Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Cuban: Kingsi su krivi zbog loše igre Curryja

Sacramento Kingsi nisu baš popularna organizacija u NBA ligi. Mnoštvo promjena trenera, nelogičnih poteza uprave, frustracija glave zvijezde DeMarcusa Cousinsa i mnogo toga još toga ne štima u glavnom gradu Savezne Države Kalifornija koji su posljednji playoff nastup imali prije deset godina.

S druge strane Dallas Mavericksi osim što su roster napunili bivšim Ratnicima, Harrisonom Barnesom i Andrewom Bogutom odlučili su dovesti i Curryja, ali ipak mlađeg brata dvostrukog MVP-a lige, Setha Curryja koji je proteklu sezonu proveo upravo u dresu Sacramento Kingsa.

Odigrao je 44 utakmice bez nekog većeg doprinosa, ali kontroverzni vlasnik Mavsa Mark Cuban tvrdi drugačije:

 „Uzrok ne produktivnosti Setha leži u loše organiziranom sistemu Kingsa. Kada je imao minute i  bio starter davao je doprinos na parketu, posebice za tri poena. Mavsima je igrač takvog kalibra prijeko potreban. Nemamo igrača takvog arsenala da kada ga ostavite slobodnog na šutu uvjereni ste da će bez problema zabiti.“

Curry je za nešto više od 15 minuta na parketu zabijao 6,8 poena uz postotak šuta 45% za tri poena.

„Zaista nam nedostaje igrač s takvim postotcima šuta. Mislim da smo pogodili s dovođenjem Setha koji bi trebao olakšati posao Dirku Nowitzkom i ostatku ekipe.“

Za Setha ovo će biti četvrta sezona u ligi, a druga gdje bi se mogao dobiti veću minutažu. Curry bi trebao u Mavsima djeliti minute sa Deronom Williamsom, J.J. Bareom, Devinom Harrisom i Wesom Matthewsom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE