Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Clippersi svladali Maverickse, večer karijere Pau Gasola

Subotnja večer donijela nam je dva ranija susreta, a prvi su odigrali Knicksi i Hornetsi u Madison Square Gardenu. Novu sramotu Knicksa i 15. uzastopni poraz malo je olakšala zadnja četvrtina, pa je na kraju razlika bila ”samo” 28 razlike, iako su Hornetsi u jednom trenutku vodili s čak 45 poena. Ponovno je za Hornetse najbolji bio Kemba Walker koji je zabio 28 poena.

Drugu raniju utakmicu odigrali su Clippersi i Mavericksi, dvije jake momčadi konferencije Zapad. Clippersi su ovoga puta bez većih problema stigli do pobjede (120:100), a najviše je zabio Blake Griffin koji je skupio 22 poena, 7 skokova i 6 dodavanja. Odličan je bio i Chris Paul koji je zabio 17 poena, uz 13 dodavanja i bez ijedne izgubljene lopte.

Detroit Pistonsi ne spuštaju nogu s gasa; sinoć su kod kuće nanijeli peti uzastopni poraz Brooklyn Netsima (98:93), a do pobjede su stigli na krilima Brandona Jenningsa koji je sve svoje poene zabio u drugom poluvremenu (susret je završio s 20 poena i 11 dodavanja). Double-double je za Pistonse upisao i Greg Monroe koji je zabio 16 poena i uhvatio 17 skokova. Naš Bojan Bogdanović se vratio u startnu petorku Netsa te je zabio 14 poena.

Philadelphia 76ersi su upisali drugu pobjedu zaredom; nakon slavlja protiv Brooklyn Netsa, sinoć su na svom parketu svladali Indiana Pacerse (93:92). Polaganje za pobjedu je zabio Michael Carter-Williams devet sekunda prije kraja susreta. Carter-Williams je susret završio s 15 poena i 9 dodavanja, dok je za 76erse odličan bio i Tony Wroten koji je zabio 20 poena i skupio 9 dodavanja. Naš Damjan Rudež je igrao 8 minuta i nije se upisao u strijelce.

Nakon 4. uzastopna poraza, Raptorsi su sinoć odlučili da je vrijeme za promjene. Pred svojim navijačima su svladali Boston Celticse (109:96), a do pobjede ih je, osim odlične timske obrane, odveo Kyle Lowry koji je susret završio s 19 poena, 5 skokova i 7 dodavanja.

Večer karijere španjolskog centra Pau Gasola (46 poena, 18 skokova) bila je dovoljna da Bullsi upišu pobjedu protiv Milwaukee Bucksa (95:87). Gasol je odigrao utakmicu života, a jedini igrač Bullsa s dvoznamenkastim brojem poena, osim Gasola, je bio Kirk Hinrich koji je zabio 16 poena.

Houston Rocketsi su se bez većih problema obračunali protiv ekipe Utah Jazza (97:82). Naravno, do pobjede je Rocketse odveo James Harden koji je zabio 30 poena, uz 5 dodavanja i 3 skoka. Odličan je za Rocketse sinoć bio i Donatas Motiejunas koji je susret završio s 14 poena i 10 skokova.

Austin Daye je prije sinoćnje utakmice protiv Timberwolvesa odigrao punih 7 minuta u zadnjih devet utakmica San Antonio Spursa. Međutim, Gregg Popovich ga je sinoć ubacio u startnu petorku, a Daye je odgovorio s 22 poena, 10 skokova i četiri ubačene trice. Spursi su očekivano svladali Vukove (108:92) i nanijeli im 15. uzastopni poraz.

Zadnji susret večeri donio nam je laganu pobjedu Blazersa protiv Orlando Magica (103:92). Najbolji u redovima domaće ekipe je bio LaMarcus Aldridge (25 poena), dok kod Orlando Magica valja istaknuti Nikolu Vučevića koji je zabio 34 poena, uz 16 uhvaćenih skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE