Možda to nisu svaki put koševi. Možda će to biti preko skokova, dodavanja ili preko obrane, ali pokušavam imati utjecaja svake večeri”, rekao je Westbrook, koji je uz spomenutih 16 koševa pridodao 10 asistencija, 6 skokova i 3 ukradene lopte.

Serge Ibaka odigrao je vrlo dobru utakmicu ubacivši 19 koševa uz 17 skokova i 5 blokada, dok je Kevin Martin pridodao 18 koševa i 7 skokova.

Maverickse, čija je najveća prednost u susreta iznosila +11, predvodio je Darren Collison s rekordna u sezoni 32 poena, uključujući tricu sa zvukom sirene za produžetak. Chris Kaman dodao je 17, a Shawn Marion 14 za poraženu momčad, dok je Dirk Nowitzki susret završio s 9 koševa i 6 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE