Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Clippersi slavili i 13. put u nizu, povratak Nowitzkog

Pobjednička serija košarkaša Los Angeles Clippersa dogurala je do broja 13 na gostovanju kod Phoenix Sunsa gdje su Blake Griffin i društvo slavili s uvjerljivih 103:77.

Upravo je Griffin sa 23 koša i 11 skokova predvodio Clipperse, Jamal Crawford je ušavši s klupe ubacio 22, dok je Chris Paul upisao 17 koševa i 13 asistencija.

Bila je za Clipperse ovo prva pobjeda u Phoenixu nakon travnja 2007. godine. Nitko ove sezone u NBA ligi nije imao tako dug pobjenički niz kao Clippersi, koji su također upisali i šestu uzastopnu gostujuću pobjedu, što je klupski rekord. Ono što je još impresivnije, Clippersi su tijekom svoje duge pobjedničke serije pobjeđivali s prosječnih 13 koševa razlike, a pritom su četiri pobjede ostvarili sa 20 i više koševa razlike.

Kod poraženih Sunsa najbolji s 19 koševa bio je Jared Dudley.

San Antonio Spursi pregazili su Dallas Maverickse 129:91 i tako teksaški derbi učinili jednosmjernom ulicom. Jedina dobra stvar za Maverickse u ovoj utakmici je povratak Dirka Nowitzkog nakon oporavka od ozljede koljena. Nakon propuštenih 27 prvih utakmica u sezoni sjajni je Nijemac odigrao ukupno 20 minuta i za to vrijeme upisao 8 koševa (šut iz igre 3/4), uz 6 skokova.

Spursi su u utakmici postavili novi klupski rekord s 20 pogođenih trica, u čemu je prednjačio Danny Green (trice 7/8), najefikasniji igrač susreta sa 25 koševa, što mu je ujedno i rekord karijere. Najveće vodstvo Spursa na susretu iznosilo je čak 46 koševa razlike, ali su Mavericksi ipak uspjeli koliko-toliko ublažiti poraz. Tony Parker ubacio je 18 koševa, Kawhi Leonard 17, a Tim Duncan 15 koševa za pobjedničku momčad, dok je kod Dallasa najefikasniji bio Darren Collison s 15 koševa.

New York Knicksi pobijedili su u svom Madison Square Gardenu Minnesotu 94:91 u utakmici u kojoj su zaostajali praktički cijelo vrijeme, da bi uspjeli preokrenuti u posljednjoj četvrtini. Tada je Carmelo Anthony ubacio 19 od svoja 33 koša, uključujući 12 posljednjih za Knickse. J.R. Smith dodao je 19 koševa za Knickse s klupe, a Tyson Chandler 16 uz 9 skokova. Timberwolvese, koji su igrali bez Kevina Lovea (ozljeda oka), predvodio je Nikola Peković s 21 košem i 17 skokova.

Brooklyn Netsi savladali su kod kuće Philadelphiju 95:92, dok je Sacramento također na domaćem parketu pobijedio Portland 108:96. Najefikasniji u redovima Netsa bio je Joe Johnson s 22 koša, dok je jednako toliko u pobjedu oslabljenih Kingsa ugradio Marcus Thornton. Podsjećamo, ovaj su susret Kingsi igrali bez dvojice ponajboljih igrača Tyrekea Evansa (koljeno) i DeMarcusa Cousinsa (klupska suspenzija).

Niz od dva vezana poraza Utah je prekinula gostujućom pobjedom kod Orlanda 97:93. Bila je to peta uzastopna pobjeda “džezera” nad Orlandom za koju su najzaslužniji Paul Millsap (18 koševa) i Gordon Hayward (17).

Latest Posts

NE PROPUSTITE