Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Cuban: Ja bih dopustio upotrebu steroida!

Mark Cuban, kontroverzni vlasnik NBA kluba Dallas Mavericksa, smatra da bi u sportu trebalo legalizirati korištenje steroida, ako bi oni imali pozitivnu funkciju, za oporavak od ozljeda.

Takvo je stajalište Cuban iznio na jednom studentskom forumu na sveuèilištu u Pittsburghu. Cuban smatra da bi sportaši mogli koristiti zabranjene steroide dok se oporavljaju od ozljeda, pod uvjetom da lijeènici nadziru program korištenja steroida i propisuju mjere koje bi osigurale da u tom korištenju nema nikakvih štetnih posljedica…

“Netko æe me ubiti zbog ovoga što æu reæi, ali… ja nisam protiv upotrebe steroida! Ionako postoje brojni proizvodi za nadopunu prehrane koji su dozvoljeni, ali ne i steroidi. Kada bi se oni koristili na pravilan naèin i postavila striktna pravila u njihovoj upotrebi, sportaši ne bi imali nikakvih negativnih posljedica nakon korištenja steroida. No, takva se moguænost radije gura pod tepih, umjesto da se analizira kakve bi pozitivne posljedice mogla imati eventualna upotreba steroida. Jednostavnije je sve odbaciti” kaže Cuban, kojeg je vodstvo NBA lige kaznilo èak 14 puta zbog njegovih raznoraznih ispada; zbog toga je ukupno platio više od 1.5 milijuna amerièkih dolara kazni.

Ipak, Cuban je naglasio kako ne vjeruje da æe bilo koji od vodeæih amerièkih sportova napustiti svoj program testiranja sportaša na korištenje steroida. Primjerice, u NBA ligi svaki igraè se podvrgava takvim testovima èetiri puta u jednoj sezoni. Prvi pozitivni test na steroide kažnjava se sa suspenzijom od 10 utakmica, drugi sa zabranom nastupa u 25 utakmica, a treæi s jednogodišnjom suspenzijom.

Krilni igraè Orlando Magica Rashard Lewis, dobio je ljetos suspenziju od deset utakmica, nakon što je dopinško testiranje pokazalo povišenu razinu testosterona u njegovom tijelu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE