Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Clippersi slavili nakon zaostatka od 27 poena

Nevjerojatnu utakmicu vidjeli smo u Memphisovom FedExForumu. Domaæi Grizzliesi su od poèetka utakmice bili bolja momèad na terenu i èinilo se da kontroliraju susret, ali u posljednjoj èetvrtini došlo je do nevjerojatnog preokreta i slavlja Clippersa 99:98.

Devet minuta prije kraja utakmice O.J. Mayo pogodio je tricu preko ruke Chrisa Paula za vodstvo Memphisa 95:71. Èinilo se da je utakmica pred završetkom i da æe ostatak susreta biti èista formalnost, ali Clippersi se ipak nisu predavali.

U sljedeæih nekoliko napada agresivnom su obranom uspjeli zaustaviti napade Memphisa, a na drugom kraju terena su zabijali, a kada bi i promašili uhvatili bi napadaèki skok pa pogodili iz drugog pokušaja. Nakon 3 minute Eric Bledsoe pogodio je šut za 79. poen Clippersa na utakmici, dok je Memphis ostao na 95 i morao zvati minutu odmora. Tada je uslijedio period od 3 minute u kojem su obje ekipe teško dolazile do koševa i 3 minute prije kraja Memphis je imao vodstvo 96:84.

Tada kreæe ludilo predvoðeno Chrisom Paulom i Nickom Youngom. Paul asistira Youngu na otvorenu tricu koju ovaj lagano pogaða, nakon èega Mayo promašuje, a na drugom kraju iz Young pogaða novu tricu na asist Paula. Clippersi su ponovno obranili napad Memphisa, i ponovili prethodne dvije akcije, asistencija Paula za tricu Younga. Tada je semafor pokazivao 96:93 i Clippersi su bili u prevelikom naletu da bi ih se moglo zaustaviti. Nakon polaganja Reggieja Evansa, naravno na asistenciju Paula, Clippersi su preuzeli vodstvo 97:96, njihovo prvo na utakmici 50 sekundi prije kraja.

Rudy Gay tada pogaða šut za vraæanje Memphisa u vodstvo, ali ponovno Chris Paul uzima stvari u svoje ruke, iznuðuje prekršaj i s linije slobodnih bacanja postavlja konaèan rezultat na 99:98. Do kraja je bilo još 23 sekunde, Memphis je loptu dao u ruke Rudyja Gaya koji je promašio šut u posljednjoj sekundi za veliko slavlje momèadi iz Los Angelesa.

Što se tièe prve tri èetvrtine utakmice, Memphis je “na krivoj nozi” uhvatio Clipperse i veæ su nakon 11 minuta igre imali prednost od 20 poena, 32:12. Tu su prednost Grizzliesi uspjeli èuvati, ona je tijekom treæe èetvrtine narasla i do najveæih na utakmici 27 poena, ali ni to im nije bilo dovoljno za pobjedu. U posljednju èetvrtinu ušlo se s prednošæu Memphisa od 19 poena, a tada se dogodio veæ spomenuti veliki preokret Clippersa.

Loša vijest za Clipperse nakon ove utakmice je ozljeda Carona Butlera, koji je slomio ruku tijekom treæe èetvrtine i mogao bi propustiti ostatak doigravanja. Više o ozbiljnosti ozljede znat æe se u narednim danima.

Chris Paul bio je prvo ime svoje momèadi s 14 poena i 11 asistencija, od èega je najveæi broj došao upravo u završnici susreta, kada je bilo najvažnije. Veliku ulogu u pobjedi imao je Nick Young koji je susret završio s 19 poena, a svakako treba spomenuti i Reggieja Evansa koji je s klupe unio potrebnu energiju u redove Clippersa i sjajnom obranom omoguæio ovaj preokret. On je susret završio sa 7 poena i 13 skokova.

Kod Memphisa, koji je u zadnjih 9 minuta utakmice postigao samo 3 poena, najbolji je bio Rudy Gay s 19 poena i 7 skokova, po 17 poena ubacili su Mike Conley i O.J. Mayo, dok je 14 poena djelo Marca Gasola. Svoju veèer nije imao Zach Randolph koji je postigao samo 6 poena uz loš šut iz igre 3-13.

Latest Posts

NE PROPUSTITE