Saturday, July 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Crni dani za Denver Nuggetse

Iako su ovih dana sve oèi uprte u Tursku i predstojeæe Svjetsko prvenstvo, koje je danas sveèano otvoreno a sutra zapoèinju prve utakmice, dogaðaju se zanimljive stvari i s druge strane Atlantika. Denver Nuggetsi nedavno su imenovali novog generalnog menadžera, ali poèetak njegovog mandata obilježen je raznim problemima.

Novi GM Nuggetsa, Masai Ujiri, neæe po dobrome pamtiti prvih nekoliko radnih dana na novom poslu. Prvo je Nene nastupajuæi za brazilsku reprezentaciju ozlijedio koljeno, koje je i ranije bilo ozljeðivano, tako da æe propustit Svjetsko prvenstvo, no ipak ozljeda nije toliko ozbiljna te zahtjeva 10-ak dana mirovanja prije nego se igraè može vratiti treninzima.

Nakon toga u amerièkim se medijima sve više poèela spominjati prièa kako prva zvijezda ekipe Carmelo Anthony želi biti mijenjan u neku drugu momèad. Njegov ugovor veže ga uz Denver još sljedeæu sezonu no postaje sve oèitije da se Anthony zasitio Nuggetsa te da želi što prije promijeniti dres u kojemu æe igrati. Jedna od izglednijih opcija su New York Knicksi koji su ovo ljeto planirali dovesti LeBrona Jamesa no nisu uspjeli, ali ipak su doveli zvijezdu u liku Amarea Stoudemirea.

Danas je novinar ESPN-a John Hollinger zanimljivo istaknuo da ako Nuggetsi planiraju rekonstrukciju momèadi mijenjanjem Anthonya lako je moguæe da æe se riješiti i iskusnog razigravaèa Chaunceya Billupsa kako bi im ostali samo mladi i talentirani igraèi koji bi trebali èiniti jezgru nove ekipe Nuggetsa. Denver je svake od posljednjih 6 godina ulazio u doigravanje, no samo je 2009. godine uspio proæi dalje od prvog kruga. Tada su ispali od prvaka Lakersa u finalu Zapada.

Uz Anthonya i Billupsa, koji æe sigurno imati brojne ponude ukoliko stvarno odluèe napustiti Nuggetse, i J.R. Smith bi uskoro mogao potražiti novu ekipu. Osim što je dodao novu tetovažu na svoje tijelo, ovih je dana sudjelovao u incidentu koji bi ga mogao udaljiti s terena na neko vrijeme. Naime, tijekom treninga je došlo do sukoba izmeðu njega i još jednog nepoznatog igraèa, najvjerojatnije nekog igraèa iz NBA razvojne lige pri èemu je, prema navodima nekoliko izvora, Smith pokušao ugušiti  igraèa. Sukob je morala razriješiti policija, a napadnuti je igraè navodno podigao tužbu protiv Smitha te æe biti zanimljivo vidjeti kako æe Smith proæi u ovoj situaciji.

U svakom sluèaju, ukoliko bi Denver krenuo u rekonstrukciju vrlo bi se vjerojatno htio riješiti i problematiènog Smitha no pitanje je koliko je ekipa zainteresirano za njegove usluge nakon onog incidenta. Smith, kao i Anthony, ulazi u posljednju sezonu ugovora te je gotovo sigurno da ga neæemo gledati u dresu Denvera za dvije sezone, a lako je moguæe da æe i ranije napustiti ekipu ukoliko se pronaðe zainteresiranih poslodavaca.

Latest Posts

NE PROPUSTITE