Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Clippersi se muèili ali uspjeli slaviti

U posljednjoj utakmici prvog dana nove NBA sezone sastali su se Golden State Warriorsi i Los Angeles Clippersi. Clippersi su opravdali svoj status favorita i upisali pobjedu, no Warriorsi su se dobro držali tijekom cijele utakmice.

Druga je losanðeleška momèad, predvoðena dvama novim razigravaèima, do otvarajuæe pobjede u sezoni došla u Oaklandu protiv domaæih Golden State Warriorsa. Slavili su Clippersi 105:86, a Chris Paul i Chauncey Billups ubacili su zajedno u svom debiju 41 poen. Paul je zabio 20 (šut 7-12) uz devet asistencija, dok je Billups dodao 21 (šut 6-19) uz pet skokova i èetiri asistencije. Vrlo su dobre partije pružila još dvojica udarnih èlanova petorke. Blake Griffin ubacio je 22 koša uz sedam skokova, a Caron Butler 11 koševa uz 10 skokova.

Dvoboj u Oaklandu pokazao je da æe trener Vinnie Del Negro graditi igru oko Paula, dok æe se prilagodljivi Billups najèešæe pretvarati u “dvojku”.

U domaæim je redovima najbolji s double-double uèinkom bio David Lee. Ubacio je 21 koša uz 12 skokova. Na dan kad mu je kod kuæe u Mississippiju umrla baka najbolji igraè Warriorsa Monta Ellis ubacio je 15 koševa uz osam skokova. Možemo spomenuti i da je Stephen Curry nastupio na parketu te da je ozljeda iz predsezone stvar prošlosti.

Posljednje su vodstvo u utakmici domaæi imali u treæoj minuti posljednje èetvrtine kada su tricom Brandona Rusha poveli 78:77. Clippersi su se, meðutim, odvojili u furioznoj završnici došavši do uvjerljive pobjede.

Latest Posts

NE PROPUSTITE