Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Clippersi zaustavili Dončića, Zubac vrlo dobar

Obrambeni specijalci, kakvih u Clippersima ima na pretek, uspjeli su naizmjeničnim ‘maltretiranjem’ Luke Dončića (22p-8s-6a) smanjiti njegov uobičajeni učinak te isprovocirati katastrofalan šut Slovenca za tri poena (0/8), ali ga natjerati i na 7 izgubljenih lopti. Dončić je iz igre ukupno gađao 4/14, ništa precizniji nije bio ni Latvijac Kristaps Porzingis (15p-10s, šut 4/13), pa je pobjeda zasluženo pripala gostima.

Što se tiče napada Clippersa, za razliku od nekoliko prethodnih susreta u kojima su im najefikasniji bili igrači s klupe (Williams, Harrell), noćas su ih predvodile dvije glavne zvijezde Kawhi Leonard (28p-8s) i Paul George (26p) koji je upisao njemu rekordnih šest ‘ukradenih’ lopti.

U petorci je startao i Ivica Zubac koji vrlo dobro koristi minute na parketu, za 18 minuta igre uhvatio je 7 lopti i postigao 11 poena, uz realizaciju 4/7 (bacanja 3/3). Inače, bio je ovo susret dviju momčadi koje su pred međusobni okršaj nanizale po pet pobjeda. ‘Clippersi’ su novim slavljem uskočili na treće mjesto Zapada gdje su do noćas bili upravo ‘Mavericksi’.

DALLAS – L.A. CLIPPERS 99:114

Latest Posts

NE PROPUSTITE