Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Cousins: Želim ostati u Sacramentu

Problematični i trenutno suspendirani centar Sacramento Kingsa, DeMarcus Cousins, izjavio je kako želi igrati samo za Sacramento, unatoč brojnim glasinama da ga nekoliko ekipa želi dovesti u svoje redove.

Problem kod Cousinsa je u njegovom ponašanju, te je tako na utakmici protiv L.A. Clippersa žestoko odgovorio svome treneru tijekom poluvremena, što se nije svidjelo čelnicima ekipe koji su ga odmah suspendirali na neodređeno. Propustio je utakmicu protiv Portlanda, a Kingsi su odigrali vrlo dobro te upisali pobjedu 108:96.

Odmah po objavi suspenzije pojavile su se priče o razmjeni Cousinsa te se već javilo nekoliko zainteresiranih ekipa. Vjeruje se da su među tim ekipama Houston, Phoenix, Dallas i Milwaukee, ali i aktualni prvaci, Miami Heat.

Sam Cousins je također čuo te glasine, ali jasno je rekao da nije tražio, niti će tražiti od čelnika ekipe da ga razmijene, te je dodao:

“Želim ostati u Sacramentu! Postoji mogućnost i da produžim ugovor s ekipom nakon sljedeće sezone.”

Cousins je jedan od najtalentiranijih visokih igrača u ligi, ali zbog manjka truda i koncentracije nije sav taj talent uspio pretočiti u znanje i vještinu. Kompletna ekipa Kingsa obiluje talentom, no nema prave radne atmosfere te je upitno može li ondje Cousins razviti svoje vještine do kraja. Možda bi za njega, a i za ekipu, bolje bilo da svatko krene svojim putem.

Ove sezone je tijekom 23 utakmice Cousins na prosjecima od 16,6 poena i 9,5 skokova, što je nešto slabije od prošle, njegove druge NBA sezone, kada je bilježio 18,1 poen i 11 skokova u prosjeku.

Latest Posts

NE PROPUSTITE