Wednesday, November 30, 2022

ZADNJE OBJAVE

Curry dobio natjecanje u vještinama

Drugi dan ovogodišnjeg All-Star vikenda bio je ispunjen takmièenjima u individualnim sposobnostima kao što su zakucavanja i šutevi za tri poena. U Los Angelesu je održano i takmièenje za nešto niže i brže igraèe lige, pod nazivom Taco Bell Skills Challenge u kojem najspretniji igraèi lige pokušavaju za što manje vremena preæi poligon ispunjen raznim preprekama.

- Advertisement -

Svoje sposobnosti s loptom imali su moguænost pokazati Derrick Rose, Russell Westbrook, novak John Wall, Stephen Curry i Chris Paul. Svaki od njih je bio u društvu mlaðeg pratioca koji bi dobio školarinu u sluèaju da njegov partner pobijedi.

Prvi na redu je bio igraè druge godine Golden State Warriorsa koji završava s vremenom 34,1 sekunde. Nakon Curryja, na redu je bio Russell Westbrook koji pored ovog takmièenja veèeras sudjeluje u svojoj prvog All-Star utakmici. Westbrook završava sa vremenom od toèno 30 sekundi što ga stavlja ispred Curryja. Treæi natjecatelj je brzi novak John Wall koji uz probleme na obruèima u koje treba loptu ubaciti s dodavanjem od prsa, završava s do tad najlošijim vremenom od 39,3 sekunde. Èetvrti na redu je bio Derrick Rose koji je 2009. godine veæ osvojio jedno ovakvo takmièenje i postao prvi novak kojem je to uspjelo. Rose je odradio dobar posao na prvom dijelu poligona ali na kraju ipak nije bio dovoljno brz da zauzme drugo mjesto i prestigne Westbrooka te završava sa vremenom od 35,7 sekundi. Zadnji nastupa Chris Paul kojem je ovo bilo èetvrto takmièenje ove vrste. Unatoè tome, nijednom nije osvojio prvo mjesto. Paul, koji je veæ iskusan u ovakvim stvarima, poèinje poligon užasno s promašenim polaganjem. Nakon toga šut je pogodio tek iz treæeg pokušaja te je jednom pogriješio put kojim treba iæi. To ga je stavilo na zadnje mjesto s vremenom od 42,7 sekundi.

U drugu rundu ulaze Stephen Curry i Russell Westbrook koji je imao najbolje vrijeme u prvoj rundi.

- Advertisement -

Curry otvara drugu rundu s brzim poèetkom i skoro savršeno završenim poligonom. Promašio je samo dodavanje od pod u krug za što mu je trebalo dva puta da napravi. Završava sa vremenom boljim od Westbrookovog u prvoj rundi od 28,2 sekunde. Westbrook kreæe s velikim pritiskom na sebi. Nakon što je promašio nekoliko puta na dodavanjima od pod, promašuje dva puta šut i bio je svjestan da æe Curry uzeti ovo takmièenje. Poligon završava lagano i s odliènim zakucavanjem na kraju s vremenom od 44,2 sekunde što stavlja Curryja na prvo mjesto na ovogodišnjem takmièenju u vještinama.

“Promašio sam samo dva puta, i to je prilièno dobro izdanje, da stavim pritisak na njega u drugoj rundi”, rekao je Curry.

Curry je pobjednièki trofej podigao s sretnom djevojkom kojoj je osigurao školarinu svojom pobjedom.

“Hvala ti mnogo na pobjedi”, rekla djevojka Batani. “Ovo je najbolji dan moga života.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE