Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Cousins: Kao starac sam

DeMarcus Cousins otputovao je u Kinu; nakon Španjolske, Kanade i putovanja po Sjedinjenim Američkim Državama, došlo je vrijeme za odigrati ekshibicijske utakmice u Kini, naravno sa svojim Sacramento Kingsima.

”Osjećam se kao da imam 45 godina”, rekao je Cousins okupljenim novinarima nakon susreta protiv Toronto Raptorsa u utorak.

Nakon utakmice protiv Raptorsa, već sljedeći dan Kingsi su otputovali u Kinu gdje će danas igrati susret protiv Brooklyn Netsa, dok će u srijedu igrati protiv Beijinga. Između subote i srijede Cousinsa i Kingse čeka obavezni dio promocije igre u Kini, što nekada zna biti zamornije od samih utakmica; nakon putovanja po Kini, Kingsi se vraćaju kući gdje će odigrati još tri predsezonske utakmice za kraj.

Sedam do sada odigranih ekshizibicijskih utakmica neće svim članovima Kingsa biti zamorne, ali kada ste prije toga odigrali Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj gdje ste osvojili zlato, onda se umor definitivno osjeti.

Cousins je prije putovanja u Kinu rekao: ”Čovječe, da se barem mogu teleportirati tamo, biti će izuzetno teško.”

Stanje početkom regularne sezone neće biti ništa bolje; Kingsi će od prvih devet utakmica, čak šest igrati u gostima, a svih devet protivnika su kandidati za doigravanje.

”Navikao sam se. Još uvijek treniram kao svi drugi, ali nekada mi treba odmora. Kada na treninzima igramo pet na pet možda neću svaki put igrati, tražim što više mjesta za odmor. Najbitnije je očuvati tijelo nakon treninga. Ja ću biti dobro, trebate se brinuti za Gaya, on je sada stariji čovjek”, rekao je Cousins za kraj šaleći se na račun svog suigrača s kojim je igrao u američkoj selekciji.

Latest Posts

NE PROPUSTITE