Saturday, September 23, 2023

ZADNJE OBJAVE

Cousins: Imamo većih problema od energije i truda

All-Star centar Sacramento Kingsa DeMarcus Cousins igra najbolju košarku svoje karijere ostvarujući brojke od 27 poena, 11,3 skokova i 3 asistencije po utakmici. Usprkos njegovim zavidnim brojkama Kingsi su tek na desetoj poziciji na Zapadu, 3,5 utakmica iza pozicije koja vodi u doigravanje. To možda ne bi bilo toliko frustrirajuće da super dominantnom centru ovo nije već šesta sezona s Kingsima i šesti put zaredom da neće ući u doigravanje. Cousinsovo ime se jako često spominje u razgovoru o trejdovima, a poraz od „crne rupe“ kao što su Brooklyn Netsi sigurno nije pomogao upravi Kingsa da pokušaju Cousinsa održati koliko toliko zadovoljnim. U toj utakmici Cousins je već standardno bio najbolji igrač u porazu Kingsa te je čak ostvario i triple double od 24 poena, 10 skokova i 10 asistencija.

Čini se da je ovaj poraz bio kap koja je prelila čašu te evo što je DeMarcus imao za reći nakon utakmice: „Neću više kriviti svoje suigrače u svlačionici. Energija i trud su veliki dio igre, ali neću stalno svaljivati krivnju samo na to. Imamo mi i većih problema i trebamo ih riješiti kao ekipa. Radije bi to zadržao unutar kruga ekipe, ali definitivno imamo većih problema od energije i truda. Ne može to biti problem baš svaku večer.“

Ova izjava je izazvala velike sumnje u medijima o tome kako bi se Kingsi mogli ubrzo riješiti trenera Georgea Karla, s kojim Cousins ima razmirice i neslaganja u mišljenjima još od prije početka ove sezone. Trener Karl je ove sezone jako često izjavljivao kako je glavni razlog poraza njegove ekipe loša energija i slab trud na terenu i izvan njega, a to je očito Cousinsu već pomalo dozlogrdilo.

Karl je sebi stvorio veliko ime u NBA ligi, ostvarujući zavidne rezultate kroz jako dugi niz godina, ali i tako je svima dao do znanja da on nije spreman biti taj koji će se prilagoditi, već da se ekipa treba prilagoditi njemu. Karl je također prošle godine izjavio da Cousins nije zaštićen od razmijene te možda je i to jedan od razloga koji je stvorio malu dozu nepovjerenja između ovog dvojca.

Cousins bi sigurno uspio pronaći klub koji je spreman dati puno da ga se domogne i ta opcija se čini sve izglednijom, možda ne odmah, ali ako ga Kingsi misle zadržati morali bi uvesti neke promjene.

Cousinsa i društvo ćemo imati priliku gledati u nedjelju u 19.00 sati protiv Boston Celticsa, koji su jako često spominjani kao DeMarcusova nova destinacija.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE