Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Clippersi se pokušali riješiti Blakea Griffina

Već se duže vrijeme spominje potencijalni trade Blakea Griffina koji je povezan s nekoliko lokacija na kojima bi navodno mogao završiti. Tako se pojavila najnovija informacija da su Griffin i Lance Stephenson ponuđeni Denver Nuggetsima u zamjenu za okosnicu njihove ekipe: Nikolu Jokića, Kennetha Farieda, Danila Gallinarija te Willa Bartona. Denver je navodno ponudu odbio.

Clippersi bi, u slučaju da dođe do razmjene, riješili svoje dugogodišnje probleme na poziciji niskog krila u vidu Gallinarija i Bartona te bi Doc Rivers time mogao bolje raširiti i ubrzati igru gdje bi najviše profitirao pick&roll napad Chrisa Paula i DeAndre Jordana. Također, dobili bi jednog od najperspektivnijih rookieja generacije Nikolu Jokića koji u svojoj prvoj sezoni u ligi igra vrlo dobro te je perspektivni double-double centar. Clippersi ne bi izgubili ni u skoku pošto je Faried skakački izvrstan igrač, a vjerujem da bi u kombinaciji s Paulom imao pregršt atraktivnih akcija kao i Griffin.

S druge strane, trade ne bi donio puno dobrog za ekipu iz Denvera. Dobili bi izvrsnog superstar igrača koji bi im donio medijsku popraćenost, ali vjerojatno ne i najbolje rezultate. Bez još jednog „kapitalca“ teško bi se uopće mogli nadati playoffu u jakoj konkurenciji Zapada, a takav igrač zasigurno nije ekscentrični Lance Stephenson.

Ne možemo biti skroz sigurni jesu li Clippersi zaista poslali ovu ponudu, ali očito je kako bi dobro profitirali.

Latest Posts

NE PROPUSTITE