Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Clippersi otpuštaju Vinnyja Del Negra

Čelnici Los Angeles Clippersa su odlučili da neće produžiti ugovor Vinnyju Del Negru, treneru koji je momčad iz “grada anđela” vodio od regularne sezone 2010/11.

Iako je Del Negro pokazao barem minimum pozitivnih naznaka na klupi, to očito nije bilo dovoljno. Clippersi su i ove godine razočarali u doigravanju, unatoč najboljoj sezoni i omjeru u povijesti kluba. Nakon prošlogodišnje “metle” protiv San Antonio Spursa u polufinalu Zapada, ove su godine ispali od Memphis Grizzliesa već u prvom krugu, i to nakon vodstva od 2-0 i prednosti domaćeg terena.

Kritike su Del Negru upućene zbog očajnog napadačkog sistema koji se u napadima na postavljenu obranu najčešće svodio na izolacije Chrisa Paula. Navodno je protiv vraćanja Del Negra bio baš Chris Paul, razigravač i najbolji igrač Clippersa.

Ako ćemo vjerovati izvorima bliskim NBA ligi, onda su kandidati za novog trenera Lionel Hollins iz Memphisa, koji je nakon ove sezone free agent, Stan Van Gundy i sadašnji pomoćni trener Golden State Warriorsa Mike Malone, koji je u dobrim odnosima s Chrisom Paulom jer je s njim radio u New Orleans Hornetsima.

Iako je mogućnost zadržavanja Del Negra bila velika zbog podrške od strane vlasnika kluba Donalda Sterlinga, ipak je prioritet bio zadržati Chrisa Paula i udovoljiti njegovim željama, a to je, navodno, otpuštanje trenera Del Negra, koji je za kormilom Clippersa ostvario omjer 128-102 tijekom tri sezone na klupi ekipe.

Latest Posts

NE PROPUSTITE