Friday, May 3, 2024

ZADNJE OBJAVE

Čudotvorac Pat Riley odveo Miami u NBA finale protiv LeBrona Jamesa i društva

Miami Heat je rezervirao obračun s poznatim prijateljem i bivšom superzvijezdom momčadi, LeBronom Jamesom i njegovim Lakersima, u nastojanju da osvoje svoj četvrti NBA naslov u povijesti franšize.

Miami je u nedjelju u šestoj utakmici finala istočne konferencije pobijedio Boston Celticse rezultatom  125-113 te time zatvorio finale istočne konferencije.

Kao rezultat toga, Miami se vraća u NBA finale prvi put nakon 2014. godine, posljednje sezone u kojoj je LeBron James predvodio momčad.

Prikladno tome, James će stajati između svoje bivše momčadi i njenog četvrtog NBA naslova, jer je 35-godišnja superzvijezda Los Angeles Lakersa pomogla Lakersima eliminirati Denver Nuggetse u finalu zapadne konferencije u subotu, čime su se plasirali u svoje prvo NBA finale još od 2010. godine.

Lakersi i Miami će prvu utakmicu NBA finala igrati u srijedu navečer.

Centar Bam Adebayo – koji je kritizirao svoj učinak nakon poraza u petoj utakmici, predvodio je sve strijelce Heata u nedjelju s 32 poena uz 14 skokova i pet asistencija. Najveći utjecaj na utakmicu 23-godišnjaka nastupio je u četvrtoj četvrtini, kada je njegovih 10 poena, sedam skokova i četiri asistencije u posljednjem periodu osiguralo pobjedu Miamiju.

Ovo je Miamiju šesto putovanje u NBA finale otkako se momčad pridružila NBA ligi 1988. – svih šest nastupa u finalu ima od 2006. godine.

Ovo će biti prvi nastup Heata u NBA finalu bez ikone franšize Dwyanea Wadea, koji se umirovio  nakon sezone 2018-19. Međutim, dugogodišnji igrač i veteran Heata Udonis Haslem je na rosteru momčadi, što znači da će 40-godišnjak biti prisutan u svakom finalu u povijesti momčadi, uključujući osvojene naslove 2006., 2012. i 2013. godine.

U međuvremenu, drugi veteran Miamija Andre Iguodala – kojeg je Miami doveo nakon tradea s Memphis Grizzliesima, nadmetat će se u svom šestom uzastopnom finalu nakon pet uzastopnih NBA finala s Golden State Warriorsima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE