Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Clippersi pokušavaju prekinuti sjajan niz, Lakersi opet s Oklahomom

Jedina razlika u ovom tempu od dvije utakmice po veèeri u odnosu na prethodne dane je termin odigravanja istih. Prva nas oèekuje veæ u 21.30 a to æe biti susret izmeðu Clippersa i Spursa èija se serija seli u Los Angeles gdje se oèekuje da domaæini otkinu barem jednu pobjedu nezaustavljivim Mamuzama. U drugoj utakmici veèeri koja poèinje tek u 04.30 slijedi novi okršaj Lakersa i Thundera u sada veæ punoj zanimljivijoj seriji.

Los Angeles Clippers  – San Antonio Spurs  (0-2)  21.30

Druga utakmica serije San Antonija i Los Angeles Clippersa bila je vrlo slièna prvoj. Gosti su se još nekako držali u prvom poluvremenu, ali u nastavku Popovicheve trupe su ubacile u brzinu više te na kraju došle do uvjerljive 105:88 pobjede i vodstva 2-0. Sastav iz San Antonija je tako, raèunajuæi i regularni dio poveæao svoj niz pobjeda na 16. Domaæini su odmah u prvoj èetvrtini otišli na 15 koševa razlike, ali su se Clippersi vratili te smanjili na 29:21.  Do sredine treæe dionice Spursi se odvajaju na 62:47, a u posljednju dionicu ulaze s vodstvom 78:67. Kako je susret odmicao gosti su sve više popuštali. Boris Diaw zabio je za 92:76, a do maksimalnih 19 koševa razlike (100:81) Spursi su stigli košem Parkera tri minute prije kraja. Tony Parker je predvodio Spurse sa 22 koša, dok je Tim Duncan zabio 18. Kod Clippersa je najviših 20 koševa (7/16) ubacio Blake Griffin. Drugi strijelac sastava iz Los Angelesa bio je Randy Foye  koji je ubacio 11 koševa, dok je Chris Paul stao na 10.

Oèekujemo da Clippersi prekinu taj navjerovatan niz San Antonija, te bar malo zakompliciraju ovu seriju.

Los Angeles Lakers – Oklahoma City Thunder  (1-2)  04.30

U utakmici prepunoj izvoðenja slobodnih bacanja (ukupno 70 sa obje strane) bolje su se na kraju snašli lakersi i zasluženo smanjili vodstvo Oklahome na 2-1. Od 42 slobodna bacanja ubacili su èak 41 a prednjaèio je sjajni Kobe Bryant koji je pogodio svih 18. Veæina od njih je bilo u zadnjoj èetvrtini i na kraju je ubilježio 36 poena, 7 skokova i 6 asistencija te tako predvodio svoju momèad do prve pobjede u seriji. Od ostalih igraèa valja izdvojiti uèinak Španjolca Gasola koji je ubacio 12 poena, uhvatio 11 lopti te podijelio 6 asistencija. Uz njih dvojicu još je èetiri igraèa bilo sa dvoznamenkastim brojem poena što je za Lakerse dosad bio neviðen sluèaj. Iako su premoreni pošto su odigrali 8 utakmica u 15 dana Jezerèani jedva èekaju veèeras novi okršaj jer su shvatili da mogu protiv Oklahome i da su imali više koncentracije lako je moglo biti 2-1 u njihovu korist. Kod gostiju je sjajnu utakmicu još jednom odigrao nezaustavljivi Kevin Durant sa 31 poenom i 5 skokova a podbacili su Westbrook i Harden pošto su kombinirano ubacili 11 lopti od 31 pokušaja. Veèeras nas oèekuje slièna utakmica sa puno sjeckanja igre jer to puno više odgovara domaæoj ekipi kojoj je ovo nova, kljuèna utakmica. Ekipa iz Los Angelesa je sada dobila 14 zaredom utakmica u Staples Centru što se doigravanja tièe nad Oklahomom odnosno Seattle Supersonicsima. Scott Brooks je toga svjestan i vjeruje da se ova serija neæe riješiti u naredne dvije utakmice.

Iako su Lakersi ukupno u zadnje dvije utakmice ostavili bolji dojam mišljenja smo da æe teško veèeras doæi do pobjede jer je za njima pozamašan broj utakmica u malo dana te dajemo prednost mlaðoj ekipi koja je do poèetka ove serije imala 9 dana odmora.

Latest Posts

NE PROPUSTITE