Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Cousins smatra da je stiglo vrijeme za preporod Kingsa

23-godišnji centar, ujedno i kapetan Sacramento Kingsa, DeMarcus Cousins uvjeren je da je konačno stigao kraj nizu loših sezona Kingsa te da je došlo vrijeme za preporod kluba. Ovo je četvrta Cousinsova sezona u NBA ligi te je još prošle sezone imenovan kapetanom kluba,ali otkako je on u Kingsima, ekipa nije zabilježila sezonu s više od 28 pobjeda.

Kingsi su u nizu od sedam sezona bez ikakvih šansi za doigravanje, dok Cousins vjeruje da je ova sezona ona prava te da će se situacija umnogome promijeniti. Momčad je u problemima, izgledno vrijeme nisu znali hoće li ostati u Sacramentu ili se na zahtjev vlasnika preseliti u Seattle. Kada je NBA zabranila preseljenje Kingsa u bivši dom SuperSonicsa, agonija kluba iz kalifornijske prijestolnice je prestala, time i svojevrsna nervoza među igračima.

I sam Cousins je ovog ljeta bio podvrgnut promjenama. Dobio je novog mentora, centarsku legendu Shaquillea O’Neala, ali i novi četverogodišnji ugovor vrijedan 62 milijuna dolara.

“Osjećam se kao da sam svo ovo vrijeme potrošio uzalud. Koliko god da smo se i ja i suigrači trudili, nije bilo rezultata. Ponašamo se kao neka amaterska momčad”, rekao je Cousins te jednom rečenicom prokomentirao i svojedobni mogući prelazak u Seattle: “Nije bilo svejedno, dođeš na trening, iako ne znaš gdje ćeš. Ali, to je bio dan kao svaki drugi, nikad ne znaš što te sutra očekuje.”

Cousins je govorio i o svojoj ulozi vođe momčadi te ciljevima u narednoj sezoni: “Vjerujem da je sve loše iza mene. Spreman sam preuzeti potpunu odgovornost koju zahtjeva uloga vođe momčadi. Želim i mislim da je ova sezona početak svojevrsnog preporoda momčadi.” Centar Kingsa završava razgovor za News10 s nekoliko rečenica o gradu Sacramentu i o svojoj obitelji: “Volim grad. Inače sam malograđanski čovjek. Uživam igrati u ovom klubu i svaku svoju utakmicu posvećujem svojoj obitelji, svome sinu i kćeri. Oni su mi životna inspiracija.”

Podsjetimo, Cousins je na fantastičan način otvorio novu sezonu. U pobjedi Kingsa nad Denver Nuggetsima ubacio je 30 poena uz 14 skokova te bio ključni faktor pobjede svoje momčadi i pozitivnog otvaranja sezone. Večeras Kingsi, ponovno na svome terenu, igraju protiv Los Angeles Clippersa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE