Clippersi otpuštaju Vinnyja Del Negra

Čelnici Los Angeles Clippersa su odlučili da neće produžiti ugovor Vinnyju Del Negru, treneru koji je momčad iz “grada anđela” vodio od regularne sezone 2010/11.

Iako je Del Negro pokazao barem minimum pozitivnih naznaka na klupi, to očito nije bilo dovoljno. Clippersi su i ove godine razočarali u doigravanju, unatoč najboljoj sezoni i omjeru u povijesti kluba. Nakon prošlogodišnje “metle” protiv San Antonio Spursa u polufinalu Zapada, ove su godine ispali od Memphis Grizzliesa već u prvom krugu, i to nakon vodstva od 2-0 i prednosti domaćeg terena.

Kritike su Del Negru upućene zbog očajnog napadačkog sistema koji se u napadima na postavljenu obranu najčešće svodio na izolacije Chrisa Paula. Navodno je protiv vraćanja Del Negra bio baš Chris Paul, razigravač i najbolji igrač Clippersa.

Ako ćemo vjerovati izvorima bliskim NBA ligi, onda su kandidati za novog trenera Lionel Hollins iz Memphisa, koji je nakon ove sezone free agent, Stan Van Gundy i sadašnji pomoćni trener Golden State Warriorsa Mike Malone, koji je u dobrim odnosima s Chrisom Paulom jer je s njim radio u New Orleans Hornetsima.

Iako je mogućnost zadržavanja Del Negra bila velika zbog podrške od strane vlasnika kluba Donalda Sterlinga, ipak je prioritet bio zadržati Chrisa Paula i udovoljiti njegovim željama, a to je, navodno, otpuštanje trenera Del Negra, koji je za kormilom Clippersa ostvario omjer 128-102 tijekom tri sezone na klupi ekipe.