Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Cousins: “Isključili su me zbog običnog centarskog poteza”

Osim što je jedan od najboljih centara lige, DeMarcus Cousins poznat je i po brojnim tehničkim pogreškama i izbacivanjima s utakmica. Posljednji put bio je izbačen u ponedjeljak navečer kada je u 31. minuti utakmice laktom udario Russella Westbrooka, no Cousins smatra kako tu nije bilo materijala za izbacivanje.

“To nije normalno. Kad počneš igrati košarku kao centar, kažu ti da kad uhvatiš skok uvijek držiš laktove visoko i široko kako bi zaštitio loptu od nižih igrača koji će ti ju pokušati ukrasti. Samo sam koristio osnove centarske igre i zbog toga sam bio kažnjen.”

Dodajmo da je Cousins pohvalio Westbrooka “na odličnoj glumi i naglašavanju kontakta” zbog kojeg je on bio izbačen. Inače, Cousins je prošle sezone s čak 18 tehničkih pogrešaka predvodio ligu u tom segmentu pa je očekivao da će biti izbačen.

“Ja sam DeMarcus. Očekivao sam da će me izbaciti. Znao sam. Ne znam što da radim drugačije. Poslati sudcima i ligi Božićne čestitke, ne znam.” 

Ipak, Cousins može biti sretan jer su njegovi Pelicansi uspjeli slaviti rezultatom 114:107, iako im nije mogao pomoći u zadnjih 17 minuta. Je li DeMarcus u pravu ili su sudci postupili dobro, procijenite sami.

Latest Posts

NE PROPUSTITE