Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Clippersi tijesno protiv Minnesote, Pacersi i Jazz nastavili s nizom

Protekla NBA noć podarila nam je devet utakmica. Ljepotica dana definitivno je odigrana u Staples Centru u Los Angelesu, gdje su domaći Clippersi nakon triler-završnice svladali Minnesota Timberwolvese. I nakon osam odigranih utakmica imamo po jednu momčad bez pobjede i bez poraza. Indiana Pacersi su nastavili harati NBA ligom pobjedom nad Grizzliesima, dok su Jazzu ovog puta presudili Nuggetsi.

U Los Angelesu je igrana jako zanimljiva i izjednačena utakmica dvaju trenutno ravnopravnih momčadi. Clippersi su bili momčad koja se češće nalazila u vodstvu, ali ono ipak nije bilo tolikih razmjera da se Timberwolvesi u kratkom vremenskom periodu nisu mogli vratiti. S pravim učinkom u dresu Vukova vratio se i crnogorski centar Nikola Peković, koji je ubacio 25 poena uz deset skokova. Clippersi na kraju slavili sa 109:107, nakon infarktnih posljednjih nekoliko minuta. Nakon što je Doc Rivers ganjao suca po parketu kako bi mu pozvao minutu odmora i nakon nekoliko novih air-balla DeAndrea Jordana s linije slobodnih bacanja, Timberwolvesi su imali napad za pobjedu, eventualno za produžetak. Šut s poludistance promašio je Kevin Martin, Peković nije zabio odbijenu loptu, kao što ni njegov promašaj kroz obruč nije pospremio Kevin Love. Blake Griffin s 25 poena i deset skokova te Chris Paul s 21 poenom i 11 asistencija predvodili su napad Clippersa, dok su s druge strane osim navedenog Pekovića učinkoviti bili i Kevin Martin s 30 poena te Love s 23 poena, 19 skokova i sedam asistencija.

Indiana Pacersi su upisali i osmu pobjedu u prvih isto toliko susreta nove NBA sezone. Nova žrtva momčadi Franka Vogela su Memphis Grizzliesi. Kroz povijest su se ovi susreti pokazali kao izrazito defenzivno nastrojeni, što se moglo pokazati i na ovom primjeru. Ipak, i u relativno maloj količini postignutih koševa, Pacersi su cijelo vrijeme držali prihvatljivu distancu od protivnika, ne dopustivši mu ni u jednom trenutku da zaprijeti povratkom u igru. Naposljetku su Pacersi slavili 95:79. Pacerse je svojim prvim triple-doubleom u karijeri predvodio Lance Stephenson. Stephenson je upisao 13 poena, 12 asistencija i 11 skokova, dok je najbolji igrač Pacersa u dosadašnjem tijeku sezone Paul George nastavio svoj niz postizanja preko 20 poena po utakmici te je u ovom susretu ubacio 23 poena uz sedam skokova. Grizzliese su predvodili Marc Gasol s 15 poena i šest skokova te Zach Randolph s 12 poena i šest skokova.

I Utah Jazz je nastavio svoj niz i nakon osme utakmice. Za razliku od Pacersa, koji još uvijek ne znaju za poraz, Jazzeri još uvijek nisu okusili slast pobjede. Ovog puta su izgubili od Denver Nuggetsa, još jedne od momčadi koje ove sezone ne briljiraju. Jazzerima je ovo bila prava prilika da se konačno izvuku iz krize rezultata te se preko Nuggetsa vrate iz gubitničkog ponora. Ni mladi Gordon Hayward ne može pomoći nesretnom Jazzu osmu utakmicu u nizu. Koliko god se on trudio njegova momčad kolektivno ne može izdržati. Ni njegova 22 poena te 21 poen i 13 skokova Derricka Favorsa nisu spriječili težak poraz Jazza na svom parketu od 100:81. Momčad iz Colorada su predvodili Ty Lawson sa 17 poena i deset asistencija, Kenneth Faried s 15 poena i 13 skokova, dok je J. J. Hickson dodao 14 poena uz devet skokova.

Nakon što su u Madison Square Gardenu ponizili New York Knickse, nešto slično su San Antonio Spursi pripremili i protiv Philadelphia 76ersa na gostovanju u Wells Fargo Centru. Domaći 76ersi i dalje su na krilima fascinantnog prvog tjedna, ali tu igru jednostavno nisu mogli preslikati protiv čvrstih Spursa. Gregg Popovich nije u ovoj utakmici mogao računati na Tima Duncana, ali i bez njega su Spursi djelovali jako dobro te su cijelim tijekom susreta držali ogromnu prednost koju nisu ispuštali do kraja. U konačnici su Spursi slavili s 24 razlike te vratili Sixerse na omjer 4-4. Spursima je ovo pak sedma pobjeda te su trenutno bez premca u Zapadnoj konferenciji. Aktualne viceprvake je do nove pobjede predvodio Danny Green s 18 poena (5/7 za tri) i sedam skokova, Tony Parker je dodao 14 poena uz devet asistencija, dok je Kawhi Leonard zabio 13 poena uz osam skokova. Najučinkovitiji u redovima Sixersa bio je Evan Turner s 20 postignutih poena, dok je polivalentni Spencer Hawes upisao 17 poena i 13 skokova.

Chicago Bullsi su pak uspjeli stići do svoje treće pobjede na svome parketu protiv Cleveland Cavaliersa. Bullsi su prije sezone proglašeni jednim od glavnih favorita za osvajanje prstena, ali to još nisu dokazali prezentacijama na parketu. Ipak, Cavaliersi su više sami izgubili susret, nego što su ih Bullsi svladali. U prvom poluvremenu “pokopalo” ih je čak 13 izgubljenih lopti, a da su Bullsi uspjeli iskoristiti bar pola tih prilika još na poluvremenu bi se nalazili u dvoznamenkastoj prednost. Ovako su na odmor otišli s +9. U trećoj dionici su Cavsi uspjeli utakmicu učiniti neizvjesnom, smanjivši do -4, dok su i taj zaostatak stopili početkom posljednjih 12 minuta te po prvi puta i poveli. No, Bullsi preko Carlosa Boozera i Derricka Rose bilježe jedan osjetan niz te se do kraja utakmice vraća na dvoznamenkastu prednost te postavljaju konačnih 96:81. Derrick Rose konačno je odigrao jednu dobru utakmicu s 16 poena i sedam asistencija, ali je pred sami kraj susreta izašao s terena zbog problema s koljenom. Kako sam Rose poslije utakmice kaže, nije ništa strašno. Carlos Boozer je pak ubacio 17 poena uz sedam skokova. Cavse su predvodili Kyrie Irving sa 16 poena te Tristan Thompson s 14 poena i 13 skokova.

Houston Rocketsi su nakon dva produžetka svladali Toronto Raptorse na svome parketu. Iako se nagovještavalo da će momčad Kevina McHalea bez pola muke apsolvirati Kanađane, gledali smo neočekivano neizvjesnu završnicu. Iako su Rocketsi imali i +14 na poluvremenu, gosti su se uspjeli vratiti u utakmicu i izboriti dodatnih pet minuta. U prvom produžetku su ponovno bili u zaostatku te gubili s tri poena razlike. Raptorsi su imali šest sekundi za posljednji napad, lopta je stigla do Rudyja Gaya koji je hladnokrvno pogodio tricu 0,9 sekundi prije kraja za drugi dodatni period od pet minuta. Tu je ipak bilo nešto uvjerljivije nego u prethodnom produžetku te su Rocketsi bez finalne drame stigli do pete pobjede sezone sa 110:104. James Harden je ubacio 26 poena uz deset asistencija, dok je na double-double učinku bio i Dwight Howard s 18 poena i 24 skoka. Raptorse je predvodio Rudy Gay s 29 poena i deset skokova, DeMar DeRozan je dodao 22 poena, dok su na double-double učinku bili i Amir Johnson s deset poena i 11 skokova te Jonas Valančiunas s deset poena i 13 skokova.

Portland Trail Blazersi su sa 109:103 svladali Detroit Pistonse. Damian Lillard je ubacio 25 poena, pet skokova i četiri asistencije, LaMarcus Aldridge je dodao 18 poena uz 12 skokova, dok je Robin Lopez ubacio 17 poena uz deset skokova. Pistonse je predvodio Brandon Jennings s 28 poena i pet asistencija. Greg Monroe je ubacio 19 poena uz osam skokova, dok je na jako dobrom učinku završio i Andre Drummond sa 16 poena i 16 skokova.

Atlanta Hawksi su u drugom poluvremenu preokrenuli rezultat na gostovanju kod Charlotte. Bobcatsi su bolje ušli u utakmicu, ali su u nastavku pali te šuterski nisu bili na razini protivnika iz Georgije. Hawkse je do preokreta i stjecanja dvoznamenkaste prednosti predvodio Al Horford, koji je veliki dio svojih poena postigao u trećoj dionici. Bobcatse je nakon solidnog prvog dijela s učinkom napustio Michael Kidd-Gilchrist, dok je to u drugom dijelu za nijansu popravio Josh McRoberts. U konačnici ipak to nije bilo dovoljno za pozitivan rezultat Bobcatsa, već samo za poraz od 103:94. Hawkse je predvodio Al Horford s 24 poena, dok ga je pratio Cartier Martin sa 16 poena. S druge strane je McRoberts ubacio 19 poena uz sedam asistencija, Kidd-Gilchrist je dodao 16, dok je Kemba Walker utakmicu završio s tek 12 postignutih poena.

Boston Celticsi pak bilježe četvrtu uzastopnu pobjedu. Ovog puta su na svom TD Gardenu u “raspucanoj” atmosferi svladali Orlando Magic 120:105. Celticsi su od samog početka držali inicijativu i od kako su preuzeli vodstvo sredinom prve dionice, nisu ga ispuštali iz ruku. Predvodio ih je Avery Bradley s 24 poena, po 16 su dodali Jordan Crawford (deset asistencija) i Kelly Olynyk. Magic je igrao na pogon Arrona Afflala s 18 poena i sedam skokova te Victora Oladipa sa 17 poena.

NBA rezultati, 11. studeni:

Charlotte Bobcats – Atlanta Hawks 94:103
Indiana Pacers – Memphis Grizzlies 95:79
Philadelphia 76ers – San Antonio Spurs 85:109
Boston Celtics – Orlando Magic 120:105
Chicago Bulls – Cleveland Cavaliers 96:81
Houston Rockets – Toronto Raptors 110:104
Utah Jazz – Denver Nuggets 81:100
Portland Trail Blazers – Detroit Pistons 109:103
Los Angeles Clippers – Minnesota Timberwolves 109:107

Latest Posts

NE PROPUSTITE