Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Clippersi slavili u produžetku, Miami lako protiv Spursa

Pet predsezonskih utakmica odigrano je sinoć u NBA ligi. Vidjeli smo nekoliko zanimljivih obračuna, poput okršaja Heata i Spursa, prošlosezonskih finalista lige.

Miami je lakoćom na svome terenu porazio Spurse rezultatom 121:96. Odmah od početka utakmice bilo je jasno da Miami ima više želje i energije te su nakon svake četvrtine povećavali svoju prednost, čak i bez LeBrona Jamesa, koji je cijelu utakmicu proveo na klupi, kao i Ray Allen.

Bez njih dvojice palicu je preuzeo Dwyane Wade koji je postigao 28 poena i podijelio 7 asistencija, a dobar je bio i James Jones s 18 poena (trice 6/8). Najbolji kod Spursa bio je Kawhi Leonard sa 17 poena za 12 minuta, dok je Marco Belinelli s klupe ubacio 15. Neraspoložen je bio Tony Parker koji za 18 minuta nije pogodio niti jedan od četiri upućena šuta na koš, a nije imao ni skok ni asistenciju.

Najatraktivniji dvoboj bio je onaj između Los Angeles Clippersa i Denver Nuggetsa, u kojem se pobjednik doznao tek u produžetku. Čitav susret bio je vrlo izjednačen te nije čudno da je bilo potrebno dodatnih pet minuta da se razriješi pitanje pobjednika. Fantastični Chris Paul postigao je polaganje 22 sekunde prije kraja i postavio rezultat na 104:104, s kojim se otišlo u produžetak. Imali su Nuggetsi priliku za pobjedu, ali JaVale McGee je blokiran pri šutu.

U dodatnom vremenu bolje kreću Nuggetsi, no Clippersi ubrzo rade seriju 12-0 i odlaze na nedostižnu prednost i upisuju pobjedu 118:111. Chris Paul je ubacio 40 poena, podijelio 11 asistencija u uhvatio 7 skokova za 42 minute na parketu, a ponovno je veliku pomoć imao u Darrenu Collisonu koji je ubacio 27 poena. Možemo istaknuti i 17 poena, 8 skokova i 5 asistencija Blakea Griffina. Nuggetsi su imali osmoricu dvoznamenkastih, a najviše, po 16 poena, postigli su Anthony Randolph i Evan Fournier.

Pelicansi i Wizardsi odigrali su susret u Rupp Areni, domu sveučilišne momčadi Kentucky Wildcats, odakle su u NBA ligu došli Anthony Davis, zvijezda Pelicansa, i John Wall, zvijezda Wizardsa. Utakmica je bila vrlo zanimljiva i napeta do samoga kraja, a uspjeli su slavili Pelicansi s 93:89, što im je sedma pobjeda ove predsezone, bez poraza. U napetoj završnici Anthony Davis blokirao je pokušaj polaganja Bradleya Beala 11 sekundi prije kraja te je na drugoj strani Jrue Holiday ubacio dva slobodna bacanja za konačni rezultat.

Holiday je bio najbolji kod svoje momčadi s 19 poena, 8 asistencija, 8 skokova, ali i 8 izgubljenih lopti. Po 16 poena ubacili su Eric Gordon i Anthony Davis, dok je Anthony Morrow ubacio 15 poena. Bradley Beal predvodio je Wizardse s 30 poena, dok je John Wall upisao double-double od 16 poena i 11 asistencija.

Dallas Mavericksi su, bez svoje zvijezde Dirka Nowitzkog, uspjeli svladali Charlotte Bobcatse rezultatom 89:83. Bila je ovo prva utakmica Josea Calderona za Dallas otkako je potpisao za njih tijekom ljeta, a propustio je ranije utakmice zbog ozljede. Bio je vrlo dobar te je upisao 13 poena i 5 asistencija, a jednak broj poena upisali su još Shawn Marion i Vince Carter. Bobcatse, također bez njihove prve zvijezde Ala Jeffersona, predvodio je Cody Zeller s 14 poena i 10 skokova, dok je Kemba Walker upisao 12 poena.

U svom šestom predsezonskom nastupu Indiana Pacersi konačno su uspjeli upisati prvu pobjedu. Rezultatom 102:79 svladali su Cleveland Cavalierse i tako pokazali da ipak nisu zaboravili igrati. Prvo ime susreta bio je David West s 20 poena, dok je 15 s klupe ubacio Chris Copeland. Kyrie Irving bio je najbolji kod poraženih s 15 poena, 5 skokova i 5 asistencija, a možemo istaknuti i double-double učinak prvog izbora drafta, Anthonyja Bennetta, koji je upisao 11 poena i 10 skokova.

NBA predsezona, rezultati:

New Orleans Pelicans – Washington Wizards 93:89
Charlotte Bobcats – Dallas Mavericks 83:89
Miami Heat – San Antonio Spurs 121:96
Cleveland Cavaliers – Indiana Pacers 79:102
Los Angeles Clippers – Denver Nuggets 118:111

Latest Posts

NE PROPUSTITE