Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Cuban: Zabranimo našim igraèima odlazak na Olimpijadu

Mark Cuban, vlasnik Dallas Mavericksa, aktualnih prvaka NBA lige, još se jednom žestokim rjeènikom, bez autocenzure, obrušio na Meðunarodni olimpijski odbor (IOC).

Veæ nekoliko proteklih sezona mladi je i ambiciozni vlasnik Mavericksa ulazio u verbalne napade na vodeæe ljude olimpijskog pokreta zbog financijskog i fizièkog eksploatiranja njegovih, kao i ostalih košarkaša NBA klubova koji igraju na Olimpijskim igrama.

Konkretno, francuskog je beka Rodriguea Beauboisa zbog ozljede izgubio za pretrprošlu sezonu nakon Svjetskog prvenstva u Turskoj, dok je Nowitzki pretrpio težak tjelesni šok nastupom na litavskom Eurobasketu krajem prošlog ljeta.

Razvidno je da Cuban baš i ne razlikuje olimpijski košarkaški turnir od Svjetskoga i Europskog prvenstva, no sasvim je jasno da nastavlja lobirati da NBA organizacija stavi veto na nastupe svojih igraèa na najveæim svjetskim turnirima.

“Tamo neki deèki sjede u Olimpijskom parku, i uzimaju nam naše najbolje momke nizašto”, rekao je Cuban u izjavi za ESPN dodavši:

“Mislim da je naše pristajanje na to sama suština gluposti. Ne razumijem zašto si dopuštamo da druge korporacije, poput Meðunarodnoga olimpijskog odbora i njegovih sponzora, zaraðuju desetke ili stotine milijuna dolara preko naših leða.”

Cuban je istaknuo da je ovih dana o tom problemu pokušao razgovarati s povjerenikom natjecanja u NBA ligi Davidom Sternom, te da æe od njega tražiti glasovanje po tom pitanju.

Dirk Nowitzki, 33-godišnji njemaèki reprezentativac, kojem æe Cuban tijekom ove sezone isplatiti 19,1 milijun plaæe, trenutaèno je u procesu rehabilitacije zbog koje æe propustiti èetiri NBA utakmice. Sam je njemaèki košarkaš, lanjski MVP doigravanja, priznao da je bila pogreška otiæi na Eurobasket nakon iscrpljujuæe sezone u kojoj je Dallasu donio premijeran naslov prvaka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE