Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Crawford pred potpisom za Blazerse

Jamal Crawford, donedavni igraè Atlante, dogovorio je suradnju s Portland Trail Blazersima te se u narednim danima oèekuje i njegovo službeno stavljanje potpisa na novi ugovor.

Istekom prošle sezone Crawford je postao slobodan igraè i mogao je birati gdje æe nastaviti karijeru. Na kraju se njegov izbor suzio na tri ekipe, New York, Sacramento i Portland te je odabrao upravo Portland.

Novi ugovor trebao bi vrijediti oko 10 milijuna dolara tijekom sljedeæe dvije godine, iako nakon završetka nadolazeæe sezone Crawford ponovno može postati slobodan igraè, ukoliko tako bude želio.

On je prvo veæe pojaèanje Portlanda ove sezone koji još uvijek tuguje za odlaskom u mirovinu Brandona Roya. Iako je on odluèio umiroviti se, njegov ugovor još uvijek je optereæivao salary cap Portlanda koji æe iskoristiti amnesty clause kako bi se riješio njegovog ugovora. Time æe im iznos plaæa za narednu sezonu pasti ispod granice “poreza na luksuz” što im daje pravo korištenja tzv. mid level exceptiona, kojeg æe iskoristiti za potpis Crawforda.

Crawford ima 31 godinu i veæ je 11 sezona u NBA ligi. Svoju profesionalnu karijeru zapoèeo je u dresu Chicago Bullsa, da bi potom nastupao za New York, Golden State i Atlantu. U Atlanti je sve utakmica zapoèinjao s klupe i stekao reputaciju “ubojitog” šestog igraèa. Tijekom cijele karijere prosjeèno je postizao 15,4 poena i 3,9 asistencije po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE