Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Courtney Lee razmjenom dolazi u Boston Celticse

Èelnici Boston Celticsa i Houston Rocketsa dogovorili su razmjenu igraèa kojom æe Courtney Lee od sljedeæe sezone igrati za Boston. Celticsi æe u drugom smjeru poslati trojicu igraèa.

Lee je poèetkom ljeta postao slobodan igraè, tako da æe u Boston putem sign-and-trade dogovora izmeðu Bostona i Houstona. Lee æe prvo potpisati ugovor s Houstonom a zatim æe odmah biti mijenjan u Boston u zamjenu za JaJuana Johnsona, E’Twauna Moorea, Seana Williamsa i buduæi izbor druge runde drafta.

Boston se tako odluèio riješiti trojice mladih igraèa od kojih se veæi uèinak na igru momèadi oèekivao tek za nekoliko godina, dok æe Lee odmah imati važnu ulogu u igri Celticsa. Njegove najjaèe strane su obrana i pogaðanje otvorenih šuteva, a to su upravo segmenti igre koje su Celticsi tražili od svojih pojaèanja. Prošle je sezone postizao 11,4 poena i 2,7 skoka po utakmici tijekom 30 minuta prosjeèno provedenih na parketu.

Boston je tako nakon dovoðenja Jasona Terry i Leeja upotpunio prazninu nastalu odlaskom Raya Allena (koji danas slavi svoj 37. roðendan, op.a.) u Miami Heat.

Rocketsi su pak tijekom ovog ljeta promijenili velik broj igraèa, doveli su 10, a ostali bez 7 igraèa, no još uvijek su moguæe razmjene jer se Houston još uvijek ne predaje u namjeri dovoðenja Dwighta Howard, iako posljednje glasine govore kako je Howard veoma blizu prelasku u Los Angeles Lakerse.

Sve igraèke promjene Houstona i Bostona možete pogledati ovdje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE