Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Curry nakon poraza od Spursa: Nema panike

San Antonio Spursi su nanijeli Golden State Warriorsima njihov sedmi poraz ove sezone u sinoćnjem dvoboju, zadržavši vladajućeg najkorisnijeg igrača lige Stephen Curryja na samo 14 poena uz šut iz igre od 4-18, uključujući 1-12 za tri poena. Spursi su nakon ove pobjede ostali druga momčad Zapadne konferencije s omjerom 59-10. Nakon utakmice, Curry je izjavio da nije igrao dovoljno pametno, ali također nije ni zvučao pretjerano zabrinuto oko rezultata.
Nema panike“, rekao je za San Antonio Express. „Bit ćemo sasvim u redu. Ovo je poučno iskustvo.“

Lako je pretjerano reagirati na utakmicu ovog kalibra, posebno u kojoj su aktualni prvaci izgledali dosta zbunjeno u napadu, zbog toga navodimo neke bitne faktore:

– Golden State Warriorsi su igrali drugu večer back-to-back utakmica, San Antonio je imao dan odmora
– Warriorsima su nedostajala tri jako bitna igrača: startni centar Andrew Bogut, centar s klupe Festus Ezeli i MVP prošlogodišnjeg finala Andre Iguodala
– za razliku od prethodnog susreta ove dvije ekipe, ovo nije bio težak poraz gostiju – zapravo, razlika je bila samo pola koša prije polaganja Danny Greena na tri i pol minuta prije kraja (podsjećamo, trener Warriorsa Steve Kerr je ‘poludio’ na odluku sudaca da ne dosude korake)

Da sve ne bi izgledalo kao lista opravdanja za poraz Warriorsa, bitno je pogledati i drugu stranu medalje. Spursi zaslužuju svaku pohvalu zbog načina izvođenja defenzivnog plana igre. Limitirali su Warriorse na način da su onemogućili prvacima nametanje svoje igre, te su ih potpuno izbacili iz ritma. Curry se osjećao van svoje uobičajene pozicije većim dijelom susreta i sigurno je da s takvim stavom neće postići standardnu produktivnost. LaMarcus Aldridge, Boris Diaw i Kawhi Leonard su imali nekoliko briljantnih trenutaka inspiracije na ofenzivnom kraju terena i to je sasvim sigurno donijelo prevagu. Bilo je kristalno jasno da se na terenu bore trenutno dva najbolja tima u ligi. Curry je bio u pravu zadržavši glavu visoko iako Golden State nije igrao ni približno svoju najbolju košarku i čak i pored toga su imali šansu.

Ne mogu biti više ponosan na svoje momke,“ rekao je Kerr. „Uložili su velik trud. Nevjerojatno! Svi izgledi su bili protiv nas. Deveta utakmica u četrnaest dana. Back-to-back, naravno. Teška utakmica za nas bez veoma bitna tri igrača u rotaciji, pa i pored toga smo se držali do samog kraja. Nije bila naša noć, a Spursi su igrali sjajno i zaslužili pobjedu. Još jednom ću naglasiti – mnogo sam ponosan na borbenost večeras.

Kada su Warriorsi demolirali San Antonio u siječnju, Manu Ginobili je rekao da nije posramljen izjaviti da su prvaci bolja ekipa. Spursi su popravili igru od tada i ova pobjeda će im sigurno dati dodatni vjetar u leđa. Sudeći prema komentarima iz gostujuće svlačionice, rezultat neće imati prevelik utjecaj na Warriorse koji još uvijek imaju šanse za obaranje rekorda koji drže Chicago Bullsi iz sezone 1995-96. Prvaci su trenutno na omjeru 62-7.

Latest Posts

NE PROPUSTITE