Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Čovjek koji je imao The Answer za svaku obranu

7. lipnja 1975. godine u Hamptonu, državi Virginiji rođen je Allen Iverson. Bio je to igrač zbog kojeg su mnogi dječaci zavoljeli košarku, a isto tako Philadelphia je dobila vojsku navijača.

Allen je pohađao sveučilište Georgetown, ali zbog financijskih i obiteljskih problema morao je napustiti sveučilište prije mature i zaputiti se u najjaču ligu svijeta.

1996. godine izabran je kao prvi pick od strane Sixersa, a rookie sezona bila mu je odlična. U rubrici poena, asistencija i ukradenih lopti bio je najbolji Sixers godine, što mu je donijelo mjesto u najboljoj rookie petorci. U sezoni 2000./01. Iverson je proglašen najkorisnijim igračem lige, a ubacivao je čak 31 poen u prosjeku. Unatoč sjajnoj sezoni Iversona, u finalu NBA lige Sixersi su poraženi od Lakersa koji su bili predvođeni fantastičnim dvojcem Bryant-Shaq, a Allen nikada više nije bio tako blizu prstena. U Sixersima je igrao do sezone 2005./06. nakon koje je mijenjan u Denver Nuggetse za Andrea Millera, Joea Smitha i dva izbora prvog kruga drafta.

Epizoda u Nuggetsima nije bila posebno uspješna. Iako je kraj sebe imao Carmela Anthonya, momčad Denvera samo je u dvije od tri godine izborili playoff, ali je iz istog ispala već u prvom krugu.

Nakon epizode u Denveru, slijedili su kratke etape u Pistonsima, Memphisu i na kraju zadnja NBA sezona u voljenoj Philadelphiji.

Zbog brojnih problema s novcem i raznim opijatima 2010. godine se okušao i u Europi, kada je potpisao ugovor s turskim Bešiktašem, nakon toga je okončao karijeru.

Popularni “The Answer” zauvijek ostaje zapisan kao jedan od najboljih igrača u povijesti koji nisu osvojili prsten. U karijeri je bio najkorisniji igrač lige, čak 11 puta na NBA All staru, 2 puta najkorisniji igrač All stara i četiri puta najbolji strijelac lige.

Legendi želimo sretan 44. rođendan!

Latest Posts

NE PROPUSTITE