Friday, January 27, 2023

ZADNJE OBJAVE

Cuban: Zabranimo našim igraèima odlazak na Olimpijadu

Mark Cuban, vlasnik Dallas Mavericksa, aktualnih prvaka NBA lige, još se jednom žestokim rjeènikom, bez autocenzure, obrušio na Meðunarodni olimpijski odbor (IOC).

- Advertisement -

Veæ nekoliko proteklih sezona mladi je i ambiciozni vlasnik Mavericksa ulazio u verbalne napade na vodeæe ljude olimpijskog pokreta zbog financijskog i fizièkog eksploatiranja njegovih, kao i ostalih košarkaša NBA klubova koji igraju na Olimpijskim igrama.

Konkretno, francuskog je beka Rodriguea Beauboisa zbog ozljede izgubio za pretrprošlu sezonu nakon Svjetskog prvenstva u Turskoj, dok je Nowitzki pretrpio težak tjelesni šok nastupom na litavskom Eurobasketu krajem prošlog ljeta.

Razvidno je da Cuban baš i ne razlikuje olimpijski košarkaški turnir od Svjetskoga i Europskog prvenstva, no sasvim je jasno da nastavlja lobirati da NBA organizacija stavi veto na nastupe svojih igraèa na najveæim svjetskim turnirima.

- Advertisement -

“Tamo neki deèki sjede u Olimpijskom parku, i uzimaju nam naše najbolje momke nizašto”, rekao je Cuban u izjavi za ESPN dodavši:

“Mislim da je naše pristajanje na to sama suština gluposti. Ne razumijem zašto si dopuštamo da druge korporacije, poput Meðunarodnoga olimpijskog odbora i njegovih sponzora, zaraðuju desetke ili stotine milijuna dolara preko naših leða.”

Cuban je istaknuo da je ovih dana o tom problemu pokušao razgovarati s povjerenikom natjecanja u NBA ligi Davidom Sternom, te da æe od njega tražiti glasovanje po tom pitanju.

Dirk Nowitzki, 33-godišnji njemaèki reprezentativac, kojem æe Cuban tijekom ove sezone isplatiti 19,1 milijun plaæe, trenutaèno je u procesu rehabilitacije zbog koje æe propustiti èetiri NBA utakmice. Sam je njemaèki košarkaš, lanjski MVP doigravanja, priznao da je bila pogreška otiæi na Eurobasket nakon iscrpljujuæe sezone u kojoj je Dallasu donio premijeran naslov prvaka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE