Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

CSKA slavio protiv hrabrih Zagrebaša

Uvodni susret skupine B odigran je izmeðu Zagreba i CSKA, dok æe danas biti odigran susret Žalgirisa i Panathinaikosa, a sutra se sastaju Unicaja i Brose Baskets.

Skupina B

CSKA – Zagreb 87:74
(Krstiæ 14p, 9sk, Gordon 18p; Simon 21p, 5as)

Zagreb je u susret ušao bez optereæenja, posebno kada se znalo da im neæe igrati Kasun i Mulaomeroviæ, no to ih je izgleda dodatno motiviralo i hrabro su se suprotstavili ruskom gigantu. Od poèetka utakmice pokazali su zube i na kraju prve èetvrtine imali vodstvo 23:18. CSKA se budi u drugom dijelu i agresivnijom obranom prisiljava Zagreb na pogreške te do velikog odmora stvara prednost od 9 poena razlike (43:34)

Zagreb se tada nije predao nego je u drugo poluvrijeme ušao s više koncentracije te malo po malo smanjivao prednost domaæina i zahvaljujuæi dobroj šuterskoj dionici Heytvelta dolaze do prednosti od jednog poena pred kraja treæe èetvrtine. U posljednjoj èetvrtini CSKA ponovno ubacuje u višu brzinu i polako stvaraju prednost te osiguravaju mirnu završnicu. U ovom dijelu igre Zagreb nije imao odgovora na Nenada Krstiæa koji je držao CSKA u stabilnoj prednosti.

Pobjednike je sa 18 poena predvodio Jamont Gordon, 14 poena i 9 skokova upisao je Nenad Krstiæ dok je Sammy Mejia susret završio sa 13 poena. Kod Zagreba najviše je pokazao Kruno Simon, ubacio je 21 poen i podijelio 5 asistencija, dok je Heytvelt susret završio sa 19 poena i 5 skokova.

Ovo je osma pobjeda za CSKA koji je veæ davno osigurao prolaz dalje, dok Zagreb ostaje na dvije pobjede i u zadnja dva kola æe tražiti slavlje protiv Unicaje kod kuæe i kod Žalgirisa kako bi prošli u drugu fazu natjecanja.

Žalgiris – Panathinaikos (srijeda, 18.45)

Unicaja – Brose Baskets (èetvrtak, 19.00)

Latest Posts

NE PROPUSTITE