Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Curry odveo Warriorse do pobjede, Netsi bolji od Spursa

Brooklyn Netsi savladali su San Antonio Spurse 103:89 u svom Barclays Centeru i tako popravili vlastiti omjer na 12-4 od novogodišnjeg poraza upravo od teksaške momčadi.

Domaći su košarkaši su slabo startali, ali su sve nadoknadili u drugom poluvremenu, a u tom su periodu napravili i seriju 11-0.

Bivši igrač Cibone Alan Anderson vodio je Netse s 22 koša, Deron Williams ubacio je 16 koševa uz 8 skokova, dok je Paul Pierce ubacio 12 koševa uz 7 skokova. Spursi su igrali bez Manua Ginobilija (zadnja loža), Tonyja Parkera (leđa i prepone), Kawhija Leonarda (fraktura prsta), Borisa Diawa (bolest) i Tima Duncana (trener ga je odlučio odmoriti). U njihovom izostanku najefikasniji je igrač Spursa bio Cory Joseph s 18 koševa.

Golden State Warriorsi savladali su Chicago Bullse u svojoj Oracle Areni 102:87 preokrenuvši zaostatak od 16 koševa iz prvog poluvremena. I bez ozlijeđenih centara Davida Leeja i Andrewa Boguta Warriorsi su našli put do pobjede predvođeni Stephenom Curryjem koji je ubacio 34 koša uz 9 asistencija, te Klayom Thompsonom koji je upisao 22 koša.

Warriorsi su iz igre gađali s 48,2% uspješnosti, trice još boljih 50%, a po 11 koševa postigli su njihovi igrači s klupe Harrison Barnes i Jordan Crawford. Kod Bullsa se istaknuo Taj Gibson s 26 koševa i 13 skokova, dok je Kirk Hinrich ubacio 15 koševa. Joakim Noah susret je završio s rekordnih u karijeri 11 asistencija, kojima je pridodao 10 skokova i i 7 koševa. Bullsima je ovo bilo peto uzastopno gostovanje (2-3) na turneji koja završava u nedjelju protiv Los Angeles Lakersa.

NBA rezultati, 6. veljače:

Brooklyn Nets – San Antonio Spurs 103 : 89
Golden State Warriors – Chicago Bulls 102 : 87

Latest Posts

NE PROPUSTITE