Clippersi žele saèuvati Griffina

Blake Griffin, glavni kandidat za novaka godine, postat æe slobodan igraè tek 2014. godine. Unatoè tome, Clippersi su veæ poèeli pregovarati sa zvijezdom kluba o produženju ugovora.

“Garantiram vam da æe uvijek biti Clipper”, izjavio je generalni menadžer Neil Oshley o Griffinu. “Ako je Sam Presti (generalni menadžer Oklahoma City Thundersa) došao na ulaz kuæe Kevin Duranta u ponoæ na 1. srpanj, a Blake živi dvije ulice dalje od mene u Manhattan Beachu tako da æe to biti puno kraæi put za mene.”

Od poèetka nove 2011. godine, Griffin u prosjeku bilježi èak 27,6 poena uz 14,4 skoka i odliène 4 asistencije.

“Kada on bude slobodan igraè, mi neæemo izgubiti”, rekao je Oshley. “Trenutno smo od 14 utakmica pobijedili 10 bez našeg All-Star centra (Chrisa Kamana) koji je još ozlijeðen. Buduænost izgleda prilièno dobra. Jedino pitanje u iduæe dvije ili tri godine, u vezi Blakea, bit æe koliko æemo još pobjeðivati.”

Griffin je propustio cijelu 09/10 sezonu zbog niza ozljeda ali je u ovoj godini dokazao Clippersima da nisu pogriješili kada su njega birali na draftu. Ove sezone u prosjeku zabija 22,5 poena i hvata skoro 13 skokova uz nešto više od 3 asistencije.