Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Clippersima važna pobjeda u Memphisu, Bobcatsi iznenadili Buckse

U noći sa subote na nedjelju odigrane su svega četiri utakmice NBA lige, a jedina “zanimljiva” igrala se u Memphisu gdje su Grizzliesi ugostili Los Angeles Clipperse.

Gosti su slavili 91:87, te su time dobili međusobnu seriju protiv Memphisa ove sezone (3-1), čime su si osigurali prednost domaćeg parketa, ukoliko obje momčadi na kraju regularnog dijela sezone budu imale isti omjer pobjeda i poraza kao i sada.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Ricky Rubio (24)
  • Asistencije: Goran Dragic (14)
  • Skokovi: Bismack Biyombo (17)
  • Ukradene lopte: Ricky Rubio (5)
  • Blokade: Greg Stiemsma (4)

Chris Paul pogodio je ključno slobodno bacanje 18,3 sekundi prije kraja 4. četvrtine, koju su Clippersi dobili rezultatom 23:14. DeAndre Jordan predvodio je strijelce pobjedničke momčadi sa 16 poena, Paul je dodao 13, Blake Griffin 12, a Willie Green 10.

Kod domaćina su daleko najbolji bili Španjolac Marc Gasol (18 koševa, 15 skokova, 7 asistencija) i Zach Randolph (16 koševa, 12 skokova).

Kad smo već kod Španjolaca, Ricky Rubio odigrao je jednu od svojih najboljih utakmica u NBA ligi protiv Phoenixa. Timberwolvesi su slavili rezultatom 105:93, a Rubio je ubilježio 24 poena (najviše dosada), 10 asistencija, pet skokova i isto toliko ukradenih lopti. J. J. Barea pridodao je 16, a Derrick Williams 15 koševa kod Minnesote, dok je kod Sunsa, koji su izgubili čak 28 lopti, najefikasniji bio Markieff Morris s 20.

Recimo i da je to bila Minnesotina 30. pobjeda sezone, a to se dogodilo po prvi put otkako je momčad napustio Kevin Garnett i prešao u Boston Celticse (2007. godine).

Boston je noćas razbio Orlando u gostima 120:88, čime je osigurao sedmo mjesto za doigravanje. Milwaukee je poražen u gostima kod najlošije momčadi lige, Charlotte Bobcatsa, 95:85, što ujedno znači i dvoboj protiv Miami Heata, aktualnog prvaka, u prvom kolu doigravanja Istočne konferencije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE