Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Craig Sager primio nagradu

Upornost, odlučnost i snaga Craiga Sagera još jednom su izašli na vidjelo kada je prihvatio nagradu Jimmy V Persverance (individualno postignuće u sportu)u srijedu. Ovaj 65-godišnjak je bio inspiracija mnogima tijekom njegove borbe protiv raka. Podijelio je neke jake riječi dok je prihvaćao nagradu.

Kad bi propustio utakmicu, to bi značilo da bi izgubio bitku“, rekao je Sager. „Neću dopustiti da mi leukemija naudi.

Sageru je prvo dijagnosticirana leukemija 2014. Bio je na nekoliko tretmana u 11 mjeseci i bio je spreman vratiti se svojim radnim zadatcima kao reporter za TNT. Međutim, kratko nakon njegovog povratka otkrio je kako njegov rak nije još u povlačenju. Bez obzira na tu vijest, Sager je nastavio raditi u NBA doigravanju. U nekim situacijama primio bi terapiju ujutro, a onda išao na duge letove samo kako bi stigao na utakmicu. Također je radio svoje prvo NBA finale prošle sezone u suradnji s ESPN-om.

Govorio je kako svoj život treba živjeti u potpunosti i gledati svaki dan kao blagoslov bez obzira na bilo kakvu situaciju. Možeš prebrojati sate svoga života ili jednostavno možeš uživati u onom vremenu kojeg imaš. On je svaki dan nazivao platno, koje je čekalo da bude obojeno. „Živjet ću svoj život pun ljubavi i pun zabave“, rekao je Sager. „To je jedini način koji ja poznajem.“

Mnogi u NBA zajednici okupili su se oko Sagera. Hashtag #SagerStrong je bio popularan na društvenim medijima kroz sezonu. Drugi reporteri dali su mu podršku tako što su oblačili luda odijela te druge različite kombinacije, koje su karakteristične Sageru.

Ova nagrada je znak kako je prepoznata borba Sagera, ali to teško znači da je gotovo. Sager je rekao kako ima samopouzdanja i kako će nastaviti gledati ove fantastične atlete u kojim uživa tako puno i kako nikako neće odustati od borbe protiv raka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE