Friday, September 22, 2023

ZADNJE OBJAVE

”Coach K” ne ide na Olimpijske igre?

Početkom veljače trener SAD-a i sveučilišta Duke Mike Krzyzewski propustio je jednu utakmicu svog kluba zbog višednevnog pregleda srca. Nakon pregleda vratio se na klupu te sama vijest nije toliko odjeknula u javnosti.

Ipak, ta vijest je pomalo zabrinula Jerryja Colangela, glavnog čovjeka američke reprezentacije, koji donosi gotovo sve odluke vezane za struku.

Svakako, jedan dio mene razmišlja o najgorem scenariju., izjavio je Colangelo koji je zabrinut za zdravstveno stanje Coach K-a te je priznao da razmišlja o mogućim zamjenama ukoliko Krzyzewski ne bude išao na Olimpijske igre.

Krzyzewskom će Olimpijske igre u Rio de Janeiru biti posljednji turnir na klupi SAD-a s kojima ima omjer pobjeda i poraza od 75-1. Njegov nasljednik na klupi biti će Greg Popovich. Nije poznato hoće li Colangelo tražiti Popovicha da se pridruži reprezentaciji ranije ili će pozvati privremene opcije, trenera Syracusea Jim Boeheima, bivšeg trenera Bullsa Tom Thibodeaua ili pomoćnog trenera Thundera Monty Williamsa, ukoliko se Krzyzewski povuče ranije.

“Uvijek sam zabrinut za ljude koje volim, znam Mikea još od 2005. godine, nazvao sam ga i rekao da je zdravlje najvažnije, trenutno nije važna ni reprezentacija, ni Duke, samo zdravlje. Nadam se da će sve ipak biti dobro.”, izjavio je Colangelo za NBA TV.

Istina je, tko god bude na klupi SAD-a, najvjerojatnije će donijeti kući novo zlato. Ostaje samo da se nadamo da će legendarni 69-godišnji coach K ozdraviti i oprostiti se od klupe reprezentacije na način kako je i zaslužio.

Latest Posts

NE PROPUSTITE