Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Clippersi u Madison Square Gardenu, Oklahoma protiv Denvera

U pretposljednju veèer regularnog dijela sezone ulazimo sa sedam utakmica na rasporedu. Pošto je juèer razriješena i posljednja dvojba oko zadnjeg putnika u doigravanje dilema više nema. Ostalo je još samo par situacija gdje se ne zna toèan poredak pa bi nakon veèerašnje veèeri i te stvari mogle biti jasnije. New York i Philadelphia se bore za sedmu poziciju i trenutno su na istom omjeru pa æe tako Knicksi veèeras ugostiti Clipperse a Sixersi put Milwaukeea koji su im do prije par dana bili izravni konkurenti za osmu poziciju Istoka. Na Zapadu æe svakako biti najzanimljivije u Oklahomi gdje gostuje Denver. Posljednja utakmica veèeri æe biti izmeðu Sunsa i Spursa gdje su domaæini sigurno razoèarani nakon juèerašnjeg poraza i ispadanja iz svih kombiniacija za play-off. Tu bi trebali rezervni igraèi preuzeti glavne uloge pa bi mogli gledati run-and-gun susret.

Orlando Magic – Charlotte Bobcats  01.00

Orlando (36-28) se što prije mora naviknuti na igranje bez Dwighta Howarda. Doigravanje je sve bliže a Indiana èeka kao zapeta puška i sa pravom dobija ulogu favorita u tom dvoboju. Glen Davis je u izostanku najboljeg centra današnjice prometnut u prvu petorku i sa Andersonom æe èiniti dvojac pod košem. Sa Bobcatsima i sliènim ekipama ne bi trebali imati problema no protiv Pacersa æe svakako biti jer sa tom niskom postavom teško, gotovo nikako, im ne mogu parirati pod košem. Zanimljivo, Charlotte je od svojih sedam ovosezonskih pobjeda jednu ostvario i protiv veèerašnjeg suparnika. Svladali su ih još tamo poèetko ožujka 100:84 te su od tada uspijeli samo dva puta pobijediti i èak 26 puta izgubiti. Bobcatsi još uvijek pokušavaju ostvariti tu jednu pobjedu kako bi izbjegli najgori postotak pobjeda i poraza u povijesti cijele lige. Preostala su im još samo dva susreta a nakon Magica sutra ugošæuju Knickse i to æe im biti zadnja prilika. Za Orlando je dvojben Nelson dok se Turkoglu polako oporavlja i planira se kako æe biti spreman za doigravanje, dok je za Charlotte upitan Augustin a od važnijih igraèa neæe nastupiti jedino Maggette.

Orlando treba još  jednu pobjedu kako bi uhvatio tu šestu poziciju i veèeras ne mogu imati lakši posao.

Cleveland Cavaliers – Washington Wizards  01.00

Obje ekipe pred sobom imaju još dvije utakmice u naredna dva dana te æe nakon toga zakljuèiti sezonu nakon koje neæe biti baš pretjerano zadovoljni. No, i jedni i drugi se nadaju kako im odreðeni trenuci tokom sezone mogu biti pokazatelji za stvari koje tek slijede. Cavaliersi su sa zdravim Varejaom te Irvingom i Jamisonom u jednom trenutku bili konkurentni za dva posljednja mjesta koja vode u doigravanje i svojom borbenošæu su pokazali, pogotovo protiv ekipa sa Zapada da mogu biti težak protivnik. Ali sa tankom klupom, i bez adekvatnih zamjena nisu izdržali taj tempo i raspali su se prije nego što je prava borba i zapoèela. Ekipa Wizardsa je muku muèila do pred sam kraj kada su pritisnuli malo gas nakon što su neke ekipe se opustile i došli do èetiri pobjede u nizu. Iako još sve to izgleda neutemeljeno, te bi bilo neumjesno govoriti kako imaju formulu za narednu sezonu, oèito je kako se oko par igraèa može nastaviti graditi ekipa. U Wallu i Neneu æe imati dva sjajna rješenja koja bi trebali biti prve napadaèke opcije. Crawford bi trebao biti šesti igraè koji æe ulaziti sa klupe i puniti protivnièki koš nakon što starteri uzmu predah a Booker i Seraphin bi se mogli pretvoriti u igraèe zadatka te se prilagoditi samoj ekipi. Naravno, promjene su neizbježne i morat æe se promptno reagirati oko pojaèanja, ali Wizardsi nisu u bezizlaznoj situaciji kao neke ekipe sa Istoka. Veèeras æe odigrati samo još jednu utakmicu u nizu gdje rezultat nije bitan i gdje æe trener imati neke druge stvari u prvom planu.

Wizardsi su u naletu i dajemo im prednost iako je rezultat manje bitan. Ono na što treba obratiti pozornost je sudar mladih razigravaèa buduænosti, Irvinga i Walla, koji bi trebali postati rivali budu li se njihove momèadi pravilno razvijale.

Indiana Pacers – Chicago Bulls  01:00

Treæi susret izmeðu ovih ekipa, do sada obje ekipe imaju po jednu pobjedu. Indiana se nalazi na treæoj poziciji i u doigravanju æe nastupiti protiv Orlanda, a Chicago se nalazi na prvoj poziciji pa æe vjerojatno igrati protiv Philadelphije. Pacersi su posljednju utakmicu igrali protiv Detroita i upisali su svoju osmu pobjedu (103:97) u posljednjih deset utakmica. Trener je odmarao veæinu glavnih igraèa, a u pobjedi se istaknuo Paul George sa 27 poena i 10 skokova. Dobar je bio i David West sa 20 poena i 5 skokova. Realizacija šuta iz igre im je bila samo 38%. Bullsi su u prošloj utakmici nakon dugo vremena bili kompletni. Pobijedili su Dallas 93:83. Najviše poena su upisali Loul Deng (22) i Richard Hamilton (19). Obje ekipe su kompletne.

Oèekujemo opuštenu utakmicu, a malu prednost dajemo Bullsima jer su kvalitetniji.

New York Knicks – Los Angeles Clippers  02:00

Prvi i jedini meðusobni ogled ove dvije ekipe ove sezone. Knicksi su prošlu utakmicu igrali protiv Atlante u nedjelju i u napetoj završnici su pobijedili 113:112. Pobjednièki koš je postigao Carmelo Anthony koji je ujedno bio i najbolji igraè svoje ekipe upisavši double-double (39 poena i 10 skokova). Vrlo dobar je bio i Amar’e Stoudemire (22 poena i 12 skokova) kojemu je to bila druga utakmica nakon ozljede. Trenutno se nalaze na sedmoj poziciji Zapada, ali imaju isti omjer (34-30) kao i Sixersi koji su na osmoj poziciji, tako da ne smiju kiksati ako žele zadržati poziciju. Clippersi su takoðer posljednju utakmicu igrali protiv Atlante, ali sinoæ. Upisali su novi poraz (102:109) što im je oduzelo moguænost osvajanja prve pozicije u Pacifièkoj diviziji. Odliène su utakmice odigrali Blake Griffin (36 poena i 8 skokova), te Chris Paul (34 poena, 8 asistencija i 5 skokova). Clippersi æe igrati u doigravanju sa Memphisom koji se nalazi na petoj poziciji, ali ima isti omjer pobjeda i poraza (40-25), pa tako nemaju pravo na poraz ako žele èetvrto mjesto. Domaæoj ekipi neæe nastupiti Jeremy Lin i Jared Jeffries. Gostujuæoj neæe nastupiti odavno odsutni Chauncey Billups, a upitan je nastup Chrisa Paula.

Prednost dajemo Knicksima zbog domaæeg terena.

Milwaukee Bucks  – Philadelphia 76ers  02.00

Da Milwaukee Bucksi (31-33) nisu izgubili kod kuæe od Indiana Pacersa, te u gostima kod slabašnih Washington Wizardsa, ovo bi bila utakmica na “nož” i s ulogom ulaska u play-off.  Ovako je to susret u kojem jedino gosti imaju kakvu takvu važnost, a to je biranje protivnika u prvom krugu, Chicago ili Miami. Milwaukee je zadnju utakmicu kod kuæe svladao Toronto Raptorse sa 92:86. Odluèujuæa je bila zadnja èetvrtina koju Bucksi dobivaju 30:19. Najraspoloženiji kod domaæina je bio Brandon Jennings sa 25 koševa.  Philadelphija (34-30) je pobjedom 105:87 kod New Jersey Netsa osigurala nastup u ovogodišnjeg doigravanju. Veæ od samoga poèetka se vidjelo da su Sixersi za klasu jaèa momèad od domaæina koji se tim susretom opraštao od dvorane. Thaddeus Young, Elton Brand i Jrue Holiday su sa po 15 koševa bili najefikasniji kod pobjednika.

Malu prednost dajemo domaæinima, koji se sigurno od navijaèa žele oprostiti sa pobjedom, dok je pitanje kako æe se postaviti gosti, da li sa rezervama ili æe ganjati pobjedu.

Oklahoma Thunder City  – Denver Nuggets  02.00

Oklahoma (47-18) je sinoæ kod kuæe slavila protiv Sacramento Kinga rezultatom 118:110. U mislima veæ  u doigravanju, domaæini su došli do pobjede malo teže, no glavno da je pobjeda upisana. Kevin Durant je sa juèerašnjih 32 koša prestigao Kobe Bryanta i sada je trenutno prvi strijelac lige. Russell Westbrook je nastavio sa lošim izvedbama, pa je imao šut 4/13 i postigao je 13 koševa, nakon što je protiv Lakersa gaðao nevjerovatnih 3/22.  Danas im u goste dolazi moguæi protivnik u prvom krugu doigravanja, Denver Nuggetsi (36-28). Oni su zadnju utakmicu slavili protiv Orlando Magica sa 101:74, zahvaljujuæi izvrsnom igrom u drugom poluvremenu (57:30). Sa po 17 koševa najefikasniji su bili Danilo Gallinari i JaVale McGee. Denver je trenutaèno na šestom mjestu, ali Dallas Mavericksi im pušu za vratom pa im je pobjeda neophodna.

Domaæini su moæniji, ali gostima treba pobjeda. Durant ganja naslov najboljeg strijelca i gosti æe biti na velikim kušnjama, pa prednost dajemo Oklahomi. Vrijedi pokušati odigrati over na Kevina Duranta.

Phoenix Suns  – San Antonio Spurs  04.30

Phoenix Sunsi (33-32) su sinoænjim porazom kod Utah Jazza 88:100 eliminirani iz utrke za doigravanjem pa im dvoboj protiv San Antonija ne znaèi previše osim možda toga da se oproste od ove sezone s pozitivnim rezultatom. Phoenix Sunsi su otpoèetka utakmice u Salt Lake Cityju bili u podreðenom položaju, a nije im pomoglo što Channing Frye nije mogao nastupiti zbog ozljede ramena, dok je Grant Hill napustio parket nakon samo dvije minute provedene na njemu. Jared Dudley i Michael Redd su postigli po 15 koševa. San Antonio Spursi (48-16) su domaæom pobjedom nad Portland Trail Blazersima 124:89 osigurali prvu poziciju Zapadne konferencije ispred Oklahoma City Thundera. Momèad Grega Popovicha je na istom mjestu završili i prošlu sezonu, ali su u prvom krugu doigravanja izbaèeni od Memphis Grizzliesa. Protivnici u prvom krugu ovogodišnjeg  play-offa biti æe krvnici današnjih domaæina, Utah Jazz.  Danas možemo oèekivati šareni sastav Spursa jer Greg Popovich sigurno neæe ništa riskirati sa najboljim igraèima.

Mala prednost ide domaæoj ekipi zbog navijaèa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE