Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Clippersi uvjerljivi, nova loša predstava Orlanda

U noæi s ponedjeljka na utorak odigrano je devet utakmica najjaèe košarkaške lige svijeta, a u onoj najzanimljivijoj, igranoj u Los Angelesu, Clippersi su sa 112:100 bili bolji od Oklahome City Thundera.

Jedan od najboljih razigravaèa NBA lige, Chris Paul, predvodio je Clipperse do 12. pobjede ove sezone sa 26 postignutih koševa i èak 14 asistencija. Ništa lošiji nisu bili ni Caron Butler i Blake Griffin koji su pridodali po 22 poena svaki.

Kod gostiju su tradicionalno najbolji bili Kevin Durant i Russell Westbrook. “Durantula” je postigao 36 koševa i imao je 13 skokova, dok je brzonogi Westbrook upisao pet poena manje, uz èetiri skoka i asistencije, pet ukradenih lopti, ali i šest izgubljenih.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Kevin Durant (36)
  • Asistencije: Chris Paul (14)
  • Skokovi: Ryan Anderson (20)
  • Ukradene lopte: Earl Watson (5)
  • Blokade: Samuel Dalembert (4)

No, vrhunac veèeri dogodio se poèetkom drugog poluvremena. Chris Paul je dodao loptu Griffinu koji je nakon toga “ponovio” 20. studeni 2010. godine kada je zakucao preko centra New York Knicksa – Mozgova. Sinoæ je to napravio preko centra Thundera, Kendricka Perkinsa, kojem je nakon toga bilo vidno neugodno, a publika je uživala u bezbroj puta ponovljenoj snimci. Snimku zakucavanja, kao i ostale najbolje akcije veèeri, možete pogledati ispod ovog pregleda.

Košarkaši Miami Heata prevladali su slab poèetak susreta protiv New Orleans Hornetsa u kojem su sredinom druge èetvrtine gubili 45:33. Od tog su trenutka LeBron James, Dwyane Wade i kompanija postigli 76, a primili samo 50 poena, te na kraju uvjerljivo slavili 109:95.

James i Wade ubacili su po 22 koša, Mike Miller je dodao 14, a Chris Bosh i Norris Cole po 12. LeBron je svoju statistiku još oplemenio s 11 skokova i osam asistencija. Kod gostiju su Jarrett Jack i Carl Landry ubacili po 14 poena svaki. Hornetsima je ovo bio 17. poraz iz 19 utakmica nakon što su u sezonu krenuli s dvije pobjede.

Prvaci Dallas Mavericksi su slavili u Arizoni kod Phoenix Sunsa koji su igrali bez prvog igraèa – Stevea Nasha. Bilo je 122:99 za prvake koje je do pobjede vodio Delonte West s 25 koševa i šest asistencija. Vince Carter ubacio je momèadi koja ga još uvijek plaæa 21 poen, a Shawn Marion dodao 20. Najbolji kod domaæina bio je Poljak Marcin Gortat sa 17 koševa i 10 skokova.

Chicago Bullsi svladali su u glavnom gradu SAD-a domaæe Wizardse rezultatom 99:89. Derrick Rose ponovno je bio najbolji igraè svoje momèadi za koje i dalje ne igra Luol Deng, a njemu se noæas prikljuèio i Richard Hamilton. Prošlogodišnji MVP regularnog dijela sezone (Rose) ubacio je 35 koševa, te dodao osam asistencija. Veèer ranije, Rose je u Miamiju postigao poen manje, ali to nije pomoglo Bullsima da izbjegnu poraz od Heata.

Imao je Rose dobru pomoæ od svojih suigraèa. Carlos Boozer ubacio je 18 koševa, Kyle Korver 17, a Joakim Noah 14 uz 13 skokova i sedam asistencija. Kod domaæina je najbolji bio mladi playmaker John Wall s 20 poena i šest asistencija.

Spomenimo još da je Minnesota sa 120:108 u Teksasu bila bolja od domaæeg Houstona. Timberwolvese je do 10. pobjede sezone predvodio Michael Beasley s 34 poena, Kevin Love dodao je 29 uz sedam skokova, a španjolski razigravaè Ricky Rubio odigrao je možda i najbolju utakmicu u NBA ligi. Ubacio je 18 koševa, imao je 11 asistencija te su mu nedostajala samo dva skoka do triple-double uèinka. Kod domaæina je Kevin Martin bio najefikasniji s 29 poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE