Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Clippersi se poigrali s Heatom, nova pobjeda Kingsa

Nakon ubitačnog jučerašnjeg dana i velikog broja utakmica dobili smo malu poštedu, te su odigrana svega dva susreta.

Prvi dvoboj na Floridi između Heata i Clippersa je završio prije nego što je počeo jer je Dwyane Wade po četvrti put u nizu propustio utakmicu zbog problema s ozljedom, a njegovo startno mjesto zauzeo je Mario Chalmers (13 poena). Clippersi su furiozno startali i susret su praktički riješili u prvoj četvrtini koju su završili s 24 poena prednosti, tj. rezultatom 39:15. Heatu je s druge strane trebalo gotovo kompletno prvo poluvrijeme za 39 poena što je rezultiralo porazom uvjerljivim porazom (sada su na omjeru 6 – 6) 110 : 93 za sedmo ovogodišnje slavlje Clippersa.

Momčad iz Los Angelesa je briljira u šutu kroz cijelu utakmicu (41% za tri poena, 13/31), a najistaknutiji pojedinci su bili Blake Griffin i Chris Paul s po 26 poena, dok je Paul dodao još 12 asistencija, te još možemo istaknuti DeAndrea Jordana s double – double učinkom od 12 poena uz šut 6/6 i 11 skokova. U Wadeovo odsustvu, posao glavnog scorera momčadi na sebe je preuzeo Chris Bosh i bio je prvi strijelac susreta s 28 poena, a uhvatio je 7 skokova za 31 minutu. Istaknuo se rookie Shabazz Napier koji je ubilježio rekord sezone od 17 poena, a Luol Deng je bio samozatajan s 13 poena.

Drugi susret večeri nam je donio dvoboj Kingsa i Bullsa, a gosti su utakmicu igrali bez Rosea i Gasola što im je uvelike smanjilo šanse da dođu do pobjede protiv neugodnih Kingsa koji su ugodno iznenadili na startu sezone.

Kingse su do 7 ovosezonske pobjede odveli trio Cousins-Gay-Collison. Boogie je zabio 22 poena, uz 14 skokova, Gay je upisao 20 poena, a odlični Collison je zabio 17 poena, uz 12 dodavanja. Kod Bullsa je najviše zabio Jimmy Butler (23 poena, 8 skokova).

Latest Posts

NE PROPUSTITE