Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Clippersi slavili u Dallasu, 76ersima 26. uzastopni poraz

Philadelphia 76ers dostigla je rekord Cleveland Cavaliersa po broju uzastopnih poraza u NBA ligi izgubivši u Houstonu, a u susretu večeri Clippersi su slavili u Dallasu predvođeni raspoloženim Chrisom Paulom.

Los Angeles Clippersi u najjačem dvoboju večeri u NBA ligi slavili su na gostovanju kod Dallas Mavericksa sa 109:103. Ovom pobjedom stigli su nadomak osiguravanja nastupa u doigravanju dok su s druge strane Mavericksi propustili priliku ponovno prestići Phoenix Sunse u grčevitoj borbi za osmo mjesto Zapada.

Dallas je ispustio pobjedu u susretu u kojem je imao deset poena prednosti u posljednjoj četvrtini u kojoj su Clippersi s 31 poenom i devet asistencija Chrisa Paula te 18 poena i 13 skokova Blakea Griffina uspjeli preokrenuti rezultat. Domaćina su predvodili Vince Carter s 23 poena te Dirk Nowitzki s 21 poenom i devet skokova.

Portland Trail Blazersi i Atlanta Hawksi se također bore za doigravanje i to svaki u svojoj konferenciji. Blazersi su dočekali povratak LaMarcusa Aldridgea i prekinuli seriju poraza slavivši u Atlanti 100:85. Upravo Aldridge je briljirao u prvom poluvremenu u kojem su gosti stvorili prednost i nisu više dopustili Hawksima povratak.

Peti uzastopni poraz Hawksa razveselit će i Knickse koji ih pokušavaju uhvatiti na osmoj poziciji Istoka i sada su im se posve približili. Aldridge je bio prvo ime susreta s 25 poena i 16 skokova dok je na drugoj strani bolji od ostalih bio Jeff Teague s 22 poena.

Philadelphia je upisala i 26. uzastopni poraz čime je izjednačila negativni rekord Cleveland Cavaliersa iz sezone 2010/11. Ukoliko ne uspiju svladati Detroit Pistonse u subotu navečer, 76ersi će samostalno preuzeti titulu momčadi s najlošijim nizom u povijesti lige.

26. poraz stigao je na gostovanju kod Houstona koji je očekivano glatko slavio sa 120:98 u posve izvjesnom dvoboju predvođen s 26 poena, deset skokova i deset asistencija Jamesa Hardena te 20 poena i sedam skokova Terrencea Jonesa. Na drugoj strani James Anderson je ubacio 30 poena.

U dvoboju momčadi s dna svake od konferencija Bucksi su predvođeni s 30 poena Brandona Knighta svladali Los Angeles Lakersa kojima nije pomoglo 28 poena i 16 skokova Jordana Hilla.

NBA rezultati, 27. ožujka:

Atlanta Hawks – Portland Trail Blazers 85 : 100
Houston Rockets – Philadelphia 76ers 120 : 98
Milwaukee Bucks – Los Angeles Lakers 108 : 105
Dallas Mavericks – Los Angeles Clippers 103 : 109

Latest Posts

NE PROPUSTITE